Boekenplank:
Kies

Boeken van Ana Veloso

Ana Veloso studeerde Romaanse talen en woonde na haar studie jarenlang in Rio de Janeiro.

Meer over Ana Veloso

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • De geur van koffiebloesem - Der Luft der Kaffeeblüte
  • De ranken van de passiebloem - Das Mädchen am Rio Paraíso
  • De tempelbomen van Goa - Der indigoblaue Schleier
  • De tijgerlelie - Das Lied des Kolibris
  • In de schaduw van de amandelboom - So weit der Wind uns trägt

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geur van koffiebloesem
Brazilië 1885. De 17-jarige Vitória da Silva leidt een onbezorgd leventje op de koffieplantage van haar ouders, de fazenda Boavista. De verbouw van koffie, het 'groene goud', heeft haar familie rijkdom en aanzien gebracht.

De beeldschone Vita is een gewilde partij, maar niemand heeft haar hart nog kunnen winnen. Totdat ze verliefd wordt op - uitgerekend - de rebelse journalist León Castro, een idealist die verbeten vecht voor dat ene doel: de afschaffing van de slavernij.

León bedreigt niet alleen de waarden en normen van de familie da Silva maar ook hun bestaan, want de toekomst van Boavista is afhankelijk van slaven. Midden tussen de velden, omgeven door de betoverende geur van koffiebloesem, zweren de geliefden eeuwige trouw. Maar is hun liefde sterk genoeg?
Schrijver: Ana Veloso
Oorspronkelijke titel: Der Luft der Kaffeeblüte
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026985430
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De ranken van de passiebloem
Brazilië, 1827. Aan de oever van de Rio Paraíso vindt Raúl Almeida een zwaargewonde vrouw. Vastbesloten haar te redden, neemt hij haar mee naar zijn huis. Wanneer de vrouw bijkomt heeft ze echter geen idee waar of wie ze is. Bovendien verstaat ze hem niet. Raúl vermoedt dat ze Duitse is, afkomstig uit een van de nederzettingen van de kolonisten.

Terwijl de vrouw herstelt, ontstaat er langzaam een hechte band tussen de twee. Maar wanneer Raúl een artikel in een oude krant vindt over de vermoorde Johannes Wagner en zijn 23-jarige vermiste echtgenote Klara slaat de angst hem om het hart. Welk duistere geheimen liggen er achter het geheugenverlies van zijn grote liefde?
Schrijver: Ana Veloso
Oorspronkelijke titel: Das Mädchen am Rio Paraíso
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047515562
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De tempelbomen van Goa
Goa, 1632. De zesentwintigjarige donna Amba, eigenares van een indigoplantage, verschuilt zich dag in dag uit achter haar sluier. Als de jonge Miguel naar de Portugese kolonie afreist om de belangen van zijn vaders handelsonderneming te behartigen, valt hij als een blok voor haar smaragdgroene ogen.

Amba is allesbehalve enthousiast over de aandacht die hij haar schenkt. Miguel zet immers alles op alles om te ontdekken welke duistere geheimen ze met zich mee draagt. Langzaam maar zeker begint Amba zich echter af te vragen of ze zich nog wel voor Miguel wil verbergen...
Schrijver: Ana Veloso
Oorspronkelijke titel: Der indigoblaue Schleier
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789000307562
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De tijgerlelie
Bahia, 1763. Lua, een mooie jonge slavin, werkt al van kinds af aan op de suikerrietplantage São Fidélio. Ze heeft een groot geheim: ze kan lezen en schrijven, iets wat voor slaven streng verboden is. De oude Immaculada vraagt Lua naar haar levensverhaal te luisteren en het voor haar op te schrijven.

Lua heeft er eigenlijk niet zoveel zin in - haar eigen Afrikaanse voorgeschiedenis heeft nooit echt haar interesse gehad. Dat verandert zodra de oude vrouw begint te vertellen. Immaculada is een van de weinige zwarten die nog in Afrika is geboren en per slavenschip naar Brazilië is gebracht.

Lua raakt steeds meer in de ban van het verhaal. Geïnspireerd door de woorden van Immaculada, beraamt ze samen met de adembenemend mooie slaaf Zé een plan om te vluchten, een leven in vrijheid tegemoet. Maar Immaculada heeft nog een laatste geheim voor Lua in petto, dat haar leven voorgoed zal veranderen...
Schrijver: Ana Veloso
Oorspronkelijke titel: Das Lied des Kolibris
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789000315390
Ebook: 9789000315406
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
In de schaduw van de amandelboom
Portugal, 1908. De vijftienjarige Jujú en de twee jaar oudere Fernando beloven elkaar de eeuwige liefde. Maar de hartstochtelijke passie van de twee jonge geliefden lijkt bij voorbaat kansloos: Jujú is de beeldschone dochter van een rijke grootgrondbezitter uit de Alentejo en Fernando is een arme boerenzoon.

In de schaduw van de amandelboom is het prachtige verhaal van een verboden liefde tussen twee jonge mensen.
Schrijver: Ana Veloso
Oorspronkelijke titel: So weit der Wind uns trägt
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047508786
Uitgever: Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers