Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Meissner

Susan Meissner schrijft graag romans die zich zowel in het heden als het verleden afspelen. Naast schrijver is Meissner ook journalist en columnist, en geeft ze workshops over het volgen van je dromen.

Meer over Susan Meissner

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Susan Meissner


Overzicht

 • De aard van breekbare dingen - The nature of fragile things
 • Een brug over de oceaan - A bridge across the ocean
 • Een zeepaardje in de Theems - A seahorse in the Thames
 • Het dagboek van Mercy - The shape of Mercy
 • Het geheim van geluk - Secrets of a charmed life
 • Het laatste jaar van de oorlog - The last year of the war
 • Het tegendeel van verdriet - As bright as heaven
 • In de diepten van de oceaan - In all deep places
 • Liefde komt uit de hemel - A fall of marigolds
 • Reis uit het verleden - The remedy for regret
 • Verborgen bloei - A window to the world

De mannen van Lancaster County

 1. De bruidegom van de Amish - The Amish groom
 2. De hoefsmid van de Amish - The Amish blacksmith
 3. De klokkenmaker van de Amish - The Amish clockmaker

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe aard van breekbare dingen

San Francisco. Het is 18 april 1906 en de stad beeft op haar grondvesten. Een heftige aardbeving leidt tot een verwoestend inferno. Uit de puinhopen staan twee vrouwen en een klein meisje op. Voor hen is dit het begin van een nieuw leven, en wat er onder de brokstukken is achtergebleven mag voor altijd verborgen blijven.

Maar het verleden laat zich niet zo gemakkelijk begraven...

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The nature of fragile things
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789023960966
Ebook: 9789023960973
Uitgever: Mozaïek
Een brug over de oceaan

Vlak na de Tweede Wereldoorlog reizen twee oorlogsbruiden naar hun nieuwe leven in Amerika...

1946, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Twee oorlogsbruiden varen aan boord van de Queen Mary naar een nieuw leven in Amerika: Annaliese, een Duitse ballerina op de vlucht voor haar agressieve man, en Simone, een Française uit een verzetsfamilie. Maar slechts één van hen zal Amerika bereiken.

Heden. Brette Caslake komt een oud mysterie op het spoor als ze een bezoek brengt aan de Queen Mary. Wat is er gebeurd met de oorlogsbruid die nooit in Amerika is aangekomen? Is zij echt overboord gesprongen?

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: A bridge across the ocean
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023960195
Ebook: 9789023960201
Uitgever: Mozaïek
Een zeepaardje in de Theems

Stephens gehavende lichaam ligt nog geen twintig centimeter bij me vandaan... Ik kijk naar hem zoals hij daar ligt, een gewonde man die ik nauwelijks ken, en alles wat ik kan denken is: 'Zo gaat dat dus, verliefd worden.'

Alexa Poole zou in haar vrije week rustig herstellen van een operatie. Maar als klusjesman Stephen Moran haar leven binnenvalt - beter gezegd van haar dak valt - gebeurt het onverwachte. Ze blijkt zijn bescheiden, vriendelijke karakter niet te kunnen weerstaan en valt als een blok voor hem.

Dan bereikt haar het nieuws dat haar oudere zuster Rebecca verdwenen is uit het verzorgingshuis waar ze na haar auto-ongeluk al 17 jaar woont. Bij de zoektocht naar Rebecca komen verwarrende vragen naar boven. Waarom raakte de auto waarin Rebecca reed van de weg en kwam haar vriendin Leanne McNeil om? Wat heeft de mysterieuze cheque van 50.000 dollar in de kamer van Rebecca te betekenen, uitgeschreven door Leannes vader?

En kan Alexa, voor het eerst van haar leven werkelijk verliefd, het nieuws over de toekomstverwachtingen van Stephen aan?

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: A seahorse in the Thames
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789051943450
Uitgever: Van Wijnen
Het dagboek van Mercy

Mercy Hayworth, dochter van een boekhouder, heeft van haar vader lezen en schrijven geleerd. In het geheim houdt ze een dagboek bij van haar alledaagse belevenissen. Dan breekt in het dorp een vreselijke plaag uit. Mensen worden beschuldigd van hekserij en het dorp raakt in de greep van angst en verdachtmakingen. Mercy's leven neemt een schokkende wending.

Drie eeuwen later krijgt studente Lauren Durough het dagboek van Mercy in handen. Een oudere vrouw, Abigail, vraagt haar het manuscript te herschrijven in begrijpelijke taal.

Lauren neemt de uitdaging aan. Hoe meer ze zich in het dagboek verdiept, hoe sterker ze zich verbonden voelt met het meisje uit Salem. Het dagboek verandert haar kijk op haar eigen leven - Lauren ontkomt er niet aan pijnlijke keuzes te maken. Ook Abigails motieven komen in een ander daglicht te staan.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The shape of Mercy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023993094
Uitgever: Mozaïek
Het geheim van geluk

Heden, Oxford, Engeland. De geschiedenisstudente Kendra van Zant krijgt de opdracht iemand te interviewen die de Duitse bombardementen in Londen heeft meegemaakt. Precies op het moment dat deze dame, Isabel MacFarland, heeft besloten haar verhaal over de oorlog begint prijs te geven. Een verhaal van geheimen die ze jarenlang voor zich heeft gehouden... zoals haar ware identiteit.

1940, Londen, Engeland. Terwijl Hitler zich ongenadig keert tegen de burgerbevolking van Londen, worden honderdduizenden kinderen geëvacueerd naar adoptiegezinnen op het platteland. De vijftien jaar oude Emmy Downtree en haar jongere zusje Julia krijgen onderdak in een cottage in de Cotswolds. Emmy voelt zich verantwoordelijk voor haar zusje, maar wil niets liever dan terug naar de stad om haar droom van modeontwerper na te jagen. En Julia staat erop dat ze haar meeneemt.

Terug in Londen worden Emmy en Julia verrast door de loeiende sirenes. Tijdens het bombardement raken ze op wrede wijze van elkaar gescheiden en neemt hun leven een andere wending...

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: Secrets of a charmed life
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789043527491
Ebook: 9789043527507
Uitgever: Voorhoeve


Het laatste jaar van de oorlog

Iowa, 1943. Elise Sontag is een normale 14-jarige, totdat haar vader wordt opgepakt op verdenking van nazisympathieën. Het gezin belandt in een interneringskamp in Texas.

Beroofd van alles wat haar dierbaar is, raakt Elise bevriend met de Japans-Amerikaanse tiener Mariko. Achter het prikkeldraad dromen de meisjes van een toekomst als vrije jonge vrouwen. Als ze worden uitgezet, beloven ze elkaar weer te ontmoeten als ze 18 zijn. Maar het leven loopt anders.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The last year of the war
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728706
Ebook: 9789029728713
Uitgever: Mozaïek
Het tegendeel van verdriet

Het tegendeel van verdriet speelt zich af in Philadelphia in 1918, het jaar waarin de Spaanse Griep om zich heen greep.

Wanneer ze met haar moeder soep brengt aan grieppatiënten, vindt de dertienjarige Maggie een baby zonder ouders die haar doet denken aan haar overleden babybroertje. Ze neemt het jongetje mee naar huis, waar hij wordt opgenomen in het gezin en voor wat vrolijkheid in een verdrietige tijd zorgt. Maar Maggie heeft niet de gehele waarheid verteld, en haar daad blijkt meer gevolgen te hebben dan ze ooit had kunnen overzien.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: As bright as heaven
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043530675
Uitgever: Kok
In de diepten van de oceaan

Luke Foxbourne is een schrijver met een writers block. Maar dat is een van de dingen waarover hij zich het minst zorgen maakt, nu hij weer in zijn geboortestad terugkomt om de krant van zijn vader te runnen. In zijn ouderlijk huis komen al snel verwarrende herinneringen boven aan zijn jeugd en aan het huis van de buren, waar Norah woonde.

Norah, het meisje dat hij ooit kuste, was spichtig en blond, en leek voor het ongeluk geboren. Het contrast tussen het gezinsleven van de buren en dat van Luke is erg groot, en wanneer het bij de verhuizing van Norah en haar familie tot een dramatisch hoogtepunt komt, beseft hij dat hij zijn belofte om altijd voor haar te zorgen niet kan houden. Hij twijfelt aan Gods goedheid en aan de zin van het leven.

Nu, teruggekomen, hervindt Luke de energie om te schrijven. Niet om zijn nieuwe detective af te maken, maar iets anders: het verhaal van Norah. En van hemzelf.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: In all deep places
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789051943337
Uitgever: Van Wijnen
Liefde komt uit de hemel

New York, 1911. Clara Wood verpleegt immigranten in het ziekenhuis op Ellis Island en rouwt om haar geliefde, die om het leven kwam bij de brand in de Triangle Shirtwaist fabriek. Wanneer ze een bijzondere sjaal bewaart voor een patiënt die in quarantaine gaat, ontdekt Clara per ongeluk dat zijn onlangs overleden vrouw niet was wie hij dacht. Is het aan haar om hem dat te vertellen? En wat weet ze zelf eigenlijk van de man om wie ze rouwt?

September 2011. Taryn Michaels ziet in een tijdschrift onverwachts een foto van zichzelf die haar terugbrengt naar 9/11, de dag dat ze haar man verloor en waarover ze nog steeds niet kan praten. Op de foto heeft ze de felgekleurde sjaal in haar handen waarnaar ze jarenlang heeft gezocht. Taryns tienjarige dochter Kendal begon vragen te stellen over de dag waarop haar vader overleed en ook de man die haar destijds in veiligheid bracht neemt contact met haar op. Is Taryn klaar om het verleden onder ogen te komen en voorzichtig te gaan uitzien naar een nieuwe toekomst?

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: A fall of marigolds
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726917
Ebook: 9789029726924
Uitgever: Kok
Reis uit het verleden

Tess Longren is 28. Nadat ze in haar jeugd heel vaak verhuisd is omdat haar vader militair was, heeft ze zich definitief gevestigd in Chicago. De man van wie ze houdt heeft haar ten huwelijk gevraagd. Ze heeft een leuke baan als adviseur in een sjieke modeboetiek. Het leven is goed. Tenminste, dat zou het moeten zijn.

Maar haar moeders dood, lang geleden, heeft haar gevormd, en overschaduwt het leven van Tess. Als Blair Holbrook, een jeugdvriendin, haar vraagt om samen een oude kwestie in hun vroegere woonplaats recht te zetten, grijpt Tess die mogelijkheid aan om met zichzelf in het reine te komen. Dan blijkt dat het oplossen van andermans problemen geen balsem voor haar eigen ziel kan brengen. Tess moet iets anders verzinnen om definitief uit haar verleden te kunnen vertrekken.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The remedy for regret
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789051943528
Uitgever: Van Wijnen


Verborgen bloei

De zevenjarige Megan is verlegen en introvert, totdat haar nieuwe vriendinnetje Jen haar uit haar schulp trekt. De twee zijn onafscheidelijk. Dan wordt Jen op klaarlichte dag ontvoerd, voor de ogen van Megan, en er wordt niets meer van Jen vernomen. De gebeurtenis tekent Megans leven. Ze is onzeker en draagt het verleden als een last met zich mee.

Vijftien jaar later krijgt Megan een verrassend telefoontje dat vele oude wonden openrijt, maar ook een kans biedt op herstel. Dan pas beseft ze hoeveel goeds er is voortgekomen uit het drama van die zomermiddag. Het heeft haar gevormd tot wie ze nu is: een vrouw die weet wat ze wil, wat ze gelooft, en van wie ze houdt.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: A window to the world
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789043512046
Uitgever: Kok

De mannen van Lancaster CountyDe bruidegom van de Amish

De tijd van afwachten is voorbij. Het is nu tijd om een stap te nemen. En toch...

Tyler Anderson leeft tussen twee werelden, de Amish-wereld en de Englische. Zijn moeder was ex-Amish en zijn vader Englisch. Hij is opgegroeid als kind van een militair, tot zijn moeder overleed en zijn vader hem achterliet bij zijn Amish-grootouders. Nu is hij 23 en hij weet dat het tijd is om lid te worden van de Amish-kerk. Toch aarzelt hij, omdat hij niet zeker weet of hij daar wel echt thuishoort.

Rachel Hoeck wacht geduldig tot Tyler een keuze heeft gemaakt en haar echtgenoot wordt. Maar hoeveel Tyler ook van Rachel houdt, hij weet niet zeker of dit Gods plan voor zijn leven is. Hij verkeert in tweestrijd en bidt om leiding en vrede, maar voelt zich sterk aangetrokken tot de buitenwereld.

Tijdens een verblijf in het tweede gezin van zijn vader in Zuid-Californië ontmoet Tyler een vrijgevochten jonge vrouw die Lark heet, waardoor zijn toekomst met Rachel nog verder op losse schroeven komt te staan. De druk aan beide kanten neemt toe. Zal Tyler ervoor kiezen om bij Lark te blijven en Englischer te worden? Of zal hij de weg naar Rachel terugvinden en eindelijk haar Amish-bruidegom worden?

* Geschreven door Susan Meissner en Mindy Starns Clark.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The Amish groom
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789064512049
Uitgever: Het Zoeklicht
De hoefsmid van de Amish

Heelt de tijd echt alle wonden?

Zes jaar geleden is de moeder van Priscilla Kinsinger omgekomen bij een tragisch ongeval. Het tienermeisje was daardoor zo van slag dat ze elders bij familie is ondergebracht. Nu keert Priscilla als volwassen vrouw terug naar Lancaster County in de hoop de dood van haar Mamm, waarvoor ze zich altijd verantwoordelijk heeft gevoeld, te kunnen afsluiten.

De getalenteerde paardenbehandelaar Jake Miller, die stage loopt als hoefsmid bij de familie Kinsinger, ligt al snel overhoop met de mooie, maar emotioneel gecompliceerde Priscilla. Hij geeft de voorkeur aan de luchthartige, gemakkelijke Amanda Shetler, de jonge vrouw die hij het hof maakt. Maar zijn baas is de oom van Priscilla, dus als hij Jake en Amanda vraagt om zijn nicht te helpen weer in contact te komen met de jongeren in de gemeenschap, hebben ze eigenlijk geen andere keus dan aan dat verzoek te voldoen.

Verbazingwekkend genoeg voelt Jake, als hij tijd met Priscilla doorbrengt, zich tot haar aangetrokken. Zoals hij probleempaarden behandelt, zo wil hij ook haar 'behandelen' en overtuigen dat ze geen schuld had aan haar moeders dood. Wat hij echter ontdekt, zet alles op zijn kop wat betreft zijn overtuigingen over diepgaande emoties, de reikwijdte van vergeving en de ware aard van liefde.

* Geschreven door Susan Meissner en Mindy Starns Clark.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The Amish blacksmith
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789064512216
Uitgever: Het Zoeklicht
De klokkenmaker van de Amish

Alleen de tijd zal het leren...

De pasgetrouwde Matthew Zook wil de winkel van zijn familie gaan uitbreiden, maar een onenigheid over het eigendom van een stuk land zet alles op losse schroeven. Er rijzen nieuwe vragen over het mysterieuze verleden van deze plek.

Jaren geleden bevond zich in hetzelfde pand een klokkenwinkel die geleid werd door een jonge Amish klokkenmaker, Clayton Raber. Hij stond bekend om zijn korte lontje en werd gearresteerd voor de moord op zijn geliefde vrouw. Bijna iedereen, ook zijn eigen familieleden, dacht dat hij het ook daadwerkelijk had gedaan, zelfs toen de aanklachten werden ingetrokken. Geïsoleerd en veroordeeld door iedereen, brak Clayton met de kerk en verliet Lancaster County. Niemand had ooit nog iets van hem gehoord.

Nu kan Matthew de eigendomskwestie alleen oplossen als hij Claytons verblijfplaats achterhaalt. Maar komt hij hiermee een moordenaar op het spoor?

* Geschreven door Susan Meissner en Mindy Starns Clark.

Schrijver: Susan Meissner
Oorspronkelijke titel: The Amish clockmaker
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789064512292
Uitgever: Het Zoeklicht