Boekenplank:
Kies

Boeken van Titus Müller

Meer over Titus Müller

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Duitsland

Website: Titus Müller


Overzicht

  • De vrouw van de brillenmaker - Die Brillenmacherin
  • De wrake Gods - Die Jesuitin von Lissabon
  • Het mysterie - Das Mysterium

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouw van de brillenmaker
Engeland in het jaar 1387. De kerk is oppermachtig en doet er alles aan om haar positie te handhaven. Daarom wordt Wycliffe, de man die de Latijnse Bijbel voor het volk toegankelijk wil maken, uit de weg geruimd. Zijn werk wordt echter voortgezet door anderen. Wie betrapt wordt op navolging van Wycliffe moet dit met de dood bekopen.

Zo ook de 'meester van het licht', brillenmaker Elias Rowe. Hij laat een jonge, leergierige vrouw achter: Catherine Rowe. Zij doet er alles aan om de moordenaar van haar man op het spoor te komen. Wie kan zij vertrouwen? Zal de waarheid haar bevrijden?
Schrijver: Titus Müller
Oorspronkelijke titel: Die Brillenmacherin
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789033629570
Uitgever: De Banier
De wrake Gods
Wanneer een grote aardbeving in 1755 Lissabon verwoest, ziet de Orde der Jezuïeten hierin de toorn van God. Wetenschapper Antero Moreira de Mendonça verzet zich tegen deze theorie en wil aantonen dat het een natuurwetenschappelijk verschijnsel is.

Antero onderschat echter hoe ver de macht van de Jezuïeten reikt en hij belandt in de gevangenis. Met behulp van de mysterieuze Leonor weet Antero uiteindelijk te ontsnappen.

Maar wat hij niet weet, is dat de mooie Leonor sympathiseert met de Jezuïeten. Aan wie behoort haar hart toe: aan de wrede orde of aan Antero?
Schrijver: Titus Müller
Oorspronkelijke titel: Die Jesuitin von Lissabon
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026128493
Uitgever: De Fontein
Het mysterie
München, 1336. Zijn hele leven heeft Nemo reden gehad om zijn ware identiteit te verhullen. Hij draagt namelijk een duister geheim met zich mee: de heilige erfenis van de Katharen.

Maar als op een dag Amiel van Ax opduikt, de charismatische leider van de geheime religieuze sekte 'de Reinen', wordt Nemo geteisterd door de demonen uit zijn verleden. De inquisitie en William van Ockham, de beroemde franciscaner monnik en vertrouweling van de keizer, zijn bereid hun krachten te bundelen om Amiel te gronde te richten.

Nemo staat tussen de twee partijen in, en er ontstaat een dramatisch gevecht over de heilige nalatenschap van de Katharen.
Schrijver: Titus Müller
Oorspronkelijke titel: Das Mysterium
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026158070
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers