Boekenplank:
Kies

Boeken van Rhiannon Navin

Rhiannon Navin groeide op in Bremen (Duitsland), maar verhuisde vanwege haar werk in het advertentiewezen naar New York (VS). Daar woont ze nu nog steeds met haar gezin.

Meer over Rhiannon Navin

Genre: Roman

Geboorteland: Duitsland

Website: Rhiannon Navin


Overzicht

Het overgebleven kind

De zevenjarige Zach is getuige van een gruwelijke gebeurtenis op zijn school: een schietpartij waarbij vijftien kinderen omkomen. Een van de kinderen is Zachs oudere broer Andy.

Zachs broer is dood, waardoor Zachs leven in tweeën splijt: voor en na de schietpartij. Maar soms is Zach ook wel blij, want Andy deed altijd erg gemeen tegen hem. Maar mag je wel blij zijn als je broer er niet meer is? Zach weet niet hoe hij met al zijn gevoelens en het verdriet en de wanhoop van zijn ouders moet omgaan. Hij wil dat alles weer normaal is. Hij wil dat zijn moeder er weer voor hém is, en niet alleen maar bezig is met de ouders van de dader. Hij wil dat zijn vader naar hem kijkt, in plaats van naar buiten te staren.

Om toch een gevoel van geborgenheid te hebben trekt Zach zich terug in Andy's kledingkast. Alleen daar voelt hij zich veilig en kan hij de chaos in zijn hoofd ordenen. In die kast ontspint zich een hele nieuwe wereld...

Schrijver: Rhiannon Navin
Oorspronkelijke titel: Only child
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402700787
Uitgever: HarperCollins