Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • James H. Schmitz

Boeken van James H. Schmitz

Meer over James H. Schmitz

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1911 / Overleden: 1981

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • De heksen van Karres - The witches of Karres
  • Des duivels - The demon breed

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe heksen van Karres
In het sprookjesachtige heelal van Schnmitz zweeft de planeet Karres; een planeet die wordt bewoond door wezens die door de overige ruimtebewoners als heksen worden beschouwd. De planeet is dan ook taboe en wordt door iedereen gemeden, ook al blijkt tenslotte dat deze wereld eerder een paradijs is dan een gruweloord...

De held van het verhaal, Pausert, raakt betrokken bij het lot van drie zeer jeugdige meisjesheksen. Met hen, maar vooral dóór hen beleeft hij dolle, dwaze avonturen, niet zonder gevaar en spanning. Ook in het ruimteschip waarin hij met de drie heksjes reist, verloopt niet alles zonder spanningen.

Integendeel - zoals alle kleine meisjes zijn ook Maleen, Goth en Leewit vaak erg ondeugend en met hun toverkunsten maken ze het Pausert vaak erg lastig.
Schrijver: James H. Schmitz
Oorspronkelijke titel: The witches of Karres
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Meulenhoff
Des duivels
Duivelse aliens en huiveringwekkende monsters, drijvende oerwouden, gemuteerde zeeotters en de onlogische handelende species Homo: spelers en decor van een spannende sciencefiction-avonturenroman.

Met welke middelen kunnen de humans die de planeet Nandy Cline bevolken, de dreiging van amfebie-achtige aliens weerstaan? En met welke wapens gaat Nile Etland de indringers, die het drijvende boseiland van haar collega hebben bezet, te lijf?

Natuurlijk, de technische mogelijkheden zijn groot. Bovendien heeft Nile de hulp van de gemuteerde zeeotters, maar haar sterkste troef is ongetwijfeld haar versatiliteit: de vaak onlogische manier van handelen die eigen is aan de species Homo...
Schrijver: James H. Schmitz
Oorspronkelijke titel: The demon breed
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Spectrum

Gerelateerde schrijvers