Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Claudia Piñeiro

Boeken van Claudia Piñeiro

Claudia Piñeiro behaalde ze haar diploma als accountant aan de Universiteit van Buenos Aires, een beroep dat ze tien jaar uitoefende voordat ze zich toelegde op het schrijven.

Meer over Claudia Piñeiro

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Argentinië


Overzicht

  • De goedheid van vreemden - Una suerte pequeña
  • De regels van het spel - Betibú
  • De weduwen van de donderdag - Las viudas de los jueves
  • Het kwaad van Elena - Elena

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe goedheid van vreemden

Welke moeder laat haar kind in de steek?

Een vrouw keert na twintig jaar terug naar Temperley, Buenos Aires. Ze is iemand anders geworden: haar uiterlijk, haar stem, zelfs haar voornaam. Zullen de mensen die haar gekend hebben beseffen wie ze voor zich zien? En zal híj haar herkennen?

Mary Lohan oftewel Marilé Lauría oftewel María Elena Pujol keert terug naar de plek waar ze een gezin had - tot ze besloot te vluchten. Waarom keert ze nu terug en waarom vluchtte ze destijds als een dief in de nacht?

Schrijver: Claudia Piñeiro
Oorspronkelijke titel: Una suerte pequeña
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789025447885
Ebook: 9789025447977
Uitgever: Atlas Contact
De regels van het spel

Men waant zich veilig achter de slagbomen van de gated community. Een vergissing...

Een man wordt dood aangetroffen in de dure 'gated community' Maravillosa. Hij was sinds drie jaar weduwnaar. De dood van zijn vrouw werd destijds afgedaan als een ongelukkige val; niemand werd veroordeeld, wegens gebrek aan bewijs. De publieke opinie was echter unaniem en het morele oordeel over de man die nu doodgebloed in zijn chique huis ligt, was luid en duidelijk.

Het geval zorgt opnieuw voor veel ophef, en El Tribuno wil alles tot op de bodem uitgezocht hebben en stuurt Nurit Iscar, succesvol auteur in ruste, en een jonge, onervaren journalist naar de plaats delict om uitvoerig verslag te doen.

Misdaadjournalist Jaime Brena, een oude rot in het vak met een knullig baantje op de redactie - omdat hij net te vaak zijn mond heeft opengetrokken - besluit zich ook met de zaak te bemoeien.

Schrijver: Claudia Piñeiro
Oorspronkelijke titel: Betibú
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789056724351
Uitgever: Signatuur
De weduwen van de donderdag
Achter hoge muren met zwaar vergrendelde deuren en omzoomd door surveillancehokjes, bevindt zich de wijk Altos de la Cascada. Daarbuiten ligt de volkswijk Santa María de los Tegrecitos, de snelweg, de stad - de rest van de wereld.

In Altos de la Cascada wonen gezinnen die er allemaal dezelfde weelderige levensstijl op na houden en die koste wat het kost willen behouden, of liever, verrijken. Een groep vrienden komt er wekelijks samen, ver weg van de nieuwsgierige blikken van hun kinderen, huishoudsters en echtgenotes die, uitgesloten van deze mannelijke bijeenkomsten, zichzelf gekscherend 'de weduwen van de donderdag' noemen.

Maar dan op een avond gebeurt er iets waardoor de routine wordt verbroken: het land stort in en legt een duistere kant van dit 'perfecte' leven bloot.
Schrijver: Claudia Piñeiro
Oorspronkelijke titel: Las viudas de los jueves
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789056723118
Uitgever: Signatuur
Het kwaad van Elena
Het leven uit één dag: Elena heeft Parkinson, haar dagindeling en haar schaarse activiteiten hangen af van de stipte momenten waarop ze haar medicijn kan innemen, omdat haar ledematen daarna een paar uur lang wat beter meewerken. Elena gaat Isabel opzoeken, een vrouw die nog een schuld bij haar heeft uitstaan, denkt ze.

Om bij Isabel te komen, moet ze de hele stad door, een bijna onmogelijke opgave in haar geval. Maar Isabel moet haar helpen om aan te tonen dat Rita geen zelfmoord heeft gepleegd. Met een strop om haar nek hing ze aan de kerkklok, haar dochter, die haar verzorgde, die zelfs bij Elena bleef wonen toen ze op haar veertigste haar eerste vriend kreeg. Als Elena eindelijk tegenover Isabel zit, blijkt de uitstaande schuld een illusie te zijn, evenals Elena's andere zekerheden...

In Het kwaad van Elena weeft Claudia Piñeiro behendig verhaallijnen van heden en verleden door elkaar. Ze schetst niet alleen een prachtig portret van de relatie tussen moeder en dochter, laverend tussen afhankelijkheid, haat en liefde, maar ook van de ouderdom en een veel voorkomende ziekte waar niet over wordt gepraat.
Schrijver: Claudia Piñeiro
Oorspronkelijke titel: Elena
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789056723125
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers