Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Pearl

Meer over Matthew Pearl

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Matthew Pearl


Overzicht

  • De Dante Club - The Dante Club
  • De schaduw van Poe - The Poe shadow

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Dante Club
Cambridge, Massachusetts, 1865. Elke woensdagavond komen vijf mannen in het diepste geheim bijeen. Ze werken samen aan de eerste volledige vertaling van De Hel van Dante.

Als in de bergen rond Boston het naakte lichaam van een man wordt gevonden, raakt de Dante Club, zoals de vijf zich noemen, betrokken bij een gruwelijk misdrijf: de man is vermoord volgens het stramien van een vers uit De hel. Alleen een kenner van Dantes werk kan een dergelijke moord hebben gepleegd.

Vanaf dat moment krijgen de woensdagavonden een duistere en beladen sfeer. De vertalers werken koortsachtig verder, maar nu met een nieuw doel: de verdenking van de club afwenden en het vinden van de onbekende specialist die de moord op zijn geweten heeft - of is de moordenaar een van hen?
Schrijver: Matthew Pearl
Oorspronkelijke titel: The Dante Club
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789035123311
Uitgever: Prometheus
De schaduw van Poe
Edgar Allan Poe, de grote literaire detectiveschrijver, staat bekend als een meester in het verzinnen van moordzaken. Als hijzelf evenwel in oktober 1849 overlijdt, is zijn doodsoorzaak in nevelen gehuld.

Zijn familie en vrienden lijken daar genoegen mee te nemen, maar zo niet de jonge advocaat Quentin Clark, een bewonderaar van Poe. Hij wil Poe's raadselachtige dood ontmaskeren, maar komt terecht in een web van raadsels en misdaden die hem geen stap dichterbij brengen.

Clark beseft dat hij zijn toevlucht zal moeten zoeken tot de verhalen van Poe zelf, 's werelds grootste kenner van de misdaad, en gaat op zoek naar de man die model stond voor Poe's briljante personage, de detective C. Auguste Dupin. Vanaf dat moment is hij zijn leven niet meer zeker, en moet hij zijn uiterste best doen om niet hetzelfde lot tegemoet te gaan als Poe zelf.
Schrijver: Matthew Pearl
Oorspronkelijke titel: The Poe shadow
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044606348
Uitgever: Prometheus

Gerelateerde schrijvers