Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Tryon


Overzicht

  • Broeinest van het kwaad - The night of the moonbow
  • De ander - The other
  • Lady - Lady
  • Ongekroonde koningen - Crowned heads

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroeinest van het kwaad
Verscholen in een donker dennenbos in Connecticut ligt het zomervakantiekamp 'Ware vrienden'. De jonge kampeerders van Hut 7 wachten vol spanning op de komst van een nieuweling. De eer van Hut 7 staat op het spel en de nieuwe moet meehelpen de felbegeerde wisseltrofee in de wacht te slepen.

Maar in plaats van de sportieve krachtpatser waar de jongens op hopen krijgen ze Leo, een veertienjarige, slungelige, verlegen wees die viool speelt, giftige spinnen verzamelt en honkbalt als een meisje. Leo wordt bespot, gesard en getreiterd door zijn teleurgestelde medekampeerders. De enige ware vrienden die hij maakt kunnen niet voorkomen dat hij ten slotte het mikpunt wordt van de gehele groep. Er gaat iets ergs gebeuren in het zomerkamp... iets verkeerds... iets dat niet te stuiten is.

Wat begint als een wreed kinderspel, zal ontaarden in een explosie van primitief geweld, want Leo draagt een groot geheim bij zich, een bitter geheim dat hij uit zijn bewustzijn heeft verdrongen, maar dat hem een mysterieze kracht verleent. Ttijdens het laatste kampvuur in de rituele Nacht van de Maanboog neemt Leo op gruwelijke wijze wraak...
Schrijver: Thomas Tryon
Oorspronkelijke titel: The night of the moonbow
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-5112-198-9
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
De ander
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Thomas Tryon
Oorspronkelijke titel: The other
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-604-5765-X
Uitgever: Hollandia
Lady
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Thomas Tryon
Oorspronkelijke titel: Lady
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-290-0632-3
Uitgever: Meulenhoff
Ongekroonde koningen
Ongekroonde koningen bevat vier verhalen die de levens van vier filmsterren verbindt tot een homogeen portret van het leven in Hollywood, vol glitter en glamour, om uiteindelijk te ontdekken dat zij eigenlijk niemand zijn.
Schrijver: Thomas Tryon
Oorspronkelijke titel: Crowned heads
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-290-0796-6
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers