Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Wallace

Meer over Daniel Wallace

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Daniel Wallace


Overzicht

  • De grote kans van Edsel Bronfman - Extraordinary adventures
  • De watermeloenkoning - The watermelon king
  • Grote vis - Big fish

Dubbel uitgegeven titels

  • Big fish - zie Grote vis
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe grote kans van Edsel Bronfman

Edsel Bronfman, vierendertig jaar en op velerlei gebied verbazingwekkend onervaren, leidt een onopvallend leven: hij heeft een kantoorbaan, een appartement en een complexe relatie met zijn moeder. Bijzondere dingen overkomen andere mensen, niet hem - tot Carla D’Angelo, telefoniste bij marketingbureau Grote Kansen, hem op een avond belt om te vertellen dat hij een prijs heeft gewonnen: een weekend in een luxe appartement aan het strand in Florida.

Er is echter één voorwaarde: de prijs is uitsluitend bedoeld voor een stel. Binnen 79 dagen moet Edsel op zoek naar een partner. Dit telefoontje zet Edsel in beweging en heeft een reeks onverwachte avonturen en kleurrijke ontmoetingen tot gevolg.

Schrijver: Daniel Wallace
Oorspronkelijke titel: Extraordinary adventures
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789046822036
Ebook: 9789046822043
Uitgever: Nieuw Amsterdam
De watermeloenkoning
De 18-jarige Thomas Rider weet bijna niets van zijn ouders, alleen dat zijn moeder overleed op de dag dat hij geboren werd in Ashland, Alabama. Thomas besluit op zoek te gaan naar zijn familiegeschiedenis en vertrekt naar het stadje.

De kleurrijke plaatselijke bevolking vertelt Thomas de meest bizarre verhalen over het eeuwenoude watermeloenfestival en de belangrijke rol die zijn moeder daarin speelde. Stukje bij beetje krijgt Thomas een beeld van zijn eigen identiteit, die van het stadje en komt hij terecht in een reeks gebeurtenissen die zijn leven volledig op zijn kop zet.
Schrijver: Daniel Wallace
Oorspronkelijke titel: The watermelon king
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789056951597
Uitgever: Van Buuren
Grote vis
In de bloei van zijn leven was Edward Bloom een uitzonderlijke man. Er was niets dat hij niet kon en wat hij deed, deed hij goed. Hij liep het hardst van allemaal. Hij verzuimde nooit een dag van school, zelfs niet tijdens de ergste sneeuwstormen. Hij was een inspirerende verkoper die meer moppen kende dan wie dan ook. Tenminste, dat is wat hij zijn zoon William vertelde.

William kent zijn vader eigenlijk niet goed, want die was er nooit toen William opgroeide en als hij er was, ontweek hij serieuze vragen door sterke verhalen te vertellen of grappen te maken.

Nu zijn vader op sterven ligt, tracht William aan de hand van heroïsche verhalen - waarin Edward Bloom als een bijna mythische figuur naar voren komt - een nieuw beeld van zijn vader te vormen. Deze fantastische vertellingen worden afgewisseld met de gesprekken van William met zijn stervende vader.
Big Fish - 2003
Regisseur: Tim Burton
Cast: Billy Crudup, Ewan McGregor, Albert Finney, e.a.
Schrijver: Daniel Wallace
Oorspronkelijke titel: Big fish
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789045340227
Uitgever: Colibri

Dubbel uitgegeven titelsBig fish

Zie voor de beschrijving van dit boek: Grote vis.

Schrijver: Daniel Wallace
Oorspronkelijke titel: zie Grote vis
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789056952051
Uitgever: Van Buuren

Gerelateerde schrijvers