Boekenplank:
Kies

Boeken van Sabine Thiesler

Sabine Thiesler studeerde Duitse en theaterstudies aan de Vrije Universiteit van Berlijn en ging daarna naar de toneelschool Fritz Kirchhoff. Ze werkte als acteur en was de stem van menig beroemd actrice in de Duitse nasynchronisatie. Thiesler schreef scenario's voor televisieseries en toneelstukken voor ze de stap naar boeken maakte.

Meer over Sabine Thiesler

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Duitsland

Website: Sabine Thiesler


Donato Neri

  1. De kinderverzamelaar - Der Kindersammler
  2. Huis van stilte - Hexenkind
  3. Dodenakker - Die Totengräberin
  4. De mensenrover - Der Menschenräuber
  5. Bewusteloos - Bewusstlos

gedetailleerd overzicht

Donato NeriDe kinderverzamelaar
Het is 2004. In Toscane woont een man, niet zomaar een man, het is een seriemoordenaar. Deze man heeft al zes dode kinderen op zijn geweten en is van plan daar spoedig een zevende aan toe te voegen. Hij weet heel slim alle sporen te wissen en heeft dan ook geen problemen met de politie, maar als hij zijn eerste fout maakt, is de politie hem toch op het spoor.

Anne en Harold gaan op vakantie naar Toscane en het belooft een leuke vakantie te worden, als plotseling hun kind tijdens het spelen verdwijnt en wanneer na twee weken ongerustheid en zoeken hun zoon nog niet terug is, zit er niets anders op dan terug naar huis te gaan. Ze pakken hun leven weer op maar het blijft een vreselijke herinnering.

Tien jaar later knaagt het nog steeds en Anne besluit terug te gaan naar de plek waar het gebeurd is. Ze koopt een mooie molen in de prachtige omgeving van Toscane. De molen was van een charismatische Duitser die zij zeer interessant vindt en ze meteen vertrouwt. Zij weet niet dat dit de kindermoordenaar is aan wie ze haar zoontje tien jaar geleden kwijt is geraakt...
Schrijver: Sabine Thiesler
Oorspronkelijke titel: Der Kindersammler
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789061121480
Uitgever: Karakter
Huis van stilte
In een eenzaam gelegen oud boerenhuis in Toscane ontdekt een paddenstoelenzoeker een verschrikkelijk toegetakeld lijk. Het is Sarah, de Duitse vrouw van trattoria-eigenaar Romano; haar keel is doorgesneden. maar deze brute moord is nog maar het begin van een onheil dat lang hiervoor zijn aanvang had.

Want twintig jaar eerder is Sarah samen met Romano uit Berlijn weggevlucht om te ontkomen aan haar relatie met een geniale, maar gewelddadige muzikant. In het idyllische Toscane, Romano's streek van herkomst, beginnen ze een nieuw leven en openen een trattoria. Maar hun geluk duurt maar kort, want al spoedig raakt hun zoontje Edi na een tragisch ongeval geestelijk gehandicapt.

Om dit grote ongeluk het hoofd te bieden, begint Sarah overspelige relaties met verschillende mannen. Ze geeft zich over aan een gevaarlijk leven en realiseert zich niet dat ze langzaamaan door het verleden wordt ingehaald.

Het noodlot, dat indertijd in Berlijn begon, neemt als in een klassieke Griekse tragedie bezit van Sarah tot in haar dood. En nog veel verder...
Schrijver: Sabine Thiesler
Oorspronkelijke titel: Hexenkind
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061122876
Uitgever: Karakter
Dodenakker
Met hun huis in Toscane is voor Magda en Johannes een droom werkelijkheid geworden. Elk jaar brengen ze er de zomermaanden door en ze zijn goed ingeburgerd in het dorp. Maar deze zomer is alles anders: Magda reist alleen vooruit en wacht op haar man, die voor zaken naar Berlijn moet. Maar Magda weet dat hij bij Carolina is, zijn minnares, en ze is niet meer bereid dit langer te verdragen.

Johannes heeft verraad gepleegd aan haar liefde en nu is het tijd geworden voor wraak. Steeds weer loopt ze alle details van haar moordplan na en ervaart daarbij ongelooflijke rust en een diepe tevredenheid. Op een warme zomerochtend doodt ze hem, begraaft hem en geeft hem als vermist op.

Als haar zwager Lukas op bezoek komt, escaleert de situatie. Hij is verblind door zijn liefde voor Magda en ziet pas veel te laat in, in welk dodelijk gevaar hij verkeert...
Schrijver: Sabine Thiesler
Oorspronkelijke titel: Die Totengräberin
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061126904
Uitgever: Karakter
De mensenrover
De jonge kunststudente Giselle wordt op klaarlichte dag door een dronken automobilist aangereden en komt daarbij om het leven. Haar vader Jonathan, succesvol fotograaf en mediamanager, komt haar dood niet te boven en zakt weg in alcoholisme, depressie en verwaarlozing. Daardoor loopt ook zijn huwelijk op de klippen.

Op een nacht in november stapt Jonathan in zijn auto en rijdt weg; zonder doel, zonder geld en zonder hoop. Uiteindelijk strandt hij in een verwaarloosd vakantiehuisje van een Toscaanse boerenfamilie. Als Jonathan daar hun blinde dochter Sophia leert kennen, betekent dat voor hem een grote schok: ze lijkt als twee druppels water op zijn overleden dochter.

Jonathan blijft in Italië, hervindt zijn levenslust en trouwt met Sophia. Samen toveren ze het vervallen huisjescomplex om tot een luxe vakantiepark. Als op een zekere dag een Duits stel arriveert en Jonathan ziet wie een van hun huisjes heeft gehuurd, worden haat en woede in hem weer wakker. Hij zweert dodelijke vergelding, maar zelfs dat gaat hem nog niet ver genoeg...
Schrijver: Sabine Thiesler
Oorspronkelijke titel: Der Menschenräuber
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061127772
Uitgever: Karakter
Bewusteloos
Raffael is een enigszins losgeslagen dertiger, die als toneeltechnicus in Berlijn werkt en woont in onderhuur bij een aardige oude dame. Maar door overmatig gebruik van alcohol verandert hij in een beest zonder gevoel. Zijn leven loopt steeds meer uit de hand en zijn relatie met zijn hospita verwordt tot een nachtmerrie als hij ontdekt dat ze heel veel spaargeld in haar slaapkamer heeft liggen.

Hij martelt haar dagenlang en als zij daaraan bezwijkt, verlaat hij Duitsland met het geld. Hij vertrekt naar Toscane op zoek naar zijn ouders die daar een nieuw leven zijn begonnen na de gewelddadige dood van zijn zusje. Een tijdlang slaat Raffael hen vanaf een afstandje jaloers gade, en dan dringt hij hun leven binnen, met alle gevolgen van dien...
Schrijver: Sabine Thiesler
Oorspronkelijke titel: Bewusstlos
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045207612
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers