Boekenplank:
Kies

Boeken van Miriam Toews


Overzicht

  • De familie Troutman - The flying Troutmans
  • Galgenliefde - A complicated kindness
  • Uit een goed nest - A boy of good breeding

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe familie Troutman
Welkom in de Troutman-familie: de impulsieve Hattie is net gedumpt door haar Parijse vriendje; haar zus Min gaat door een diep dal, en haar twee kinderen, Logan en Thebes, praten respectievelijk niet en veel te veel. Wanneer Hattie een alarmerend telefoontje krijgt van de elfjarige Thebes is de beslissing om naar Canada terug te keren snel genomen. Bij aankomst wordt Min naar een psychiatrische inrichting gebracht en krijgt Hattie de verantwoordelijkheid over haar neef en nichtje. In een impuls komt Hattie met het plan de vader van de kinderen te gaan zoeken, met wie ze al jaren geen contact meer hebben. Met wat vage aanwijzingen op zak, een knutselvoorraad, een koptelefoon, veel eten, met hoop en een schietgebedje gaan ze gedrieën in een oud bestelbusje op pad. Tijdens de rit overdenkt Hattie de ingewikkelde relatie met haar zus Min; Logan krast cryptische teksten in het dashboard en Thebes maakt achter in de bus allerlei kunstwerken. De familie Troutman is een hilarisch en ontroerend verhaal van een verscheurd gezin dat op het punt staat te ontsporen en van een roadtrip die zomaar eens hun redding zou kunnen zijn.
Schrijver: Miriam Toews
Oorspronkelijke titel: The flying Troutmans
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-468-0469-8
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Galgenliefde
In de steek gelaten door haar zus Tash en haar moeder Trudie woont Nomi samen met haar vader Ray in het Canadese East Village, Manitoba. Ze proberen zich zo goed en zo kwaad als het gaat staande te houden, koken aan de hand van gealfabetiseerde recepten en communiceren voornamelijk via briefjes. Koste wat het kost wil Nomi voorkomen dat ze later zoals veel van haar dorpsgenoten in kippenslachterij de Happy Family Farms komt te werken. Het mennonietendorp wordt bestuurd door haar oom Hans. Een vroom, religieus man, die ondanks zijn goede bedoelingen ervoor heeft gezorgd dat de helft van Nomi's familie het er niet uithield. Alles voor en door God. Maar niet voor Nomi. Zij is de chaostheorie in eigen persoon - haar lijf en leven worden gevoed met hormonen, sterkedrank, slapeloosheid en neerslachtigheid. En ze kampt met één grote vraag: waarom heeft haar moeder haar niet meegenomen?
Schrijver: Miriam Toews
Oorspronkelijke titel: A complicated kindness
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-388-7435-9
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Uit een goed nest
Het leven van Knute en haar dochter Summer Feelin' ging in Winnipeg niet bepaald over rozen. Knute komt echter voor heel nieuwe uitdagingen te staan als ze besluit terug te keren naar haar geboortestadje Algren, in te trekken bij haar ouders en te gaan werken voor burgemeester Hosea Funk. Knute raakt verwikkeld in Hosea's verwoede pogingen zijn droom te verwezenlijken: een ontmoeting met de minister-president. De enige voorwaarde hiervoor is dat hij het bewonersaantal van zijn stadje op precies 1500 dient te houden. En dat is nog niet zo eenvoudig met inwoners die dreigen weg te gaan, kinderen die juist willen terugkeren, mensen die komen te overlijden, en een vrouw die in verwachting blijkt te zijn van een drieling.
Schrijver: Miriam Toews
Oorspronkelijke titel: A boy of good breeding
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-468-0082-2
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Gerelateerde schrijvers