Boekenplank:
Kies

Boeken van Matteo Strukul

Matteo Strukul heeft rechten gestudeerd en specialiseerde zich daarna in Europees recht. Zijn boeken zijn in ruim 20 talen uitgebracht.

Meer over Matteo Strukul

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Italië

Website: Matteo Strukul


Overzicht

  • De belofte van Michelangelo - Inquisizione Michelangelo
  • De liefdes van Casanova - Casanova. La sonata dei cuori infranti
  • De zeven dynastieën - Le sette dinastie

De Medici

  1. De Medici - Una dinastia al potere
  2. Het huis De Medici - Un uomo al potere
  3. Dochter van De Medici - Una regina al potere
  4. De val van de Medici - Decadenza di una famiglia

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe belofte van Michelangelo

Rome, 1542. Opgejaagd door de Inquisitie en achtervolgd door zijn opdrachtgevers, moet Michelangelo vechten voor zijn leven...

Rome, herfst 1542. Michelangelo, achtenzestig jaar, moet een belofte inlossen die hij veertig jaar daarvoor deed: de voltooiing van de tombe van paus Julius ii. Maar Michelangelo worstelt met de opdracht. Hij is zijn geloof in de katholieke kerk kwijt en voelt zich niet meer thuis in de Romeinse maatschappij. Hij wendt zich tot een nieuwe heidense sekte, de Spirituali, voor geestelijke leiding.

Opgejaagd door de Inquisitie, in de steek gelaten door het Vaticaan en achtervolgd door zijn opdrachtgevers, moet Michelangelo alles op alles zetten om in leven te blijven. Hij krijgt daarbij de onverwachte hulp van drie heel verschillende vrouwen, die elk op hun eigen manier een grote kracht hebben: Vittoria Colonna, de beeldschone markiezin van Pescara; de charmante en mysterieuze dievegge Malascorte; en de even invloedrijke als meedogenloze courtisane Imperia.

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Inquisizione Michelangelo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022588352
Ebook: 9789402316223
Uitgever: Boekerij
De liefdes van Casanova

Venetië, 1755. Giacomo Casanova keert terug in de stad die gebukt gaat onder armoede en geweld.

Venetië gaat gebukt onder geweld en armoede en lijkt de pracht en praal van weleer te zijn verloren. De adel heeft zich grotendeels teruggetrokken in villa's op het platteland. Vlak na zijn terugkeer in de stad krijgt Giacomo Casanova een aanbod dat hij niet kan weigeren. Als hij erin slaagt de jonge Francesca te verleiden, zal de bloedmooie gravin Margarethe Von Steinberg zich aan hem overgeven. Voetje voor voetje loopt Francesca in zijn val, maar de weddenschap verandert in iets veel diepers wanneer Giacomo beseft dat hij gevoelens voor haar heeft.

Als blijkt dat de gravin onder één hoedje speelt met het Oostenrijk-Hongaarse keizerrijk, raken Giacomo en Francesca verzeild in een levensbedreigende machtsstrijd. Met de adel en de inquisitie op hun hielen kunnen ze enkel elkaar nog vertrouwen. Eén ding is duidelijk: in het Venetië van de 18e eeuw is niets wat het lijkt.

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Casanova. La sonata dei cuori infranti
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022586112
Ebook: 9789402313628
Uitgever: Boekerij
De zeven dynastieën

Italië, vijftiende eeuw. Verschillende machtige families vechten genadeloos om de alleenheerschappij en het dagelijks leven van de gewone man wordt gekenmerkt door geweld, wetteloosheid en armoede. Geen enkele hertog, graaf of koning kan zijn macht voor langere tijd consolideren en ook de paus verliest zijn al danig verzwakte greep op de samenleving.

Ondertussen doen de doges van Venetië een greep naar de macht en doen Franse en Spaanse legers pogingen om Italiaans gebied te annexeren. In deze zeer ontvlambare situatie treden in Milaan twee sterke mannen op de voorgrond: de meedogenloze leiders van de familie Sforza-Visconti. Zij moeten het hoofd zien te bieden aan verraad van zowel binnenuit als buitenaf. Zullen ze lang genoeg sterk kunnen blijven om machtige en wrede families als De Medici te slim af te zijn?

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Le sette dinastie
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022590546
Ebook: 9789402315141
Uitgever: Boekerij

De MediciDe Medici
Florence, 1429. Giovanni de' Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.

Cosimo de' Medici wordt na de dood van zijn vader hoofd van de machtige Florentijnse familie. Zijn grote liefdes zijn kunst en architectuur, maar nu rust de verantwoordelijkheid van het hele Medici-imperium op zijn schouders. Bovendien vermoedt zijn broer Lorenzo dat hun vader is vergiftigd door een van hun vele vijanden.

Dagelijks worden de broers geconfronteerd met moord, verraad en dodelijke machtsspelletjes, niet alleen door hun grootste vijanden, maar ook door beeldschone vrouwen met een dubbele agenda. Wanhopig proberen ze de moordenaar van hun vader te vinden en daarmee de familie-eer te redden, maar weten ze lang genoeg in leven te blijven?

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Una dinastia al potere
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022580752
Ebook: 9789402309089
Uitgever: Boekerij
Het huis De Medici
Florence, 1469. De voorbereidingen voor het huwelijk tussen Lorenzo de' Medici en Clarice Orsini zijn in volle gang. Dit huwelijk is niet makkelijk voor Lorenzo, want zijn hart behoort eigenlijk toe aan Lucrezia Donatie, een buitengewoon mooie en charmante vrouw. Toch gehoorzaamt hij aan de wil van zijn moeder en trouwt met de dochter van een invloedrijke Romeinse familie om de banden tussen hen en de Medici te versterken.

Lorenzo wordt verscheurd door de liefde en overspoeld door alle financiële en politieke beslommeringen die bij het stadsbestuur komen kijken. Hierdoor verliest hij zijn tegenstanders, die erop uit zijn om de leiding over Florence over te nemen, uit het oog. Dit geeft Girolamo Riario, een neef van paus Sixtus IV, vrij baan om samen met twee aartsvijanden van de Medici en de aartsbisschop van Pisa een complot te smeden met een verschrikkelijke uitkomst: voor de ogen van Lorenzo wordt zijn broer Giuliano op gruwelijke wijze vermoord. Dit luidt een periode in van geweld en wraak, die nog lang zal duren...

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Un uomo al potere
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022581834
Ebook: 9789402310641
Uitgever: Boekerij
Dochter van De Medici

Moord, verraad en politieke spelletjes, de familie de' Medici schrikt nergens voor terug in haar klim naar Florentijnse heerschappij. Gewetenloze huurlingen, dodelijke gifmengers en genadeloze soldaten passeren de revue, maar ook briljante kunstenaars en charmante courtisanes.

In Dochter van De Medici is de hoofdpersoon Caterina de’ Medici, de echtgenote van Hendrik II en koningin van Frankrijk. In het Parijs van de zestiende eeuw, in een wereld vol religieuze oorlogen en politieke intriges, moet zij het groeiende succes van haar rivale, de minnares van de koning, Diana van Poitiers, tegengaan en bondgenoten zien te vinden in een vijandig buitenlands hof waar menigeen uit is op haar leven.

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Una regina al potere
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022583296
Ebook: 9789402311051
Uitgever: Boekerij
De val van de Medici

Maria de Medici trouwt met de Franse koning, maar het hof blijkt een poel van verraad...

Moord, verraad en politieke spelletjes, de familie De Medici schrikt nergens voor terug in haar streven naar de absolute macht. Gewetenloze huurlingen, dodelijke gifmengers en genadeloze soldaten passeren de revue, maar ook briljante kunstenaars en charmante courtisanes.

Parijs, 1600. Maria de Medici is net met de Franse koning Hendrik IV van Bourbon in het huwelijk getreden, maar lang kan ze niet genieten van haar nieuwe status. Ze wordt bedreigd en belachelijk gemaakt door de geraffineerde Henriette de Balzac d’Entragues, de minnares van de koning, die bewijs heeft dat Hendrik niet Maria maar háár als echtgenote had gewild. Bovendien spant een groep zeer machtige edellieden samen om Hendrik van de troon te stoten.

In uiterste wanhoop wendt Maria zich tot Mathieu Laforge, een spion en moordenaar, in de hoop dat hij de coup zal kunnen verijdelen en daarmee haar zoontje, de toekomstige koning Lodewijk XIII, zal beschermen. Maar dan wordt Hendrik vermoord en loopt Maria’s leven meer gevaar dan ooit.

Schrijver: Matteo Strukul
Oorspronkelijke titel: Decadenza di una famiglia
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022589144
Ebook: 9789402314762
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers