Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Sussman

Meer over Paul Sussman

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1966 / Overleden: 2012

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De geheime oase - The hidden oasis

Inspecteur Khalifa

  1. Het verloren leger van Cambyses - The lost army of Cambyses
  2. Het laatste geheim van de tempel - The last secret of the temple

Non-Fictie

  • Dood door spaghetti - Death by spaghetti

Dubbel uitgegeven titels

  • Hond aan de lijn - zie Dood door spaghetti
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheime oase
Georgië, 1988. Bij een pas ontmantelde kerncentrale stijgt een vliegtuig op, met Soedan als eindbestemming. Maar onderweg verschuift de lading. Het vliegtuig raakt van zijn koers en verdwijnt ergens boven Egypte.

Twintig jaar later stuit een groep bedoeïenen in de Sahara op het uitgedroogde lijk van de piloot. Bij het lichaam vinden ze een kompas, een fototoestel en een notitieboekje, volgekrabbeld met onleesbare aantekeningen.

Niet veel later landt dr. Freya Hannan op het vliegveld van Luxor. Ze is gekomen voor de begrafenis van haar zus Alex, die de afgelopen vijftien jaren door het Midden-Oosten heeft gezworven.

Voor Freya is dit het begin van een zoektocht naar de waarheid achter de dood van haar zus en een van de grootste archeologische raadsels uit de geschiedenis: de geheime oase van Zerzure en het levensgevaarlijke geheim dat er verborgen ligt...
Schrijver: Paul Sussman
Oorspronkelijke titel: The hidden oasis
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047511205
Uitgever: Unieboek

Inspecteur KhalifaHet verloren leger van Cambyses
In het jaar 523 V.C. wordt het leger van de Perzische koning Cambyses door de Egyptenaren in de val gelokt. Voor het echter tot een treffen komt, is het leger van Cambyses al verloren. Een enorme zandstorm steekt op in de Sahara en het leger vergaat tot de laatste man onder het zand.

November 2000. Wanneer Tara Mullray naar Egypte vliegt om haar vader op te zoeken, die daar al jaren opgravingen verricht, wacht haar bij aankomst een zware klap: haar vader is zojuist overleden, naar het schijnt aan een hartaanval. In Caïro vindt zij ook Daniel, student van haar vader en haar ex-vriend van zes jaar geleden.

Politie-inspecteur Joesoef Ezz el-Din Khalifa vindt in de Nijl een ernstig verminkt lichaam,dat ooit toebehoorde aan een zwarthandelaar in antieke voorwerpen. En er gaan geruchten dat er een graftombe is gevonden met schitterende sieraden, maar iedereen zwijgt als een graf, want de vondst wordt in verband gebracht met de terrorist Sayf-al-Tha'r.

Wanneer er een aanslag op toeristen plaatsvindt bij de tempels van Luxor en er wederom een lijk opduikt, is er voor inspecteur Khalifa volop werk aan de winkel. Als Tara op straat wordt aangevallen en al haar spullen in haar hotel zijn onderzocht, is het Daniel en haar duidelijk dat er meer zit achter de dood van haar vader. Zonder dat ze het weet raakt Tara betrokken bij een internationaal complot...
Schrijver: Paul Sussman
Oorspronkelijke titel: The lost army of Cambyses
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026982453
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het laatste geheim van de tempel
Wanneer de Egyptische inspecteur Khalifa zich buigt over het levenloze lichaam van de Nederlandse archeoloog Piet Jansen, ziet hij direct overeenkomsten met zijn eerste moordzaak, dertien jaar geleden. De vermoedelijke dader van een brute moord werd veroordeeld, maar Khalifa heeft altijd getwijfeld aan zijn schuld.

Tegen de uitdrukkelijke wens van zijn superieuren in gaat hij toch spitten in het verleden, wat uitmondt in een zaak van ongekende omvang. Tot overmaat van ramp moet Khalifa samenwerken met de onmogelijke Israëlische politieman Arieh Ben-Roi en de jonge Palestijnse journaliste Layla al-Madani, die bezig is met haar eigen onderzoek naar het verleden. Khalifa komt tot de ontdekking dat beide moorden te maken hebben met een tweeduizend jaar oud religieus geheim.
Schrijver: Paul Sussman
Oorspronkelijke titel: The last secret of the temple
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026984679
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Non-FictieDood door spaghetti
De wereld is een hopeloos, waanzinnig en verrukkelijk eigenaardig oord en de mens beschikt over een uitzonderlijk talent om een volslagen idioot van zichzelf te maken. Dat bewijzen de hier verzamelde kolderverhalen, die de lezer als op een roetsjbaanrit door de meest excentrieke buitengewesten van het wereldnieuws voeren.

In Mexico vindt een kok de dood bij een aanslag door staafjes spaghetti. In Nieuw-Zeeland wordt een voetganger overreden door een ontsnapte pompoen. In Barcelona past een psychoanalyticus een wel erg afdoende therapie op een patiënt toe: hij schiet hem dood. In de VS komt een gewichtige agent van meer dan 110 kilo vast te zitten in de draaideur, vanwaar hij uitstekend zicht heeft op de bankoverval die vlak voor zijn neus plaatsvindt.

Kortom: niet zelden is de werkelijkheid vreemder dan de vreemdste fantasie.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Paul Sussman
Oorspronkelijke titel: Death by spaghetti
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789038907284
Uitgever: Elmar

Dubbel uitgegeven titelsHond aan de lijn

Zie voor de beschrijving van dit boek: Dood door spaghetti.

Schrijver: Paul Sussman
Oorspronkelijke titel: zie Dood door spaghetti
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789057950773
Uitgever: Muntinga

Gerelateerde schrijvers