Boekenplank:
Kies

Boeken van D.B. Shan

Meer over D.B. Shan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Darren Shan, Darren O'Shaughnessy

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: D.B. Shan


Overzicht

  • Een stoet van doden - Ayuamarca / Procession of the dead
  • Helse horizon - Hell's horizon
  • Stad van slangen - City of the snakes

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen stoet van doden
Vastbesloten naam en faam te maken als crimineel, arriveert de jeugdige Capac Raimi in de Stad. Zijn oom Theo brengt hem de fijne kneepjes bij van afpersing, geweldpleging en chantagepraktijken, en Capac geniet met volle teugen. Dan kruist zijn pad dat van een topcrimineel, de godfather van de plaatselijke `heren' van de misdaad, de Kardinaal. Na deze ontmoeting is Capacs leven nooit meer als tevoren. De Kardinaal is de Stad en de Stad is de Kardinaal, in hun ziel zijn ze een. Op of onder de straten van de Stad gebeurt niets zonder dat de Kardinaal daarvan op de hoogte is. Zijn woord is wet in de Stad, en ver daarbuiten. Als Capac meer te weten komt over de verreikende arm van de Kardinaal, komt hij voor lastige keuzes te staan. Naarmate zijn ambitie toeneemt ervaart hij - tot zijn groot verdriet - wat het betekent dierbaren te verliezen, en hoe hoog de prijs is die voor absolute macht moet worden betaald.
Schrijver: D.B. Shan
Oorspronkelijke titel: Ayuamarca / Procession of the dead
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 978-90-245-2883-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Helse horizon
Opnieuw is de Stad van de grote misdaadbaas, de Kardinaal, het toneel van een aaneenschakeling van onverwachte, spannende, intimiderende en vertederende, maar altijd kleurrijke gebeurtenissen. En opnieuw is er sprake van een ongewone hoofdpersoon. Deze keer is het Algiers Jeery, lid van de beveiligingsmachinerie van de Kardinaal, een jongeman die voor moeilijke keuzes komt te staan, waarbij hij niet alleen met zijn vijanden dient af te rekenen maar vooral met zichzelf en zijn verleden. Dan wordt er iemand vermoord. Een moord is in de Stad niets uitzonderlijks, maar als de moord en de daaropvolgende door occulte zaken geïnspireerde moorden direct met zijn privéleven verband blijken te houden, wordt Jeery's streven om slechts een onopvallende Strijder in dienst van de Kardinaal te blijven onhaalbaar. Sterker nog, zijn genen blijken sterker dan zijn wil: de moordenaar in hem wordt wakker.
Schrijver: D.B. Shan
Oorspronkelijke titel: Hell's horizon
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 978-90-245-2884-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Stad van slangen
'De Kardinaal is dood, lang leve de Kardinaal!' Al meer dan tien jaar lang heerst Capac Raimi nu over de Stad als de Kardinaal, de ongekroonde machthebber. Capac is anders, beter zelfs dan zijn voorgangers, en hij beschikt over een uiterst bijzondere gave: hij kan niet gedood worden. Dat zijn vijanden het toch blijven proberen, zegt genoeg over de wetteloze staat waarin de Stad verkeert en, ook dat nog, Capac heeft veel vijanden... De tijd dat Capac rustig de gebeurtenissen kon afwachten is voorbij. De Stad is veranderd, wrede bendes maken de dienst uit. Capac zal de eerste stap moeten zetten, voor het te laat is. Maar het zit hem niet mee, tegenstanders uit zijn verleden duiken op in de Stad - scheppingen van de eerste Kardinaal die tien jaar geleden samen met hem hadden moeten verdwijnen. Voor Capac is er maar één logische verklaring voor alle problemen: de mysterieuze Inca-priesters, de oude krachten achter de Stad, storen zich aan zijn streven naar volledige macht over de Stad. En dat zou wel eens het einde van Capac kunnen betekenen, zijn onsterfelijkheid ten spijt...
Schrijver: D.B. Shan
Oorspronkelijke titel: City of the snakes
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-2885-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers