Boekenplank:
Kies

Boeken van Shelley Read

Shelley Read studeerde aan de University of Denver en volgde het Temple University’s Graduate Program in Creative Writing. Read was bijna dertig jaar hoofddocent aan de Western Colorado University waar ze literatuur en creative writing doceerde. Ze is geboren en getogen in Colorado, waar haar familie al sinds vijf generaties woont en ze woont daar met haar gezin in de Elk Mountains van de Western Slope.

Meer over Shelley Read

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Ga als een rivier

Colorado, 1948. De mysterieuze vreemdeling die Victoria's pad kruist, zal een onstuitbare reeks gebeurtenissen in gang zetten...

Colorado, 1949. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, stopt een mysterieuze vreemdeling met ravenzwarte ogen om haar de weg te vragen. Ze kan links afslaan of oversteken. Maar dat doet ze niet.

Net zoals een enkele regenbui de oevers van een rivier kan uithollen en haar loop kan veranderen, zo zal de toevallige ontmoeting Victoria’s wereld op zijn kop zetten en uitwissen wie ze daarvoor was. Binnenkort zal ze gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven - en haar kostbaarste bezit - achter zich te laten.

Schrijver: Shelley Read
Oorspronkelijke titel: Go as a river
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021036991
Ebook: 9789021037004
Uitgever: Luitingh-Sijthoff