Boekenplank:
Kies

Boeken van Graham Moore

Meer over Graham Moore

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Graham Moore


Overzicht

  • De laatste donkere dagen - The last days of night
  • De laatste stem - The holdout
  • De Sherlock Holmes Club - The Sherlockian

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste donkere dagen
New York, 1888. Gaslampen verlichten nog steeds de straten, maar elektriciteit is in opkomst. Degene die nacht in dag kan veranderen zal geschiedenis schrijven - en een fortuin verdienen.

Thomas Edison claimt het patent op de gloeilamp en elektriciteit en klaagt zijn rivaal George Westinghouse aan voor het onvoorstelbare bedrag van 1 miljard dollar. Westinghouse kiest een verrassende advocaat: de onervaren, 26-jarige Paul Cravath.

Een duivels juridisch gevecht volgt, vol spionage, moord en misleiding. In zijn hunkering naar succes deinst Edison nergens voor terug en Pauls opdracht lijkt onmogelijk als hij verwikkeld raakt in een titanenstrijd.
Schrijver: Graham Moore
Oorspronkelijke titel: The last days of night
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024571222
Ebook: 9789024571239
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De laatste stem

Eén jurylid veranderde het vonnis. Wat als ze het mis had?

Wanneer Jessica Silver, erfgename van een vastgoedfortuin, vermist raakt en al het bewijs in de richting van haar Afro-Amerikaanse leraar Bobby Nock wijst, lijkt zijn veroordeling onvermijdelijk. Toch weet jurylid Maya Seale het vonnis van een van de meest sensationele zaken van het decennium te beïnvloeden. De uiteindelijke beslissing om Bobby Nock vrij te spreken zal elk jurylid de rest van hun leven achtervolgen.

Tien jaar later wordt er een documentaire over de oude zaak gemaakt, precies op het moment dat Maya zelf van moord wordt beschuldigd. De zaak blijkt nog lang niet gesloten te zijn. Kan ze daarmee haar eigen onschuld bewijzen?

Terwijl het hedendaagse onderzoek naar de moord zich ontvouwt, vertellen de juryleden individueel het verhaal achter de gebeurtenissen die zich tien jaar geleden voltrokken tijdens de beraadslaging.

Schrijver: Graham Moore
Oorspronkelijke titel: The holdout
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024589302
Ebook: 9789024589319
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Sherlock Holmes Club
Harold White is geobsedeerd door Sherlock Holmes en een groot kenner van spannende literatuur. Maar hoewel hij goed ingevoerd is in talloze van bloed doordrenkte verhalen, heeft Harold nog nooit van zijn leven een lijk gezien.

Totdat hij geconfronteerd wordt met de vermoorde Alex Cale, 's werelds beroemdste Conan Doyle-expert, die op het punt stond zijn ontdekking van de vermiste dagboeken van Doyle bekend te maken...

Harold zal al zijn uit boeken opgedane kennis moeten aanwenden om deze moordzaak op te lossen.

In De Sherlock Holmes Club wordt tevens de inhoud van Doyles dagboek uit de doeken gedaan, waarin ook de befaamde schrijver zelf een moordmysterie op zijn bord krijgt.
Schrijver: Graham Moore
Oorspronkelijke titel: The Sherlockian
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026128769
Ebook: 9789026129759
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers