Boekenplank:
Kies

Boeken van Bill Schutt

Meer over Bill Schutt

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Bill Schutt


Overzicht

Hellepoort

1944. Terwijl de oorlog in Europa en in de Stille Oceaan op een bloedig hoogtepunt is, doen de geallieerden een schokkende ontdekking: een bijna 100 meter lange Japanse duikboot, midden in de Amazone achtergelaten, compleet verlaten.

Nadat een groep Rangers - die erop uit is gestuurd om dit mysterie te onderzoeken - ook schijnbaar in rook oplost, stuurt het leger kapitein R.J. ‘Mac’ MacCready naar Brazilië. Deze briljante wetenschapper en avonturier is de enige die erachter kan komen wat de Japanners van plan zijn. Na een levensgevaarlijke parachutesprong, diep in het hart van de ondoordringbare en afgelegen Amazone, wordt Mac tot zijn grote verbazing met jeugdvriend en medewetenschapper Bob Thorne herenigd. Thorne leidt een rustig en eenvoudig leven met de inheemse Yanni, een vrouw die beschikt over mysterieuze vaardigheden en kennis die niet eenvoudig te verklaren zijn voor de twee wetenschappers.

Samen maken ze een zware en gevaarlijke tocht naar een oeroude, in de mist verscholen vallei aan de voet van een honderden meters hoog plateau, waar ze achter de duivelse plannen van de nazi’s komen om de Verenigde Staten en hun geallieerden te vernietigen. Maar de vijand is niet het enige gevaar dat zich schuilhoudt in dit verraderlijke oerwoudparadijs. Iets sluipt ’s nachts tussen de met lianen begroeide bomen door en valt zowel mens als dier aan. Mac moet niet alleen de bron van deze biologische bedreiging ontdekken, maar ook de plannen van de nazi’s dwarsbomen. Is hij op tijd om de mensheid van zichzelf te redden?

* Geschreven door Bill Schutt & J.R. Finch.

Schrijver: Bill Schutt
Oorspronkelijke titel: Hell's gate
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045208305
Ebook: 9789045208404
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers