Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • William Montalbano & Carl Hiaasen

Boeken van William Montalbano & Carl Hiaasen

William Montalbano (1940 - 1998) was een onderscheiden journalist en buitenlandcorrespondent. Met Carl Hiaasen schreef hij de vierdelige serie Black Lizard, waarvan Dood in China het enige in het Nederlands uitgegeven deel is, het 3e deel van de serie.

Meer over William Montalbano & Carl Hiaasen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: William Montalbano & Carl Hiaasen


Overzicht

Dood in China
Tijdens een onschuldige vakantie in Peking wordt de Amerikaan en China-kenner Tom Stratton geconfronteerd met de mysterieuze dood van een oude vriend. Pas geleidelijk komt Stratton er achter dat het hier een geraffineerde moord betreft. Dan neem hij een verstrekkend besluit.

Vrijwel zonder geld en gekleed als eenvoudig Chinees, waagt hij zich in het verboden China buiten Peking, op een bijna onmogelijke missie naar de voltrekkers van de moord.

Op die barre tocht, die hem dwars door een nog exotisch China voert, ontmoet hij de meest wonderlijke figuren en raakt verwikkeld in de meest hachelijke situaties. Hij heeft maar enkele aanwijzingen. Maar hij heeft drie troeven: hij heeft in Vietnam gediend, weet wat overleven is en hij heeft de onvoorwaardelijke steun van Kangmei, de oogverblindend mooie dochter van een van de hoogste partijfunctionarissen in Peking.

Meermalen moet Stratton halsoverkop voorttrekken, belaagd door gemaskerde vijanden wier wapen de sluipmoord is. Herhaaldelijk lopen zijn naspeuringen dood. Maar tenslotte komen bijna alle draden samen. Dan maakt Stratton zich op voor een verrassende eindafrekening, op de Nationale Begraafplaats in Arlington, Amerika.

Dood in China is een thriller over een man die onverwachts verwikkeld raakt in een web van leugen, corruptie en bedrog dat zich uitstrekt van de kleinste dorpen tot in de hoogste regionen van het China van nu, en tenslotte oog in oog staat met een gekloonde terra cotta soldaat uit het mausoleum van China's eerste keizer.
Schrijver: William Montalbano & Carl Hiaasen
Oorspronkelijke titel: A death in China
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789067900515
Uitgever: Kadmos

Gerelateerde schrijvers