Boekenplank:
Kies

Boeken van Belva Plain

Meer over Belva Plain

Genre: Roman

Geboren: 1915 / Overleden: 2010

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Brandend paradijs - Eden burning
  • Een liefde in New Orleans - Crescent City
  • Uit liefde voor de mens - Random winds

Werner Familie Saga

  1. Alle rivieren stromen naar de zee - Evergreen
  2. Hart voor het leven - The golden cup
  3. Verstild verlangen - Tapestry

Dubbel uitgegeven titels

  • Evergreen - zie Alle rivieren stromen naar de zee
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandend paradijs
Een vlammend verhaal van geweld, politieke intriges, hartstocht en heimelijke liefde op het tropische eiland St. Felice. Brandend paradijs is de geschiedenis van het landgoed Eleuthera en de flamboyante, complexe familie die het drie eeuwen lang in eigendom heeft.

Een jeugdig lid van de familie, opgevoed in New York in rijkdom en weelde, keert terug naar het eiland en zijn noodlot, vergezeld van zijn echtgenote, een rusteloos luxe-vrouwtje.

Belangrijke rollen spelen ook de karaktervolle zwarte premier van het eiland, een hartstochtelijke journaliste, en de spirituele vrouw wier enige, heimelijke zijsprong haar leven en dat van vele anderen verandert.
Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: Eden burning
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789032501884
Uitgever: De Kern
Een liefde in New Orleans
Miriam Raphael komt na een armoedige jeugd in een Europees getto terecht in de weelderige élégance van New Orleans. Het geluk schijnt haar toe te lachen als ze het hof gemaakt wordt door de begerenswaardige vrijgezel Eugene Mendes van de Beau Jardin Plantage.

Maar het huwelijk brengt haar niet het geluk waar ze zo naar verlangt. Alleen haar kinderen zijn een compensatie voor de eenzaamheid - tot ze André Perrin ontmoet, een man die geen geheim van zijn liefde voor haar maakt. Verloren in verwarring van haar hartstocht, ziet Miriam nauwelijks de gevaren van de naderende Burgeroorlog.

Maar juist die oorlog dwingt haar sterk te zijn, en de teugels van het landgoed èn van haar leven strak in handen te nemen. Als ze later weer tegenover de man staat van wie ze echt houdt, blijkt dat niemand onveranderd uit de oorlog komt...
Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: Crescent City
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789032502522
Uitgever: De Kern
Uit liefde voor de mens
Uit liefde voor de mens is een indrukwekkende saga over drie generaties van artsen in de familie Farrell. Eerst is er Enoch, de toegewijde plattelandsarts die niet met zijn tijd weet mee te gaan; dan zijn zoon Martin, een briljante, karaktervolle neuroloog, wiens hevige liefde voor een vrouw die hij nooit zal kunnen krijgen hem bijna ruïneert ; en tenslotte diens mooie, flamboyante dochter Claire, die lak heeft aan conventionele regels en daarvoor een hoge prijs moet betalen.

Van een rustig dorpje in de staat New York tijdens de eeuwwisseling tot elegante feesten op een statig landgoed bij Londen, van armoedige slaapkamertjes tot de frenetieke drukte van een New Yorkse operatiekamer, van het gebombardeerde Londen in oorlogstijd tot romantische toevluchtsoorden aan de Franse Rivièra, vertelt Uit liefde voor de mens de onvergetelijke geschiedenis van een befaamd neuroloog, van een dynamische familie, maar vooral van een liefde die door geen menselijke kracht kon worden onderdrukt.
Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: Random winds
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789032501242
Uitgever: De Kern

Werner Familie SagaAlle rivieren stromen naar de zee
Anna, geboren in Polen in hopeloze armoede, trekt naar New York en schenkt haar hart aan twee mannen: een rijke bankier en een hardwerkende immigrant.

De een wordt de vader van haar kind, met de ander trouwt ze en sticht ze een welvarende onderneming. Maar haar schuldgevoelens werpen een schaduw op hun levens en op die van hun kinderen en kleinkinderen...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Evergreen - 1985 - mini-serie
Regisseur: Fielder Cook
Cast: Lesley Ann Warren, Armand Assante, Ian McShane, e.a.
Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: Evergreen
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789032503017
Uitgever: De Kern
Hart voor het leven
Hart voor het leven speelt zich af tegen het decor van het New York rond de eeuwwisseling (1800/1900). Intens beleefde menselijke emoties en oplaaiende hartstochten staan in schrille tegenstelling tot het ontwakende besef van sociale verantwoordelijkheid, in deze periode waarin de Eerste Wereldoorlog zijn schaduwen reeds dreigend vooruit werpt.

Henrietta de Rivera voelt zich een buitenbeentje in haar milieu. Ze zou zich moeten bezighouden met de laatste roddelberichten en met haar uitzet voor een passend huwelijk. Maar Hennie gruwt van een dergelijk - in haar ogen zinloos - bestaan. Ze is een vrouw die haar tijd ver vooruit is.

Vastbesloten om zelf de richting van haar leven te bepalen, probeert ze de eisen van haar familie en haar geweten in overeenstemming te brengen met de eisen van haar hart. Ze wordt reddeloos verliefd op Daniel Roth, een knappe maar radicale jongeman, die minachting heeft voor veel van de dingen die Hennie altijd als belangrijk zijn voorgehouden.

Hart voor het leven is bovenal het verhaal van het stormachtige huwelijk van Hennie en Dan. Hun verhouding wordt gekenmerkt door hartstocht - hartstocht voor elkaar en hartstocht om tot hun laatste snik te proberen de wereld te verbeteren. Maar beiden krijgen het zwaar te verduren als hun zoon Freddy ten strijde moet trekken in de oorlog die bedoeld is definitief een einde te maken aan al het geweld.
Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: The golden cup
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789026975998
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verstild verlangen
In Verstild verlangen weven de levensdraden van veel personen zich aaneen tot een boeiend menselijk tableau. De achtergrond wordt gevormd door New York en Europa in de roerige jaren ´20 en ´30, een periode van enerzijds euforie en anderzijds malaise en inktzwarte dreiging.

Centraal staan de bankier Paul Werner en de voor hem onbereikbare Anna, die hij hartstochtelijk bemint. We volgen het echtpaar Dan en Hennie Roth, die elkaar en hun idealen trouw blijven. We beleven de uitzichtloze liefde van de jonge Meg voor de gevaarlijke gangster Donal Powers. We maken kennis met de joodse arts Ilse, die vertwijfeld probeert haar zoon uit de handen van de nazi´s te redden. En dan is er nog de vlotte Leah, die voor Paul de weg naar nieuw geluk opent...
Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: Tapestry
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789026975844
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Dubbel uitgegeven titelsEvergreen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Alle rivieren stromen naar de zee.

Schrijver: Belva Plain
Oorspronkelijke titel: zie Alle rivieren stromen naar de zee
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789032503017
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers