Boekenplank:
Kies

Boeken van Ilaria Tuti

Ilaria Tuti is geboren in een klein dorp nabij de grens met Oostenrijk en Slovenië en woont daar nog steeds met haar gezin. Als klein meisje wilde ze fotograaf worden, maar ze studeerde economie en is werkzaam bij een bedrijf waar ze de openbare aanbestedingen afhandelt.

Meer over Ilaria Tuti

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • Bloemen van steen - Fiore di roccia
  • Waar de wind de aarde raakt - Come vento cucito alla terra

Teresa Battaglia

  1. Kind 39 - Fiori sopra l'inferno
  2. De slapende nimf - Ninfa dormiente

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloemen van steen

In Bloemen van steen volgt Ilaria Tuti de lotgevallen van vijf bijzondere vrouwen door de ogen van Agata, een jonge vrouw die tegelijkertijd moet zorgen voor haar stervende vader. Agata’s verhaal, en dat van Caterina, Viola, Lucia en Maria, geeft deze vrouwen hun rechtmatige plaats in de geschiedenis terug.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vecht het Italiaanse leger een reeks veldslagen uit tegen Oostenrijk-Hongarije. Hoog in de Alpen ontstaat al snel een loopgravenoorlog. In de sneeuw en ijle lucht vechten duizenden jonge mannen voor hun leven. Er volgt een wanhopige oproep aan de bevolking om de manschappen te helpen.

Honderden vrouwen uit de onderliggende dorpen komen in actie. Ze zijn van alle leeftijden en met gevaar voor eigen leven torsen ze manden vol voedsel en munitie omhoog de bergen in naar het front. Ze worden Le Portatrici genoemd. De Draagsters, en uiteindelijk zijn zij het ook die de lichamen van de jonge mannen weer de berg af zullen dragen.

Schrijver: Ilaria Tuti
Oorspronkelijke titel: Fiore di roccia
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403122311
Uitgever: Cargo
Waar de wind de aarde raakt

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werken vrouwelijke artsen in een eigen ziekenhuis aan het front...

In de eerste twee decennia van de vorige eeuw studeren in Engeland de eerste vrouwen af als chirurg. Door hun mannelijke collega’s worden ze verbannen uit reguliere operatiekamers, en de jonge vrouwen gaan hun vak uitoefenen in de armste wijken van Londen en andere grote steden.

Als de oorlog uitbreekt willen de vrouwen, net zoals de mannelijke artsen, hun land dienen. Een kleine groep vertrekt naar het westelijk front in Frankrijk om een ziekenhuis nabij het oorlogsgebied op te zetten. Een van de vrouwen is Caterina, een jonge arts van Italiaanse afkomst.

Terwijl het ziekenhuis langzaam maar zeker volloopt met gewonde soldaten, ontdekt Caterina dat het herstel van de mannen veel meer behelst dan alleen het behandelen van fysieke wonden. Als de jonge soldaat Alexander het ziekenhuis wordt binnengebracht, zal haar kijk op geneeskunde voorgoed veranderen.

Schrijver: Ilaria Tuti
Oorspronkelijke titel: Come vento cucito alla terra
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403116327
Uitgever: Cargo

Teresa BattagliaKind 39

Wie durft te kijken in de meest donkere ziel...

Commissaris Teresa Battaglia is buitengewoon getalenteerd, een vakvrouw die niet rust tot het ware verhaal achter de gruwelijke daden van de meest zieke criminele geesten naar boven komt. En het is ook een vrouw met issues: ze krijgt haar gewicht maar niet onder controle en ze lijkt steeds meer van haar geheugen te verliezen.

Samen met haar jonge en onervaren collega Massimo stort Teresa zich op de zaak van het lijk in het bos met de uitgestoken ogen. Het blijkt niet het enige lijk... Waarom verminkt iemand op zo'n gruwelijke wijze de lichamen van zijn slachtoffers? Welke andere geheimen verbergt het ijzingwekkende decor van dreigende Alpen rondom het onheilspellende bergdorp?

Schrijver: Ilaria Tuti
Oorspronkelijke titel: Fiori sopra l'inferno
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401609951
Ebook: 9789401609982
Uitgever: Xander
De slapende nimf

Hoofdinspecteur Teresa Battaglia vecht tegen haar alsmaar erger wordende Alzheimer en zou eigenlijk moeten stoppen met werken. Maar dan wordt er een zeer raadselachtig schilderij gevonden, 'De slapende nimf'. De maker is een oude man die sinds de Tweede Wereldoorlog compleet geïsoleerd en in stilte zijn leven leidt.

Na onderzoek blijkt dat het bloed op het doek geen inkt is, maar het bloed van een mensenhart. Als vervolgens een lijk wordt gevonden waar het hart van uitgerukt is, begint de zaak bezit van Teresa en haar zakenpartner Massimo Marini te nemen en is er geen weg meer terug. De valleien van de Alpen verbergen grootse geheimen, maar er is altijd iemand in de schaduw die er alles aan doet die verborgen te houden...

Schrijver: Ilaria Tuti
Oorspronkelijke titel: Ninfa dormiente
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401611640
Ebook: 9789401611763
Uitgever: Xander

Gerelateerde schrijvers