Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Alan Scholefield

Boeken van Alan Scholefield

Meer over Alan Scholefield

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1931 / Overleden: 2017

Geboorteland: Zuid-Afrika


Overzicht

  • Als wilde honden jagen - Wild dog running
  • De nacht van de hyena - A view of vultures
  • Het kruis van eer - Point of honor
  • Het serpent van Londen - Venom
  • Het wassen van de speren - Great elephant
  • Leeuwen in de nacht - Lion in the evening

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls wilde honden jagen
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Alan Scholefield
Oorspronkelijke titel: Wild dog running
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789026120664
Uitgever: De Fontein
De nacht van de hyena
In de buurt van Kaap de Goede Hoop weet James Fraser, geketend aan een andere gevangene, in het jaar 1806 van een deportatieschip te ontsnappen. Hij wordt doodziek en vormt een blok aan het been van de andere vluchtelingen. Om de boeien te verbreken, hakken zij meedogenloos zijn hand af en laten hem aan zijn lot over.

Een arts vindt hem en redt zijn leven. Op een farm trouwt hij met een jonge vrouw, die hem een zoon schenkt, maar later, samen met haar ouders, door plunderende bosjesmannen wordt vermoord.

Samen met zijn zoontje trekt James weg: het wordt een verschrikkelijke tocht, vol ontberingen en gevechten met wilde dieren en inboorlingen. En dan ontmoet hij zijn vroegere medegevangenen weer...
Schrijver: Alan Scholefield
Oorspronkelijke titel: A view of vultures
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: NBC
Het kruis van eer
David Turner, schrijver van historische boeken, wordt er door zijn uitgever op uitgestuurd om achter de waarheid omtrent zijn vader te komen - een man die postuum het Victoriakruis ontving omdat hij een Frans dorpje gered zou hebben, maar van wie tegelijkertijd het hardnekkige gerucht gaat dat hij een Duitse officier heeft vermoord en zelfs een kind heeft verkracht.

Toonbeeld van rechtschapenheid of een man in de ban van hebzucht en machtswellust? En waarom bestaat er op de veiling bij Sotheby's zo'n belangstelling voor juist dat exemplaar van 'het kruis van eer'?
Schrijver: Alan Scholefield
Oorspronkelijke titel: Point of honor
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789029011037
Uitgever: Meulenhoff
Het serpent van Londen
Het is hartje winter in Londen. Vlak bij Eaton Square is een huis omgeven door een politiekordon. In dat huis wordt een tien jaar oud jongetje vastgehouden, voor losgeld.

Eén van de twee kidnappers is een voormalig OAS-gunman; in Frankrijk gezocht voor moord, heeft hij niets te verliezen. Alles is tot in de puntjes voorbereid, maar de plannen dreigen letterlijk en figuurlijk de mist in te gaan.

Dat komt niet eens zozeer door de activiteiten van Detective Chief Superintendent William Bulloch, die in Londen al een twijfelachtige reputatie heeft opgebouwd als breker van dit soort patstellingen - waarbij hij over lijken gaat.

Geheel onverwachts duikt een zeer ongewone, ongrijpbare tegenstander op die dood en verderf zaait in het huis nabij Eaton Square, terwijl beide partijen, de kidnappers binnen en de politiemensen buiten, machteloos staan.
Venom - 1982
Regisseur: Piers Haggard
Cast: Klaus Kinski, Oliver Reed, Nicol Williamson, e.a.
Schrijver: Alan Scholefield
Oorspronkelijke titel: Venom
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789029008594
Uitgever: Meulenhoff
Het wassen van de speren
Het wassen van de speren voert ons terug naar het begin van de negentiende eeuw, toen het zuiden van Afrika nog niet opengelegd en geciviliseerd was en vooral de boven Zuid-Afrika gelegen gebieden door de machtige Zoeloestammen werden beheerst.

Naar dit gebied trekken een tot deportatie naar Australië veroordeelde, maar ontsnapte Schot, James Black, met zijn tweede vrouw Frances en een zoontje uit het eerste huwelijk, Robert Frazer Black, door het woud langs de grens van het gebied, dat door koning Chaka wordt geregeerd. Zij ontdekken een reeds dodelijk gewonde, enorme olifant, waarmee een Zoeloekrijger in gevecht is gewikkeld en nadat zij erin zijn geslaagd hem te helpen, hebben zij al een vriend in het vreemde land gevonden, die hen daarna in contact brengt met koning Chaka.

Dan ontwikkelt het verhaal zich verder in de Zoeloewereld, waar de riten en de zeden barbaars zijn, de naam Zoeloe die 'hemel' betekent ten spijt en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de jonge Robert en verscheidene Zoeloes. Maar ook de hartstochten en een liefdesstrijd laaien hoog op in dit primitieve land, in welke laatste ook Robert een belangrijke rol speelt, als hij door zijn vaders gedrag in een heftig conflict met deze komt, en ten slotte is er het verraad in de eigen kring van de Zoeloes, waardoor Chaka's stam wordt overvallen en de familie Black zonder de vader naar de Kaap moet terugkeren.
Schrijver: Alan Scholefield
Oorspronkelijke titel: Great elephant
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Zuid-Hollandse U.M.


Leeuwen in de nacht
1916. Een Brits legerkorps is vastgelopen in een afgelegen, stoffig stadje in Oost-Afrika. Duitse troepen staan op het punt het te omsingelen. De levens van de soldaten hangen af van twee mannen - en een spoorlijn...
Schrijver: Alan Scholefield
Oorspronkelijke titel: Lion in the evening
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789023503200
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Gerelateerde schrijvers