Boekenplank:
Kies

Boeken van Hanni Münzer

Meer over Hanni Münzer

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Duitsland

Website: Hanni Münzer


Overzicht

  • In naam van mijn moeder - Honigtot
  • Kan ik je vertrouwen - Marlene

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn naam van mijn moeder

Tijdens het opruimen van oma Elisabeths huis stuiten Felicity en haar moeder Martha op een dagboek. Via dagboekfragmenten komen Felicity en Martha achter het donkerste hoofdstuk uit hun familiegeschiedenis.

De zoektocht voert hen terug naar Duitsland 1937. Hitler staat aan de voet van zijn immense succes. De Joodse dokter Gustav en operazangeres Elisabeth smeden plannen om met hun twee kinderen naar Londen te vluchten. Gustav zal vooruit reizen. Als Elisabeth niets meer van hem hoort, vlucht zij in paniek naar Berlijn, waar zij kennis maakt met de invloedrijke SS'er Albrecht Brunmann. Ze besluit alles op alles te zetten om haar kinderen te redden, waarbij ze zelfs het verleiden van een fascist niet schroomt.

In naam van mijn moeder is een verhaal over liefde en obsessie, schuld en boete, verraad en wraak en de gevolgen van een oorlogsverleden op vier generaties vrouwen.

Schrijver: Hanni Münzer
Oorspronkelijke titel: Honigtot
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401604215
Uitgever: Xander
Kan ik je vertrouwen

München, 1944. Diep geraakt door de gruwelijke oorlog besluit Marlene zich aan te sluiten bij het verzet. Met haar intelligentie, schoonheid en moed groeit ze snel uit tot een van de meest gezochte vrouwen van het Derde Rijk. Marlene wordt omringd door gevaar en vraagt zich af wie in haar omgeving nog te vertrouwen is.

Als ze verliefd wordt op een uitzonderlijke man, komt Marlene voor de zwaarste, meest hartverscheurende beslissing ooit te staan. Ze heeft de kans de koers van de oorlog te veranderen en zo miljoenen levens te redden, maar daarvoor is het onvermijdelijk dat juist die ene man moet sterven...

Schrijver: Hanni Münzer
Oorspronkelijke titel: Marlene
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401607896
Uitgever: Xander

Gerelateerde schrijvers