Boekenplank:
Kies

Boeken van Joan D. Vinge

Meer over Joan D. Vinge

Genres: Fantasy / SF, Roman

Pseudoniem (van): Joan Carol Dennison

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De terugkeer van de Jedi - Return of the Jedi
  • Ladyhawke - Ladyhawke
  • Ogen van amber - Eyes of amber
  • Santa Claus - Santa Claus

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe terugkeer van de Jedi
Door Joan D. Vinge samengesteld fotoboek, gebaseerd op de film Star Wars, The Return of the Jedi. Met veel filmfoto's geïllustreerde weergave van de strijd van de overlevenden van de rebellenalliantie tegen de dictatoriale regering van de Melkweg.
Schrijver: Joan D. Vinge
Oorspronkelijke titel: Return of the Jedi
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789022953334
Uitgever: Bruna
Ladyhawke
Het middeleeuwse Aquila gaat gebukt onder de tirannieke heerschappij van de Bisschop. Met ijzeren hand regeert hij over de oude Romeinse vesting waarvan de door honger en armoede geplaagde inwoners voor het geringste vergrijp, zonder vorm van proces, worden opgehangen of levenslang in de kerkers van de oude stad worden opgesloten.

Ook Phillipe, een onbetekenende kruimeldief heeft dit lot ondergaan. Hij slaagt er echter in te ontsnappen. De Bisschop is des duivels, hij ziet zijn gezag aangetast en eist dan ook dat zijn mannen Phillipe koste wat kost weer te pakken krijgen. Niemand kan immers uit Aquila ontsnappen.

Alle acties van de soldaten van de Bisschop om Phillipe gevangen te nemen worden echter steeds gedwarsboomd door een in het zwart geklede ridder die daarbij gesteund wordt door een gracieuze havik. De ridder, Navarre, heeft zijn hoop gevestigd op Phillipe om Aquila te kunnen binnenkomen en zich te wreken op de Bisschop waardoor hij 'De vloek van de schemering' ongedaan kan maken.
Ladyhawke - 1985
Regisseur: Richard Donner
Cast: Matthew Broderick, Rutger Hauer, Michelle Pfeiffer, e.a.
Schrijver: Joan D. Vinge
Oorspronkelijke titel: Ladyhawke
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789024515790
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ogen van amber

Het universum van de verbeelding wacht de lezer in deze verhalenbundel van het Amerikaanse fenomeen Joan D. Vinge, van wie het titelverhaal werd bekroond met de felbegeerde Hugo Award.

Ogen van amber - De worsteling van een Aardmens, alleen, in een poging een verre, barbaarse wereld met de beschaving te laten kennismaken.

Een blik van bovenaf - Wat doel je met de rest van je leven, als je alleen op weg bent richting universum, en terugkeren onmogelijk is?

De illusionist - In de Hemelgordel verkocht hij verbazingwekkende dromen aan stervenden. Maar als ooit de dag zou aanbreken waarop de waarheid aan het licht zou komen, zou zijn carrière abrupt eindigen. En dat besefte hij maar al te goed...

Het kristallen schip - Betekende de Sterrenbron voor twee rassen de laatste hoop op een gloedvolle toekomst, of was ze een peilloze diepte waarin alle hoop verloren ging?

De tinnen soldaat - Kan liefde werkelijk de eindeloze afstanden van de ruimte en de beproevingen van de tijd doorstaan?

Op deze en andere vragen geeft Joan D. Vinge op onnavolgbare wijze antwoord in deze fascinerende verhalenbundel die elke rechtgeaarde fan van het genre van begin tot eind zal boeien.

Ogen van amber bevat de volgende verhalen:
  1. Ogen van amber - Eyes of amber
  2. Een blik van bovenaf - View from a height
  3. De illusionist - Media man
  4. Het kristallen schip - The cristal ship
  5. De tinnen soldaat - Tin soldier
Schrijver: Joan D. Vinge
Oorspronkelijke titel: Eyes of amber
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010033420
Uitgever: Elsevier
Santa Claus
Als u ook ooit eens kind geweest bent, kan zijn naam u niet zijn ontgaan... Santa Claus, het ware verhaal over de oorsprong van de kerstman, 'voor kinderen van alle leeftijden'.

Er was eens een eenvoudige houthakker, die een aardige vrouw had. Het liefst maakten zij speelgoed voor kinderen. Toen gebeurde er een wonder.

In een betoverd koninkrijk aan het Einde van de Wereld ontdekte het goede tweetal het geheim waardoor rendieren konden vliegen en waardoor kinderen overal ter wereld het eeuwige geluk ten deel zou vallen. De beloning zou zijn: de vreugde die elk kind met Kerstmis van het gezicht straalt. Maar... een van zijn hulpjes bedacht een manier om Kerstmis nog mooier te maken en bijna alles werd bedorven...

Dit magische verhaal vertelt over de ernstigste bedreiging waar tegenover de goede houthakker zich geplaatst zag en over zijn geweldige triomf. Hij zou de grootste levende legende aller tijden worden...
Santa Claus - 1985
Regisseur: Jeannot Szwarc
Cast: Dudley Moore, John Lithgow, Judy Cornwell, e.a.
Schrijver: Joan D. Vinge
Oorspronkelijke titel: Santa Claus
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789070038823
Uitgever: ECI

Gerelateerde schrijvers