Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Richard C. Matheson

Boeken van Richard C. Matheson


Overzicht

De huurling
Een televisiescenarist dreigt het slachtoffer te worden van de door hemzelf bedachte gruwel...
Wanhoop en paniek bepalen de sfeer in het dagelijks leven van de dramaproducenten van de grote televisienetwerken in Hollywood. De kijkcijfers lopen dramatisch terug, de concurrentie van kabel- en abonnee-TV is moordend.
Alle hoop is gevestigd op Alan White, een supergetalenteerde scenarist met een baanbrekend idee voor een gloednieuwe televisieserie, De Huurling, een ultiem seks- en geweldspektakel met in de hoofdrol een monster in mensengedaante. Wat niemand verwacht gebeurt: de grensverleggende serie wordt gemaakt - en blijkt een weergaloos succes.
Maar... Terwijl de held van de jaren negentig op het scherm in een aanhoudende geweldsexplosie moordt en verkracht, en zich zodoende overgeeft aan zijn tomeloze lust, vinden er in de werkelijkheid soortgelijke gruweldaden plaats, en wel in de vrienden- en kennissenkring van Alan White.
Dan pas blijkt dat de schrijver met zijn schepping iets - maar wat? - in het leven heeft geroepen dat zich door niets laat afstoppen, dat grenzen zijn overschreden, dat de weg terug is afgesloten en dat hem, ten slotte, geen andere keuze rest dan de confrontatie met zijn eigen schepping aan te gaan.
Schrijver: Richard C. Matheson
Oorspronkelijke titel: Created by
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-290-4474-8
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers