Boekenplank:
Kies

Boeken van Yvonne Navarro

Meer over Yvonne Navarro

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Yvonne Navarro


Species

  1. Species - Species
  2. Species II - Species II

gedetailleerd overzicht

SpeciesSpecies
De Amerikaanse wetenschapper dr. Xavier Fitch en zijn assistenten vangen een bericht op uit het heelal. Zij moeten een tot nu toe onbekende DNA-formule toevoegen aan een menselijke cel. In het diepste geheim volgt Fitch deze instructie op.

Sil wordt geboren, een onschuldig ogend, prachtig mensenkind. Met wonderbaarlijke snelheid groeit Sil op tot een verleidelijk jong meisje met intens groene ogen - de ogen van een jager. Plotseling wordt het project Sil van hogerhand beëindigd. Fitch moet Sil laten doden.

Maar het tengere en superintelligente buitenaardse wezen ontwikkelt ongekende krachten. Gedreven door een mysterieus doel ontvlucht Sil het laboratorium, een spoor van gruwelijk toegetakelde lijken achter zich latend. Voor Fitch en zijn team specialisten begint een zenuwslopende klopjacht. Wat is Sils doel?

Fitch weet dat hij haar moet vinden en vernietigen. Lukt dat niet, dan zal het menselijke ras in 2012 ophouden te bestaan...

* Gebaseerd op het filmscript van Dennis Feldman.
Species - 1995
Regisseur: Roger Donaldson
Cast: Ben Kingsley, Michael Madsen, Natasha Henstridge, e.a.
Schrijver: Yvonne Navarro
Oorspronkelijke titel: Species
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789051081411
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Species II
De hyperintelligente jonge vrouw werd Sil genoemd - Sil, een verleidelijk wezen dat dankzij buitenaardse DNA in haar cellen ongekende krachten bezat. Omdat ze een dodelijke bedreiging vormde voor de mensheid, werd ze vernietigd.

Nu is er Eve, een exacte replica van Sil, gemaakt uit haar cellen. Om de wereld in de toekomst tegen vijandige buitenaardse levensvormen te kunnen beschermen, wordt Eve in een uiterst geheim experiment door een groep wetenschappers bestudeerd. Maar misschien zijn de onderzoekers al te laat...

Zojuist is de charismatische astronaut Patrick Ross teruggekeerd van een unieke missie naar Mars. In de ruimte is hij op ingrijpende wijze veranderd: zijn lichaam en geest zijn besmet door een buitenaardse infectie, waardoor hij nu een spoor van gruwelijk toegetakelde bedpartners achter zich laat.

Na Patricks terugkomst op aarde is Eve niet meer dezelfde. De eerst zo meegaande jonge vrouw ontwikkelt een nietsontziende, genetische drang om te paren - en zij is op zoek naar haar ultieme partner. Ze gaat op jacht naar Patrick...

De levensbedreigende bevruchting die het resultaat van hun paring zal zijn moet voorkomen worden: anders zal het menselijke ras ophouden te bestaan!.

* Gebaseerd op een filmscript van Chris Brancato en door Dennis Feldman gecreëerde karakters.
Species II - 1998
Regisseur: Peter Medak
Cast: Michael Madsen, Natasha Henstridge, Marg Helgenberger, e.a.
Schrijver: Yvonne Navarro
Oorspronkelijke titel: Species II
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024522323
Uitgever: Luitingh-Sijthoff