Boekenplank:
Kies

Boeken van Sharyn McCrumb

Meer over Sharyn McCrumb

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sharyn McCrumb


Overzicht

Voortvluchtig
Wanneer Martha Ayers als hulpsheriff wordt aangesteld, is ze vastbesloten haar capaciteiten te bewijzen door de voortvluchtige gevangene Harm Sorely in te rekenen.

Harm lijdt aan het syndroom van Korsakoff, een ziekte die de patiënt berooft van zijn meest recente herinneringen. Voor Harm is het altijd 1967, de tijd waarin hij gelukkig was met zijn vrouw en dochtertje. Harm heeft 25 jaar geleden een gehate, lokale bureaucraat vermoord, een daad die hem door de gemeenschap niet heel erg kwalijk is genomen, maar waardoor de rechter hem levenslang gaf.

Diskjockey Hank the Yank raakt geobsedeerd door deze ongrijpbare man en maakt hem via zijn radiostation tot een ware volksheld. Harms vlucht naar zijn oude woonplaats Hamelin voert hem door bergen, waar 200 jaar eerder de 18-jarige Katie Wyler door indianen werd ontvoerd. Katie ontsnapte, maar bij thuiskomst wachtte haar een afschuwelijk lot. Volgens de legende waart haar geest nog steeds rond.

Tijdens zijn vlucht verschijnt voor Harm de geest van Katie. Harm is niet alleen op zoek naar zijn huis, maar vooral naar een tijd die niet meer is, de tijd waarin zijn geest nog leeft, maar zijn lichaam niet. Ondertussen nadert de jacht op Harm zijn ontknoping.
Schrijver: Sharyn McCrumb
Oorspronkelijke titel: She walks these hills
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789055012688
Uitgever: BZZTôH

Gerelateerde schrijvers