Boekenplank:
Kies

Boeken van Erich Segal

Meer over Erich Segal

Genre: Roman

Geboren: 1937 / Overleden: 2010

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Alleen maar liefde - Only love
  • De prijs van de roem - Prizes
  • Dokters - Doctors
  • Man, vrouw, kind - Man, woman and child
  • Waar liefde wonen wil - Acts of faith

Love Story

  1. Love story - Love story
  2. Oliver's story - Oliver's story

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlleen maar liefde
Dagelijks smeken mensen de briljante hersenspecialist Matthew Hiller om hulp. Maar de prachtige vrouw die nu in tranen naar hem opkijkt is niet zo maar een patiënte. Silvia Rinaldi is Matthews eerste en enige liefde, die twintig jaar geleden plotseling uit zijn leven verdween.

Sylvia is getrouwd met een rijke zakenman. Maar als Matthew in haar ogen kijkt, voelt hij weer evenveel voor haar als destijds in Afrika. Daar werkten zij samen als jonge, idealistische artsen. Daar redden zij mensenlevens. Daar werden zij minnaars. Tot Silvia verdween - aan de vooravond van hun huwelijk.

Matt heeft zich al die jaren in zijn werk begraven. Hij is nu een wereldberoemd chirurg en inmiddels getrouwd met Evie. Kan hij Silvia, zijn verloren liefde die stervende is, helpen? Als dokter is hij dat verplicht. Maar als Matt er in slaagt Silvia’s leven te redden, wat zal er dan gebeuren?
Only Love - 1998
Regisseur: John Erman
Cast: Rob Morrow, Marisa Tomei, Mathilda May, e.a.
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Only love
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789068016024
Uitgever: De Prom
De prijs van de roem
Drie jonge, geniale wetenschappers die maar één doel voor ogen hebben: de Nobelprijs...

Adam Coopersmith is een briljante wetenschapper en gepassioneerd vrouwenarts. Maar zijn succes heeft een hoge prijs. Het huwelijk met de ambitieuze advocate Toni loopt uit op een complete ramp. Wanneer Adam de fascinerende Anya Avilov ontmoet, ervaart hij voor het eerst in zijn leven wat liefde is. De twee leven de komende maanden als in een roes. Samen verdiepen ze zich urenlang in Adams onderzoek waarmee hij de Nobelprijs wil winnen – de hoogste eer die een wetenschapper kan behalen. Plotseling wordt hun prille geluk bedreigd door een gevaarlijke, sluipende ziekte...

De geneticus Sandy Raven heeft maar twee obsessies: zijn eigen geniale geest en Rochelle Taubman. Maar Rochelle wil alleen maar carrière maken in Hollywood en ziet Sandy nauwelijks staan. Om de pijn en de vernedering te vergeten, concentreert Sandy zich op zijn onderzoek – met groot succes. Het lijkt erop dat hij het hoogtepunt van zijn wetenschappelijke carrière heeft bereikt. Maar vlak voor zijn grootste overwinning wordt Sandy geconfronteerd met het gemeenste verraad...

Het natuurkundige wonderkind Isabel da Costa wordt als twaalfjarig meisje al toegelaten op de prestigieuze universiteit van Berkley. Isabels vader Raymond offert alles op om zijn superintelligente dochter te kunnen steunen. En de jaren die volgen, verlopen voorspoedig. Isabel gaat helemaal op in haar studie en het onderzoek. Tot ze Jerry ontmoet. Voor het eerst in haar leven zet Isabel vraagtekens bij haar leven als wonderkind. Ze moet kiezen tussen de hooggespannen verwachtingen van haar toegewijde vader en de man die de sleutel tot haar geluk in handen houdt...
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Prizes
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789068014921
Uitgever: De Prom
Dokters
Hun levens, hun liefdes, hun triomfen, hun tragedies...

Zij waren studenten, geliefden, vrienden, rivalen - de aankomende artsen uit Harvard University's eliteklas van 1962. Hun roeping was hun kracht. Zonder uitzondering waren zij bereid tot talloze zware uren vol plicht en opoffering. Sommigen zouden triomferen, anderen zouden falen. En achter hun maskers van koele professionaliteit verborgen zij hun geheimste dromen, angsten en verlangens.

Dokters roept zes onvergetelijke mannen en vrouwen tot leven die dagelijks strijd moeten leveren met de genadeloze realiteit van leven en dood.

Bennett - de talentvolle chirurg, briljant, maar altijd op zijn hoede. Als enige zwarte tussen zijn blanke collega's, moet hij twee keer zo hard vechten om zich te bewijzen.
Seth - vlijtig en verlegen, weet als geen ander hoe verwoestend een tragische ziekte op een familie kan uitwerken. Hij komt voor een zeer zware opgave te staan - zijn kennis gebruiken om een leven te behouden of te beëindigen.
Hank - eens een priester, kiest voor een nieuw beroep. Maar ook in het ziekenhuis dreigt zijn heftige gevoel voor rechtvaardigheid hem fataal te worden.
Grete - haar buitengewone sensualiteit speelt haar parten in deze mannenwereld. Haar veelbelovende carrière dreigt al snel in een regelrechte catastrofe te ontaarden.

Maar Dokters is vooral het aangrijpende verhaal van Barney Livingston en Laura Castellano. Als buurkinderen zijn ze onafscheidelijk. En hoewel hun wegen zich zullen scheiden, onderhouden zij ook later een buitengewone vriendschapsband. Barney wordt een beroemd schrijver. Laura ontplooit zich tot een begaafd kinderarts. Beiden belanden in de armen van de verkeerde partner.

Ten slotte zal de vriendschap tussen Barney en Laura zich verdiepen tot een grootse liefde. Maar zullen hun toewijding voor elkaar en hun medische gaven voldoende zijn om het leven van hun pasgeboren zoontje te redden?
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Doctors
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789026104572
Uitgever: De Fontein
Man, vrouw, kind
Bob Beckwith leidt een gelukkig leven: hij heeft een verantwoordelijke baan, een charmante vrouw, en twee aardige dochters. Maar opeens wordt hij geconfronteerd met een misstap die hij jaren geleden heeft begaan.

In Frankrijk blijkt een kind van hem te wonen. De moeder, met wie Beckwith ooit een vluchtige verhouding heeft gehad, is overleden, en andere familie heeft de jongen niet.

Door deze confrontatie met een altijd verzwegen verleden dreigt Beckwiths bestaan als een kaartenhuis in elkaar te storten. De liefde van zijn vrouw wankelt. Zijn dochters gaan aan hun vader twijfelen. Dan komt Jean-Claude naar Amerika. Wat zal sterker zijn, genegenheid of wantrouwen? Liefde of jaloezie?
Man, Woman and Child - 1983
Regisseur: Dick Richards
Cast: Martin Sheen, Blythe Danner, Sebastian Dungan, e.a.
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Man, woman and child
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789010039095
Uitgever: Elsevier
Waar liefde wonen wil
Daniel - de enige zoon van een beroemde rabbijn uit Brooklyn, wordt opgevoed om in zijn vaders voetsporen te treden. Maar hij kan de verlokkende aantrekkingskracht van verboden, wereldse zaken niet weerstaan. Daniel komt in opstand - en breekt zijn vaders hart...

Deborah - Daniels briljante zuster, is niet zo gehoorzaam als ze lijkt. Evenals haar broer weigert Deborah jong te trouwen en haar ambities zo maar op te geven. Ook zij zal haar gerespecteerde vader op verrassende wijze trotseren...

Timothy - een intelligente en gevoelige Newyorkse straatjongen, dreigt het pad van de misdaad op te gaan. Tot hij vriendschap sluit met een priester. En deze vriendschap zal Timothy's leven voor altijd veranderen...

Deborah en Timothy worden verliefd op elkaar, maar hun verboden liefde heeft geen schijn van kans. Deborah wordt naar Israël gestuurd en Timothy besluit voor priester te gaan studeren. In Jeruzalem ontmoeten zij elkaar opnieuw - het joodse meisje en de priester worden minnaars. Toch drijft hun geloof hen opnieuw uit elkaar. Deborah blijft alleen op de kibboets in Israël achter, niet wetende dat zij zwanger is.

Daniel, Deborah en Timothy; drie levens, drie onvergetelijke lotsbestemmingen. Zij strijden om hun verboden passies; een jarenlange, vaak eenzame strijd die hen verwart, uitdaagt en achtervolgt. Voor elk van hen zal het moment komen dat zij de grenzen van hun religie moeten overschrijden.
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Acts of faith
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789026106729
Uitgever: Areopagus

Love StoryLove story
De rijke Oliver Barret IV ontmoet de arme, maar mooie en intelligente Jennifer Cavilleri. Ze is wat weerbarstig en dat moedigt hem alleen maar aan. Er ontstaat een hartstochtelijke verhouding.

Tegen de zin van zijn vader trouwt Oliver met Jenny. Desondanks zijn ze gelukkig, totdat Jenny hoort dat ze ongeneeslijk ziek is.
Love Story - 1970
Regisseur: Arthur Hiller
Cast: Ryan O'Neal, Ali MacGraw, Ray Milland, e.a.
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Love story
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789401600705
Ebook: 9789401600712
Uitgever: Xander
Oliver's story
De dood van Jenny Cavilleri vormde de tragische climax in Love story. Nu - twee jaar later - wordt haar echtgenoot Oliver nog altijd gekweld door schuldgevoelens en is hij nog steeds niet over zijn verdriet heen. Terwijl zijn vrienden met volle teugen van het leven genieten, voltrekt Oliver's bestaan zich in een leegte.

Tot de dag, waarop hij bij toeval een ontmoeting heeft met een heel bijzondere vrouw, wier privéleven een mysterie is. Als Oliver tracht uit te vinden wie zij is, slaat zijn naspeuring om in een onderzoek naar zijn eigen emotionele identiteit; wie hij is...
Oliver's Story - 1978
Regisseur: John Korty
Cast: Ryan O'Neal, Candice Bergen, Ray Milland, e.a.
Schrijver: Erich Segal
Oorspronkelijke titel: Oliver's story
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789023002772
Uitgever: Becht

Gerelateerde schrijvers