Boekenplank:
Kies

Boeken van Ben Mezrich

Meer over Ben Mezrich

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1969

Verenigde Staten

Website: http://www.benmezrich.com


Overzicht

  • De val van het kaartenhuis - Bringing down the house
  • Dollars, macht en sushibars - Ugly Americans
  • Er was eens in Rusland - Once upon a time in Russia
  • Facebook - The accidental billionaires
  • Het ultieme wapen - Threshold
  • Seks op de maan - Sex on the moon

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe val van het kaartenhuis
De val van het kaartenhuis brengt de lezer tot diep in de onderwereld van Las Vegas - de wereld van achterkamertjes, altijd aanwezige videocamera's, privédetectives en de achterdocht van casinobazen en bewakingsdiensten. Voorzien van twintig verschillende identiteiten en vermommingen gingen de jonge kaartspelers tot het uiterste - totdat Las Vegas hen niet meer liet gaan...
21: Las Vegas - 2008
Regisseur: Robert Luketic
Cast: Jim Sturgess, Kevin Spacey, Kate Bosworth, e.a.
Schrijver: Ben Mezrich
Oorspronkelijke titel: Bringing down the house
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3698-X
Uitgever: Boekerij
Dollars, macht en sushibars
John Malcolm is nog maar amper afgestudeerd of hij krijgt een telefoontje: of hij naar Japan wil verhuizen, waar het grote geld op hem wacht. Hij grijpt zijn kans en reist af naar Osaka, waar hij in opdracht van een Amerikaans financieel genie op de Nikkei-beurs gaat handelen. Tijdens zijn eerste maand in Japan verdient Malcolm al zeven miljoen dollar; met zijn laatste slag haalt hij 500 miljoen dollar binnen, waarvan hij er 25 mag houden. Hij en zijn vrienden, allen Amerikaanse twintigers, leven als roekeloze cowboys in het 'Wilde Oosten'. Ze genieten volop van hun miljoenen en van de drugs, de seks en de vip-behandeling die ze overal krijgen. Naïef als hij is, valt Malcolm van de ene verbazing in de andere, over de seksindustrie in de soap houses (bordelen) en over de yakuza, de Japanse maffia. En ondertussen wordt hij ook nog verliefd op Sayo, de dochter van een yakuza-gangster. Malcolm is het pseudoniem van een jonge Amerikaanse beurshandelaar die in de jaren negentig met een groepje anderen het verouderde, inefficiënte Aziatische financieringssysteem slim wist te misbruiken, en zo miljoenen dollars rijker werd. Onder de voorwaarde dat hij anoniem zou blijven, heeft hij auteur Ben Mezrich zijn hele verhaal verteld. Waar Nick Leeson jammerlijk faalde en in de gevangenis belandde, slaagde John Malcolm erin voor zijn mysterieuze leermeester een onbeschrijfelijk fortuin te vergaren.
Schrijver: Ben Mezrich
Oorspronkelijke titel: Ugly Americans
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4109-6
Uitgever: Boekerij
Er was eens in Rusland
Er was eens in Rusland vertelt het waargebeurde verhaal van de oligarchen: de nieuwe rijken die miljarden verdienden aan de privatisering van staatsbedrijven na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Een van hen is Boris Berezovski. Hij begint met de verkoop van tweedehands auto's, daarna wordt hij samen met Abramovitsj (die later de voetbalclub Chelsea zal kopen) miljardair in de olie. De oligarchen gebruiken hun miljarden om de communisten niet opnieuw aan de macht te laten komen en helpen Vladimir Poetin in het zadel. De opkomst van Poetin is de ondergang van Berezovski. Hoe hard Berezovski hem ook met 'zijn' media bestookt, Poetin wint de strijd. Abramovitsj keert zich af van zijn mentor Berezovski. Die vlucht naar Londen, later gevolgd door zijn rechterhand Litvinenko die een pijnlijke en in de media breed uitgemeten dood sterft aan vergiftiging met polonium. Berezovski zelf verliest zijn proces tegen Abramovitsj om zijn aandeel in hun miljardenbedrijf en wordt kort daarna dood aangetroffen. De officiële lezing is dat het zelfmoord zou zijn geweest.
Schrijver: Ben Mezrich
Oorspronkelijke titel: Once upon a time in Russia
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021458656
Uitgever: Q
Facebook
Het krankzinnige verhaal van twee nerds die per ongeluk de grootste sociale netwerksite ter wereld oprichten. Harvard, oktober 2003. In een omgeving vol intelligente en ambitieuze studenten, op een universiteit die al menige generatie van 's werelds succesvolste mannen heeft voortgebracht, stellen de nerds Eduardo Saverin en Mark Zuckerberg helemaal niets voor. Ze hebben geen geld, geen toekomstvisie en geen meisjes. Toch is één van hen in 2010 miljardair en staat hij aan het hoofd van de grootste sociale netwerksite ter wereld: Facebook. Facebook is het verhaal van twee kansloze studenten die het briljante idee bedenken om meisjes te beoordelen aan de hand van klassenboeken op het internet. Wat volgt, is het waargebeurde avontuur vol gehaaide durfkapitalisten, onweerstaanbare vrouwen en een team Olympische roeiers. Facebook is zo succesvol omdat het mensen over de hele wereld samenbrengt, maar de ironie wil dat juist dit succes twee beste vrienden uit elkaar dreef. Het levert een van de meest vermakelijke en fascinerende boeken van 2010 op.
The Social Network - 2010
Regisseur: David Fincher
Cast: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Rooney Mara, e.a.
Schrijver: Ben Mezrich
Oorspronkelijke titel: The accidental billionaires
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-488-0485-6
Uitgever: Carrera
Het ultieme wapen
De Amerikaanse minster van defensie, Warren T. Walker, wordt tijdens een belangrijke toespraak onwel en naar een ziekenhuis vervoerd waar hij later overlijdt. Als doodsoorzaak wordt shock als gevolg van een plotselinge, zeer hevige allergische reactie opgegeven. Zijn dochter Robin, die gelooft dat haar vader is vermoord, zoekt contact met haar vroegere geliefde, de jonge dokter Jeremy Ross, en vraagt hem om hulp. In het geheim bestudeert Jeremy het autopsierapport en ontdekt dat er van een allergische reactie geen sprake is, maar dat er wel een abnormaal hoog aantal virussen is aangetroffen die genetische informatie aan het DNA van een gastcel kunnen toevoegen en ernstige aandoeningen kunnen veroorzaken. Bovendien ontdekt hij in de status van Walker dat deze twee jaar geleden na een auto-ongeluk in South-Carolina niet in het dichtstbijzijnde ziekenhuis is behandeld, maar naar het door de regering gesteunde Tucsome Project voor Genetische Research is gebracht. Als Jeremy zijn bevindingen aan Robin wil vertellen, wordt er een aanslag op hen gepleegd waar ze ternauwernood aan ontsnappen. Ook hij is nu overtuigd dat Walker geen natuurlijke dood is gestorven en dat hij de reden voor diens dood in het Tucsome Project voor Genetische Research zal vinden. Daar stuit hij op gevaarlijke documenten die hem duidelijk maken dat het Tucsome Project bezig is om voor een uiterst geheime overheidsdienst het ultieme wapen te creëren. En Jeremy weet dat hij dit wapen ten koste van alles moet vernietigen voordat het de kans krijgt het leven op aarde voorgoed te veranderen.
Schrijver: Ben Mezrich
Oorspronkelijke titel: Threshold
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-269-7410-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Seks op de maan
Thad Roberts, werkzaam in een prestigieus NASA-programma had een idee: een romantisch, zij het wat gek idee. Hij wilde zijn vriendin de maan geven. Letterlijk. Thad had zijn vriendin en een andere vrouwelijke handlanger - beiden ook werkzaam voor de NASA - overgehaald in te breken in een zwaarbeveiligd NASA-laboratorium. Om daar te komen moesten ze door gangen vol camera's, door deuren met de meest geavanceerde veiligheidscodes en langs diverse zwaarbewaakte checkpoints. Eenmaal in het lab zouden ze een van de meest waardevolle voorwerpen in de wereld kunnen stelen: maanrotsen. Maar wat doe je met een item dat zo waardevol is dat zelfs het bezit ervan al illegaal is? En was Thad Roberts - onmiskenbaar begaafd, uitverkoren voor een van de meest begeerde wetenschappelijke posities bij NASA, een mogelijke astronaut zelfs - wel wie hij leek te zijn? Voor Seks op de maan verdiepte Mezrich zich in duizenden pagina's aan gerechtelijke dossiers, FBI-dossiers en NASA-documenten. Ook interviewde hij de meeste deelnemers aan dit opzienbarende misdrijf.
Schrijver: Ben Mezrich
Oorspronkelijke titel: Sex on the moon
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048814091
Uitgever: Carrera

Gerelateerde schrijvers