Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Jonathan Santlofer

Boeken van Jonathan Santlofer

Meer over Jonathan Santlofer

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1946

Verenigde Staten

Website: http://www.jonathansantlofer.com


Kate McKinnon

  1. Moordkunst - The death artist
  2. Kleurenblind - Color blind
  3. Wraakkunst - The killing art

gedetailleerd overzicht

Kate McKinnonMoordkunst
Kate McKinnon is een bekende naam in de betere kringen en de kunstwereld van New York. Niet alleen presenteert ze een succesvol tv-programma over kunst, ze heeft ook een bestseller geschreven en ze zit in het bestuur van een museum en een liefdadigheidsinstelling. Een heel verschil met tien jaar geleden, toen Kate als keiharde rechercheur achter de ergste misdadigers aanzat. Maar het verleden dreigt Kate weer in zijn greep te krijgen als haar protégé, een jonge kunstenares, op gruwelijke wijze wordt vermoord. Kate is de enige die de bizarre boodschappen van de moordenaar kan ontcijferen. Noodgedwongen keert ze terug naar de duistere wereld van de recherche, voor een dodelijk spel met een psychopathische moordenaar - een spel waarbij ze zelf de hoofdprijs lijkt te zijn.
Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: The death artist
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-5265-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kleurenblind
New York heeft een nieuwe killer... Twee vrouwen worden op gruwelijke wijze vermoord. Bij elk van de verminkte lichamen wordt een bizar schilderij aangetroffen. De New Yorkse recherche roept de hulp in van kunsthistorica Kate McKinnon, die er in eerste instantie niets voor voelt om haar veilige leven achter zich te laten. Maar dan brengt de moordenaar Kate een afschuwelijke slag toe. Gedreven door woede en verdriet zet ze alles op alles om de wrede moordenaar te vinden. Het resultaat is een grimmig kat-en-muisspel waarin niets is wat het lijkt en waarin zelfs Kates vertrouwelingen haar lijken te verraden...
Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: Color blind
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5275-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wraakkunst
Kate McKinnon heeft een kleurrijk leven geleid: ze was zowel agent in Queens als society-dame in Manhattan, tv-presentatrice en kunsthistorica, maar ook de vrouw die de NYPD adviseerde bij de jacht op moordenaars. Nu, na het overlijden van haar man, probeert Kate langzaamaan en stilletjes haar leven weer op te bouwen als single. Ze stort zich op haar werk: een boek over de beroemdste Amerikaanse kunstperiode, de New York School van de jaren veertig en vijftig. De kring van Jackson Pollock, Willem de Kooning en Mark Rothko. Maar als een gek de schilderijen waar zij over schrijft begint stuk te snijden - en vervolgens ook hun eigenaren - wordt Kate opnieuw ingeschakeld door de NYPD.
Schrijver: Jonathan Santlofer
Oorspronkelijke titel: The killing art
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-2205-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers