Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Michaels

Meer over Anne Michaels

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Canada

Website: Anne Michaels


Overzicht

  • Het wintergewelf - The winter vault
  • Verborgen verleden - Fugitive pieces

Non-Fictie

  • Nachtkleur - Poems
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet wintergewelf
In 1964 verhuist een pas getrouwd stel uit Canada naar een woonboot aan de Nijl. Avery is een ingenieur die de leiding heeft over de bouw van de Aswam-dam, een man met een rotsvast vertrouwen in de moderne technologie. Zijn vrouw Jean is botanist en heeft een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit.

Egypte blijkt een vreemd land voor hen, een land dat in naam van de vooruitgang te snelle veranderingen doormaakt. Wanneer er een tragische gebeurtenis plaatsvindt, komt niet alleen de liefde tussen Avery en Jean, maar ook alles waarin ze geloven in een ander daglicht te staan.
Schrijver: Anne Michaels
Oorspronkelijke titel: The winter vault
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023440512
Uitgever: De Bezige Bij
Verborgen verleden
Jakob Beer wordt tijdens de oorlog uit een Poolse stad gered en brengt de laatste jaren van de bezetting door op een Grieks eiland, in het huis van zijn bevrijder, waar hij omringd is door poëzie, cartografie, botanie en kunst. Na de oorlog ontmoet Jakob zijn eerste vrouw en begint hij zijn loopbaan als dichter en vertaler in Toronto.

Als Jakob zestig wordt hij voorgesteld aan Ben, een jonge hoogleraar. De ingehouden vervoering die Ben in Jakob aantreft en Bens eigen ervaringen met de pijn van de oorlog doen een fascinatie met Jakob en zijn teksten ontstaan die de veiligheid van zijn zorgvuldig geordende wereld ernstig in gevaar brengt.
Fugitive Pieces - 2007
Regisseur: Jeremy Podeswa
Cast: Robbie Kay, Monika Schurmann, Nina Dobrev, e.a.
Schrijver: Anne Michaels
Oorspronkelijke titel: Fugitive pieces
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041401939
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-FictieNachtkleur
Nachtkleur bevat een ruime selectie uit de drie dichtbundels die Anne Michaels tot nu toe schreef, en biedt een prachtige introductie tot haar poëzie: zowel lyrisch als verhalend, en niet zelden ontroerend.

Zoals Michael Ondaatje schreef: 'Deze gedichten overschrijden de grens van alledag. Ze graven diep in het menselijk bestaan'.
Schrijver: Anne Michaels
Oorspronkelijke titel: Poems
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789023448013
Uitgever: De Bezige Bij

Gerelateerde schrijvers