Boekenplank:
Kies

Boeken van Malla Nunn

Meer over Malla Nunn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Swaziland

Website: Malla Nunn


Emmanuel Cooper

  1. Een mooie plek om te sterven - A beautiful place to die
  2. Laat de doden rusten - Let the dead lie

gedetailleerd overzicht

Emmanuel CooperEen mooie plek om te sterven
'Een mooie plek om te sterven, dacht Emmanuel terwijl hij langzaam langs de rivier liep. Tien stappen verder zag hij het lichaam. De angst van de landarbeiders werd hem nu duidelijk.
Vlak bij de oever dreef een man, zijn gezicht naar beneden en zijn armen gespreid als een parachutespringer tijdens de vrije val. Hij herkende direct het uniform. Een politiecommissaris, een blanke politiecommissaris.'


Wanneer Emmanuel Cooper wordt opgeroepen bij een moord in Jacob's Rest, een stadje op de grens van Zuid-Afrika en Zimbabwe, ziet hij direct dat hij een gevoelige zaak in handen heeft.

Het lichaam is van de blanke politiecommissaris Willem Pretorius, een geliefde inwoner van het dorp, en een echte Boer. Het onderzoek wordt al snel overgenomen door de Veiligheidsdienst, die de moord het liefst in de schoenen van zwarte politieke activisten wil schuiven.

Cooper vertrouwt het niet en gaat op eigen kracht verder met het onderzoek. Langzaam wordt duidelijk dat Pretorius een dubbelleven leidde, een geheim leven dat nooit bekend had mogen worden...
Schrijver: Malla Nunn
Oorspronkelijke titel: A beautiful place to die
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023429180
Uitgever: Cargo
Laat de doden rusten
Zuid-Afrika, 1953. Het land gaat gebukt onder de strenge rassenwetten die de Nasionale Party heeft ingevoerd en de armoede grijpt om zich heen. Voormalig rechercheur Emmanuel Cooper werkt in de havens van Durban, waar hij op een avond het dode lichaam vindt van een elfjarige blanke jongen. Zijn keel is op brute wijze doorgesneden.

Niemand heeft wat gezien, niemand kent de jongen. De politie verdenkt Cooper en beschuldigt hem bovendien van twee vergelijkbare onopgeloste moorden. Met de hulp van een oude vriend weet Cooper uit de gevangenis te komen, onder één voorwaarde: binnen 48 uur moet hij zijn onschuld bewijzen en de werkelijke dader vinden.
Schrijver: Malla Nunn
Oorspronkelijke titel: Let the dead lie
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023457138
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers