Boekenplank:
Kies

Boeken van Edgar Pangborn

Meer over Edgar Pangborn

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1909 / Overleden: 1976

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Davy, koning der dwazen - Davy
  • De bronzen spiegel - A mirror for observers

gedetailleerd overzicht

OverzichtDavy, koning der dwazen
Vier eeuwen na de grote kernoorlog die de beschaving der Ouden heeft weggevaagd, trekt Davy door de wereld die in primitieve staatjes uiteen is gevallen. Hij sluit zich aan bij een groepje zwervers, dat zich langzaam uitbreidt.

Tenslotte verlaat hij ze en komt in contact met een 'ketter'-beweging die een nieuwe, verlichte staat wil stichten, gebaseerd op de Oude Boeken; maar de macht van de 'kerk' drijft hen op de vlucht, en op een schip dat hen oostwaarts voert bereiken ze een eiland - maar ook daar wil de 'koning der dwazen' niet blijven...
Schrijver: Edgar Pangborn
Oorspronkelijke titel: Davy
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 9789022990995
Uitgever: Bruna
De bronzen spiegel
Sedert eeuwen en eeuwen observeren de Martianen, in hun menselijke schijngestalte, de ontwikkeling van de mensheid; maar zij willen niet op het natuurlijk verloop ervan ingrijpen. De 'afvallige' Namir denkt daar anders over en meent dat de ontwikkelingsgang gestimuleerd moet worden om de mensheid 'verder' te brengen.

Dit is het verhaal van Elmis, de Martiaan die van de mensen is gaan houden, en wordt uitgestuurd om te voorkomen dat Namir zijn bedoelingen tot uitvoering brengt. Namir beschikt over dezelfde bijzondere vermogens als Elmis, maar zijn boze genius heeft zich ook nog van onverwachte hulp verzekerd. Daardoor neemt de strijd tussen beide krachten soms bizarre vormen en een ongekende omvang aan.
Schrijver: Edgar Pangborn
Oorspronkelijke titel: A mirror for observers
Eerste uitgave: 1954
ISBN/EAN: 9789022990872
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers