Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Prange

Meer over Peter Prange

Genre: Roman

Geboren: 1955

Geboorteland: Duitsland

Website: Peter Prange


Overzicht

  • De filosofe en de droom van Diderot - Die Philosophin
  • De laatste harem - Der letzte Harem
  • De Principessa en het bedrog van Bernini - Die Principessa
  • De revolutionaire en het paradijs van Paxton - Die Rebellin
  • De Strauß-dynastie - Die Strauß Dynastie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe filosofe en de droom van Diderot
Parijs, 1747. In weerwil van de schijnbaar onaantastbare macht van Kerk en Staat verkondigen de filosofen een Paradijs op aarde. Een paradijs waar Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap regeren.

Van God en mensen verlaten komt Sophie terecht in de hoofdstad van het Franse rijk. Om te overleven gaat ze aan de slag in Café Procope, trefpunt van vrijdenkers en oproerkraaiers. Ongewild wordt ze verliefd op een van de gasten: Denis Diderot. Een man die bereid is te sterven voor een betere wereld.

De filosoof werkt aan het gevaarlijkste boek ter wereld sinds de Bijbel: een encyclopedie die alle kennis van de mensheid omvat - springstof onder de morsige Monarchie. Al snel dringt het tot Sophie door dat het om meer gaat dan een boek. Het gaat om haar eigen leven, haar recht op vrijheid, liefde en geluk.
Schrijver: Peter Prange
Oorspronkelijke titel: Die Philosophin
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789059773011
Uitgever: Omniboek
De laatste harem
Constantinopel, 1909. Aan de oevers van de Bosporus, waar Europa en Azië elkaar ontmoeten, heerst sultan Abdülhamid II, het laatste raadsel van het oosten. In zijn harem dromen Elisa en Fatima over hun toekomst. Ze zijn als zussen, al kunnen de verschillen niet groter zijn.

Fatima, mooi als de pauwen in de haremtuin, verlangt er hartstochtelijk naar eens het bed met de sultan te delen. De eigenzinnige Armeense Elisa zou het liefst de paleismuren achter zich laten om de liefde te zoeken. Hun temperament leidt geregeld tot conflicten. Als het Osmaanse Rijk uiteen valt, wordt hun vriendschap tot het uiterste op de proef gesteld.

Revolutie en oorlog overspoelen het land, sultan Abdulhamid wordt verbannen, zijn harem ontmanteld. Zijn vrouwen blijven zonder bescherming achter. In een vreemde wereld moeten ze hun weg zien te vinden. Wat is hun Kishmet, het lot dat voor hen bestemd is?
Schrijver: Peter Prange
Oorspronkelijke titel: Der letzte Harem
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059773943
Uitgever: VCL/West-Friesland
De Principessa en het bedrog van Bernini
Rome 1623. Terwijl het volk de straat op gaat om de nieuwe paus te bejubelen, komt de jonge Engelse lady Clarissa aan in de Eeuwige stad; hongerig naar het leven, de liefde en vrijheid. In de nabijheid van de twee geniale kunstenaars Lorenzo Bernini en Franceso Borromini, leert ze de betovering van liefde en kunst kennen.

De een wereldwijs, elegant en lieveling van de vrouwen en de paus. De ander in zichzelf gekeerd, gedreven en op zoek naar volmaakte schoonheid. Samen willen zij het nieuwe Rome bouwen. Maar hun liefde voor Clarissa verandert de twee vrienden in bittere rivalen.

Al snel ontdekt Clarissa dat zowel liefde als kunst een 'duistere kant' heeft. Plotseling gaat het om leven en dood. Om de kunst te laten overwinnen moet ze de liefde van een vriend opofferen. Haar beslissing zal het aanzicht van de Eeuwige stad voorgoed veranderen.
Schrijver: Peter Prange
Oorspronkelijke titel: Die Principessa
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789059773028
Uitgever: Omniboek
De revolutionaire en het paradijs van Paxton
Londen, 1851. In Hyde Park, het hart van de stad, groeit een bouwwerk zoals de wereld niet eerder heeft gezien. Een schitterende droom van glas en staal. Hier moet het feest van de eerste Wereldtentoonstelling gevierd worden: een paradijs op aarde.

Emily Paxton, de dochter van de bouwmeester, is onder de indruk van het Visoen. Dan ontmoet ze een vergeten jeugdvriend, Victor. Hij laat haar zien dat het paradijs waar haar vader over droomt, een donkere keerzijde heeft. Het drama van de Wereldtentoonstelling wordt het drama van haar liefde. Victor zet alles op alles om de droom van haar vader als luchtkasteel te ontmantelen.
Schrijver: Peter Prange
Oorspronkelijke titel: Die Rebellin
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789059773035
Uitgever: Omniboek
De Strauß-dynastie
Door muziekliefhebbers gevierd, door vrouwen bemind, door keizers vereerd: een onthullende meeslepende saga over de familie Strauss.

In 1820 begint het flamboyante verhaal van de Strauss-dynastie, als Johann Strauss aan het begin staat van zijn carrière als violist en later componist.

De familie Strauss, waarin vader Johann en zijn zonen Josef, Eduard en Johann de hoofdrol spelen. De laatste zou zijn vader nog bijna in roem overtreffen. Wie kent niet hun melodieën? De Radetzky-mars, Die Fledermaus, An der schonen blauen Donau...

Maar wie kent ook het verhaal van hun gedrevenheid, hun bittere onderlinge strijd, de afgunst en de haat, de politieke intriges, de mislukte huwelijken en de zware concurrentie? Het verhaal is al even meeslepend als de melodieën.

De Strauss-dynastie schildert de hele geschiedenis, vanaf het armoedige begin tot de hoogtepunten van roem en rijkdom, over geluk en troosteloos verdriet: alle saillante details worden uit de doeken gedaan. In het prachtige decor van het Wenen van de negentiende eeuw, met zijn rivier, zijn mooie huizen en zijn uitbundige kleding, wordt duidelijk wat de familie Strauss dreef, hoe ze leefden en wat ze voelden...
Schrijver: Peter Prange
Oorspronkelijke titel: Die Strauß Dynastie
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789022980866
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers