Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Patricia Matthews

Boeken van Patricia Matthews


Overzicht

 • De lokroep van het paradijs - Love's pagan heart
 • Duel der bevrijding - Thursday and the Lady
 • Flonkerende saffier - Sapphire
 • Fluisteringen in de nacht - Midnight whispers
 • Het getij van de liefde - Tides of love
 • Oase - Oasis
 • Schaduw van de nacht - Mirrors
 • Vurig was haar verlangen - Flames of glory
 • Vuur van de dageraad - Embers of dawn

Dubbel uitgegeven titels

 • Tegen de stroom in - zie Duel der bevrijding
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lokroep van het paradijs
Liliha's betoverende schoonheid bracht iedereen in verrukking. Haar moeder was een Hawaiiaanse prinses, haar vader een Engelse edelman, die de pompeuze hofbals van Londen maar al te graag de rug toekeerde om zijn geluk te vinden in de exotische wouden en aan de zilveren stranden van Hana, een paradijselijk eiland in de Stille Zuidzee.
Als Liliha op het punt staat te trouwen met Koa, het knappe, jonge stamhoofd, wordt haar uitverkorene op lafhartige wijze vermoord en valt zij in handen van een booswicht die haar als zijn gevangene meevoert naar Engeland.
Even ziet haar toekomst er zeer somber uit, maar dan wordt ze in bescherming genomen door haar grootmoeder, die al gauw een warme genegenheid voor het beeldschone meisje opvat. Ondanks de liefde van haar grootmoeder kan Liliha toch niet aarden in het pedante, hypocriete wereldje van de Engelse adel.
Zelfs nadat zij de nonconformistische charmeur David Trevelyan heeft ontmoet, - die haar het leven redt en haar hart in vuur en vlam zet - kan zij haar geboorteland niet vergeten.
Na drie jaar keert Liliha terug naar Hana en de mensen met wie ze is opgegroeid. Te laat ontdekt zij dat het kwaad dat haar verloofde eens noodlottig werd, ook nu nog op Hana aanwezig is en haar achtervolgt. Er is maar één man die haar kan redden...
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Love's pagan heart
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-6493-152-6
Uitgever: De Sfinx
Duel der bevrijding
Jemina Benedict is vastbesloten haar leven niet te verdoen met een saaie man en een saai huwelijk - het is haar droom verslaggeefster te worden. Vol energie en strijdlust vertrekt ze naar Philadelphia om daar bij een damestijdschrift haar diensten aan te bieden. Met succes, want al gauw vinden haar artikelen gretig aftrek.

Door haar werk komt ze in aanraking met Owen Thursday, de beste reporter die de Philadelphia Ledger in huis heeft. Hij leert Jemina niet alleen de finesses van het journalistieke vak, hij wijdt haar ook in in de diepste geheimen van de liefde.

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Tegen de stroom in (Harlequin, IBS 149).
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Thursday and the Lady
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-347-5032-9
Uitgever: Harlequin bestseller nr. 30
Flonkerende saffier
Zo gauw Regina Paxton een echte stersaffier in de etalage van een juwelierszaak ziet schitteren, weet ze wat haar grote passie is: edelstenen. Ze zet alles op alles om haar droom te realiseren. Ze besluit een eigen zaak te beginnen - zowaar geen gemakkelijke opgave voor een alleenstaande vrouw aan het eind van de negentiende eeuw.
Gelukkig vindt ze in de edelstenenjager en avonturier Brian Macbride een gelijkgestemde ziel: samen trekken ze naar het verre India om de mooiste juwelen te gaan zoeken. De reis belooft meer dan een rijke oogst aan diamenten en robijnen; ook liefde en hartstocht spelen vanaf dat moment een rol in het leven van Regina.
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Sapphire
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-347-5037-X
Uitgever: Harlequin kwartaal-keuze nr. 5
Fluisteringen in de nacht
Haar ouders komen op mysterieuze wijze om het leven. Ongeval of moord?
De schok die het bericht van hun dood bij haar teweegbrengt is zo hevig dat zij gedwongen wordt te vluchten in vergetelheid. Ze is jong, mooi en enig erfgename van een gigantisch fortuin, maar zelfs haar eigen naam kan zij zich niet meer herinneren. Wie was ze? Wie is ze? Wie vluchtte van de Verenigde Staten naar de woeste kusten van Ierland en van het oude Salzburg naar ‘swinging London’, op zoek naar liefde en op de loop voor haar verleden?
Liam, de weerbarstige Ierse acteur, toont haar het smalle pad tussen hartstocht en doodsgevaar; Roger maakt haar deelgenoot van de verboden genoegens van een wereldstad en biedt haar kaviaar en champagne voor een prijs die zelfs zij niet kan betalen.
Maar wie verschuilt zich achter die geheimzinnige stem die haar telkens rond het middernachtelijk uur opbelt, in verwarring brengt en van liefde en verraad spreekt? Wie is die onbekende, die haar keer op keer dwingt tot onvoorwaardelijke gehoorzaamheid en blind vertrouwen? Wie is hij? En wie is zijzelf?
* Geschreven door Patricia en Clayton Matthews.
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Midnight whispers
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6278-686-3
Uitgever: Tiebosch
Het getij van de liefde
In de negentiende eeuw is aan de kust van Carolina een kleine gemeenschap van strandjutters gevestigd. Zij laten moedwillig schepen op de klippen lopen om vervolgens de aangespoelde buit voor grof geld te verkopen. De leider van deze bende is Ezekiël Throag; een boom van een vent die met ijzeren vuist en zonder enige scrupules regeert. De enige in de wereld voor wie hij nog een geringe genegenheid kan opbrengen is zijn zoon Jude.
Marianna Harper is vijftien jaar oud als zij gedwongen wordt het bed te delen met Jude. Machteloos onderwerpt zij zich aan zijn vuige lusten en iedere keer dat hij haar jonge lichaam met zijn handen bezoedelt groeit haar weerzin.
Dan, op een stormachtige ochtend, nadat er opnieuw een schipt tot zinken is gebracht, vindt zij op het strand een beeldschone jongeling, die Phillip Courtwright blijkt te heten. Zij beseft dat hij ten dode is opgeschreven als een van de strandjutters hem vindt en verbergt hem in een onbewoonde en afgelegen hut. Vier dagen gaat alles goed, maar dan betrapt Jude zijn jonge vrouw in de armen van de drenkeling. Phillips lot lijkt bezegeld, doch hij heeft het geluk aan zijn zijde en slaagt erin de veel sterkere Jude te overmeesteren en te doden.
Samen vluchten Marianna en hij naar veiliger oorden en naar een wereld waar Marianna geen weet van heeft. Nieuwe problemen steken de kop op. Phillip verdwijnt spoorloos uit haar leven en Ezekiël speurt verbeten en belust op wraak Amerika af op zoek naar Phillip en Marianna.
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Tides of love
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-10-04498-X
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.


Oase
Oasis is een geliefde verblijfplaats voor mensen die bereid zijn veel geld te betalen voor privacy en discretie. Zo hoopt de excentrieke Zoe Tremaine in dit paradijs midden in de woestijn haar verleden te vergeten en denkt Jeffrey Lawrence hier de slag van zijn leven te kunnen slaan.
Op deze plek, waar geld, macht en prestige de dienst uitmaken, worden mannen als Otto Channing voortdurend rijker en corrupter, en de roddeljournaliste Cindy Hodges vindt er heel wat stof tot schrijven.
Kortom, Oasis is een oord waar iedereen, tegen de juiste prijs, kan bemachtigen wat hij verlangt!
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Oasis
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-347-5076-0
Uitgever: Harlequin International Bestseller nr. 35
Schaduw van de nacht
Geheel onverwacht wordt Julie Malone gevraagd naar het rijke, zonovergoten Key West te komen. Is het werkelijk mogelijk dat zij Suellen Deveraux is, de jonge vrouw die spoedig miljoenen zal erven? Zij kan het zich in ieder geval niet voorstellen, ook al herinnert ze zich niets meer van haar jeugd.
En spoedig blijkt dat ook andere mensen betwijfelen of zij wel het meisje is dat acht jaar geleden, na een serie tragische ongelukken, plotseling verdween.
Er is echter één persoon die precies weet hoe de vork in de steel zit, en die persoon heeft er alles voor over om ervoor te zorgen dat Suellen voorgoed van het toneel verdwijnt!
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Mirrors
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-347-5058-2
Uitgever: Harlequin International bestseller nr. 17
Vurig was haar verlangen
Het jaar is 1898. De Spaans-Amerikaanse oorlog is in alle hevigheid losgebarsten. Jessica Manning, wier huis op de route naar het front ligt, ontmoet tientallen kloeke en moedige soldaten die ten strijde trekken, en brengt met haar verleidelijke schoonheid en onovertroffen charme talloze harten op hol.
Vele officieren dingen naar haar hart, maar helaas beslist het lot anders en Jessica valt ten prooi aan de hartvochtige Bill Kroger. Bill, die te egoïstisch en te hebzuchtig is om werkelijk lief te kunnen hebben, schaakt het weerloze meisje, onderwerpt haar aan zijn vurige lusten en sleurt haar mee op zijn speurtocht naar het goud van de Azteken.
Jessica is zielsongelukkig, maar er is één gedachte die haar op de been houdt: de dierbare herinnering aan haar kortstondige liefdesrelatie met de knappe, zachtmoedige luitenant Neil Dancer.
Ook Neil kan de herinnering aan Jessica niet uit zijn gedachten zetten, en ten einde raad besluit hij een laatste gevaarlijke poging te doen het hart van het meisje dat hij eens zo vurig beminde - en nog steeds bemint - terug te veroveren.
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Flames of glory
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-6493-312-X
Uitgever: De Sfinx
Vuur van de dageraad
De burgeroorlog heeft zijn bloedig spoor door het land getrokken. Velen zijn gedood of gewond, tallozen verloren al hun bezittingen. Een van de onschuldige slachtoffers van deze bittere strijd was Charlotte King, een beeldschoon meisje dat huis en haard aan de oorlog heeft moeten prijsgeven. Niets restte haar dan haar onverzettelijke wilskracht en ongebroken trots. Zij rees op uit de as van de strijd om een tomeloze, hartstochtelijke droom te verwezenlijken.
Twee mannen kruisten haar levenspad en vonden toegang tot haar hart: Ben Asher diende haar met wijze raad en tedere zorg; Clint Devlin bracht haar tot vervoering en maakte ongekende verlangens in haar wakker.
Twee mannen, twee gezworen vijanden die genadeloos om haar liefde streden... en Charlotte, die worstelde om zich staande te houden in een gevaarlijke, turbulente tijd en niet rustte voor ze haar verloren gegane bezittingen had teruggewonnen.
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: Embers of dawn
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6493-222-0
Uitgever: De Sfinx

Dubbel uitgegeven titelsTegen de stroom in
Zie voor de beschrijving van dit boek: Duel der bevrijding.
Schrijver: Patricia Matthews
Oorspronkelijke titel: zie Duel der bevrijding
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789034751904
Uitgever: Harlequin, IBS 149

Gerelateerde schrijvers