Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Jonathan Santlofer

Boeken van Jonathan Santlofer

Meer over Jonathan Santlofer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jonathan Santlofer


Overzicht

  • De andere Mona Lisa - The last Mona Lisa
  • De vermiste Van Gogh - The lost Van Gogh

Kate McKinnon

  1. Moordkunst - The death artist
  2. Kleurenblind - Color blind
  3. Wraakkunst - The killing art

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe andere Mona Lisa

Welk geheim schuilt er achter de glimlach van de Mona Lisa?

Kunstprofessor Luke Perrone stuit in de dagboeken van zijn overgrootvader Vincent Peruggia op een passage waarin die suggereert dat de Mona Lisa die in het Louvre hangt een replica is. Wat heeft Peruggia met de roof van de Mona Lisa in 1911 te maken en waarom lijkt hij op de hoogte van zoveel details?

Luke stort zich in de wereld van kunst en vervalsing waarbij hij te maken krijgt met handelaren, vervalsers en verzamelaars. Al snel blijkt dat het zijn zoektocht niet zonder gevaar is...

Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: The last Mona Lisa
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026157042
Ebook: 9789026157059
Uitgever: De Fontein
De vermiste Van Gogh

Een onbekende Van Gogh zet de kunstwereld op z'n kop...

Al jaren wordt er gefluisterd dat Van Gogh voor zijn dood een laatste zelfportret zou hebben gemaakt. Wanneer Luke Perrone en Alexis Verde, dochter van een beruchte kunstdief, ontdekken wat het vermiste portret zou kunnen zijn, worden ze meegesleurd in een gevaarlijke zoektocht die niet alleen de geheimen van de laatste dagen van de kunstenaar blootlegt, maar hen meevoert naar een van de donkerste tijdperken uit de geschiedenis. Het onderzoek legt de duistere handel en wandel van de kunstwereld bloot...

Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: The lost Van Gogh
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026167355
Ebook: 9789026167362
Uitgever: De Fontein

Kate McKinnonMoordkunst
Kate McKinnon is een bekende naam in de betere kringen en de kunstwereld van New York. Niet alleen presenteert ze een succesvol tv-programma over kunst, ze heeft ook een bestseller geschreven en ze zit in het bestuur van een museum en een liefdadigheidsinstelling. Een heel verschil met tien jaar geleden, toen Kate als keiharde rechercheur achter de ergste misdadigers aanzat.

Maar het verleden dreigt Kate weer in zijn greep te krijgen als haar protegé, een jonge kunstenares, op gruwelijke wijze wordt vermoord. Kate is de enige die de bizarre boodschappen van de moordenaar kan ontcijferen. Noodgedwongen keert ze terug naar de duistere wereld van de recherche, voor een dodelijk spel met een psychopathische moordenaar - een spel waarbij ze zelf de hoofdprijs lijkt te zijn.
Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: The death artist
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024552658
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kleurenblind
New York heeft een nieuwe killer...

Twee vrouwen worden op gruwelijke wijze vermoord. Bij elk van de verminkte lichamen wordt een bizar schilderij aangetroffen. De New Yorkse recherche roept de hulp in van kunsthistorica Kate McKinnon, die er in eerste instantie niets voor voelt om haar veilige leven achter zich te laten.

Maar dan brengt de moordenaar Kate een afschuwelijke slag toe. Gedreven door woede en verdriet zet ze alles op alles om de wrede moordenaar te vinden. Het resultaat is een grimmig kat-en-muisspel waarin niets is wat het lijkt en waarin zelfs Kates vertrouwelingen haar lijken te verraden...
Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: Color blind
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024552757
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wraakkunst
Kate McKinnon heeft een kleurrijk leven geleid: ze was zowel agent in Queens als society-dame in Manhattan, tv-presentatrice en kunsthistorica, maar ook de vrouw die de NYPD adviseerde bij de jacht op moordenaars.

Nu, na het overlijden van haar man, probeert Kate langzaamaan en stilletjes haar leven weer op te bouwen als single. Ze stort zich op haar werk: een boek over de beroemdste Amerikaanse kunstperiode, de New York School van de jaren veertig en vijftig. De kring van Jackson Pollock, Willem de Kooning en Mark Rothko.

Maar als een gek de schilderijen waar zij over schrijft begint stuk te snijden - en vervolgens ook hun eigenaren - wordt Kate opnieuw ingeschakeld door de NYPD.
Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: The killing art
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024522057
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers