Boekenplank:
Kies

Boeken van Kader Abdolah

Kader Abdolah studeerde natuurkunde aan de universiteit van Teheran. In 1985 vluchtte hij uit Iran en in 1988 kwam hij aan in Nederland. Zijn schrijversnaam is een eerbetoon aan twee vrienden, Kader en Abdolah, die in Perzië/Iran zijn geëxecuteerd, een tijdens het bewind van de Sjah, de ander onder Ayatollah Khomeini. Abdolah leerde de Nederlandse taal met behulp van kinderboeken en poëzie. Hij schreef jarenlang een column in de Volkskrant onder het pseudoniem Mirza en voor het tijdschrift Zin.

Meer over Kader Abdolah

Genre: Roman

Geboren: 1954

Iran

Pseudoniem: Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani

Overzicht

 • De boodschapper
 • De koning
 • De kraai
 • De meisjes en de partizanen
 • De reis van de lege flessen
 • Een gouden handdruk voor Du Perron
 • Farao van de Vliet
 • Het huis van de moskee
 • Het pad van de gele slippers
 • Kélilé en Demné
 • Papegaai vloog over de IJssel
 • Portretten en een oude droom
 • Salam Europa!
 • Spijkerschrift
 • Ver weg van daar
 • Voetstappen

Mirza

 1. Mirza
 2. Een tuin in de zee
 3. Karavaan
 4. Dit mooie land

Non-Fictie

 • De adelaars
 • De koffer
 • De Koran
 • Het Gordijn
 • Zeesla en de lepels van Alice

Dubbel uitgegeven titels

 • De koe - zie Kélilé en Demné
 • De droom van Dawoed - zie Portretten en een oude droom
Dubbel uitgegeven titels

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De boodschapper
De kroniekschrijver Zeeëd is de rechterhand van Mohammad en de man die Allahs openbaringen aan Mohammad verzamelt in een nieuw boek: de Koran. Na de dood van Mohammad vraagt Zeeëd zich af wie de profeet eigenlijk was.
Zeeëd besluit langs te gaan bij mensen die de profeet hebben gekend: familie, vrienden, vijanden, volgelingen, wetenschappers, vrouwen en dichters. Met de optekening van hun verhalen reconstrueert Zeeëd het leven van Mohammad, de boodschapper, vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1641-8
Uitgever: De Geus
De koning
In De koning neemt Kader Abdolah ons mee terug in de tijd van de industriële revolutie. Telegrafie, de aanleg van spoorwegen en de ongekende mogelijkheden van elektriciteit zullen de oosterse wereld grondig veranderen. Engeland heeft onmetelijke olievelden gevonden in de Perzische bodem. De koning van Perzië vreest dat hij door al deze nieuwe ontwikkelingen zijn macht zal verliezen. Hij wil de veranderingen tegenhouden, maar hoe?

Het is de tijd dat Iran nog Perzië is en grenst aan India. Afghanistan is een deelstaat van het grote Perzische rijk en eist zijn onafhankelijkheid op. Pakistan bestaat nog niet. Engeland en Rusland proberen via Perzië India binnen te dringen. De ayatollahs hebben nog geen macht, maar Engeland en Rusland gebruiken ze wel in het machtspel.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789462370425
Uitgever: De Geus
De kraai
Een makelaar in koffie, gevestigd aan de Lauriersgracht in Amsterdam, verdeelt zijn dag over zijn werk en zijn passie. Overdag staat hij in zijn winkeltje waar hij zowel Nederlanders als migranten ontmoet, 's avonds schrijft hij verhalen die laten zien hoe hij als jongen in Perzië opgroeit. Door heden en verleden, realiteit en verbeelding, Perzië en Nederland met elkaar te verbinden, schept de schrijver een nieuwe realiteit. Met de kraai als objectieve getuige... De kraai is een uitgave van de Stichting CPNB ter gelegenheid van de Boekenweek 2011.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-5965-123-4
Uitgever: CPNB
De meisjes en de partizanen
In deze verhalenbundel van de uit Iran gevluchte Kader Abdolah is 'de vlucht en het verlies van alles wat je dierbaar is' de thematiek. Diverse verhalen belichten de bijzondere rol van vrouwen in het dictatoriaal geregeerde Iran en in het vrije Westen. In 'Marcia' doet een Nederlands meisje de hoofdpersoon denken aan zijn zus, die na een verzetsactie spoorloos verdween. De blinde echtgenoot in 'Hasan Garibi' is voor zijn vervoer naar het ziekenhuis aangewezen op de Duitse taxichauffeur Rudolf Hillerbrand, die hij associeert met een nazi. Een wurgende angst verandert de zachtaardige Garibi bijna in een moordenaar. In het titelverhaal raakt een jongen in de ban van de radio. Zingende meisjesstemmen van achter de zeeën bereiken zijn oor, maar ook de stem van de machthebbers en die van het verzet.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-5226-856-8
Uitgever: De Geus
De reis van de lege flessen
De Iraanse vluchteling Bolfazl probeert in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Hij leert Nederlands en krijgt een woning in een oer-Hollandse nieuwbouwwijk. Aarzelend bouwt hij een vriendschap op met René, zijn buurman. Hun gesprekken roepen bij Bolfazl herinneringen op aan Iran. Herinneringen die almaar sterker worden. De reis van de lege flessen is een bijzondere roman met een verfrissende blik op Nederlandse eigenaardigheden.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5226-857-6
Uitgever: De Geus
Een gouden handdruk voor Du Perron
Een gouden handdruk voor Du Perron is een uitgave ter gelegenheid van de jaarwisseling 2007-2008 in een oplage van 400 exemplaren, bestemd voor vrienden en relaties van De Kennemer Boekhandel (28 pagina's).
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-71376-32-0
Uitgever: Februari Boekhandels
Farao van de Vliet

De beroemde Egyptoloog Herman Raven is zijn herinneringen kwijt. Van zijn grootse carrière weet hij niets meer. Om zijn nek hangt een pasje met zijn naam en telefoonnummer, zodat hij veilig kan thuiskomen. Gelukkig heeft hij een oude kameraad die als zijn geheugen functioneert: Abdolkarim Ghasem. De twee vrienden houden elkaar scherp en maken wandelingen langs hun geliefde Haagse Vliet.

Herman heeft een geheim dat hij al geruime tijd met zich meedraagt en in zijn kelder verborgen houdt. Tot nu toe was Abdolkarim de enige die hiervan op de hoogte was, maar nu de twee in de slotfase van hun leven zijn aangekomen, besluiten ze om Hermans geheim naar buiten te brengen. Maar dat blijkt onverwachte gevolgen te hebben. De laatste, intense akte van hun levens stelt de onbaatzuchtige vriendschap tussen Herman en Abdolkarim danig op de proef. Misschien zelfs met een terugkeer naar huis?

Farao van de Vliet is een schitterende roman over de Egyptische Oudheid, vriendschap en nijlkrokodillen. Met dit ontroerende verhaal slaat Kader Abdolah een nieuwe weg in, een weg die we nog niet van hem kenden.

Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044642599
Ebook: 9789044642605
Uitgever: Prometheus
Het huis van de moskee
Sinds achthonderd jaar, generatie na generatie, heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijke man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan: een groot tapijthandelaar die aan het hoofd staat van de bazaar. De rechtvaardige koopman leeft volgens de richtlijnen van de Koran en gebruikt zijn macht voor het welzijn van de mensen om hem heen. Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-445-1406-3
Uitgever: De Geus
Het pad van de gele slippers

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw brengt een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren zijn dagen zoet op de toren van het familiehuis. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Voortaan bekijkt hij de wereld door geslepen glas. Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren.

Zijn camera voert hem langs de eerste korte rok van Iran, maar ook naar de keizerin en naar een vrouw in de Randstad die een onverstaanbare taal spreekt. Wie is Hoeshang de Eenarmige, die steeds weer in zijn leven verschijnt? En voor wie fabriceert de verteller, als het erop aankomt, zijn gele slippers?

Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044633993
Uitgever: Prometheus
Kélilé en Demné
Verhalen zijn van alle tijden en alle culturen. Soms zijn verhalen zo mooi dat ze door een andere cultuur worden omarmd. Dat is het geval met Kélilé en Demné. Zo'n drieduizend jaar geleden beval de sjah van India ze op papier te zetten. De sjah van het Perzische rijk hoorde ervan en liet ze naar Perzië smokkelen. De Perzen maakten er een Perzische versie van. Een paar eeuwen later werd het boek naar de Arabische wereld gebracht en werd er een Arabische geest aan toegevoegd. Nog een paar eeuwen later kwam het boek weer terug in Perzië, en weer werd het voorzien van nieuwe verhalen. Nu, vijftien eeuwen later, is het Kader Abdolah die er een Nederlandse versie van maakt. Kélilé en Demné speelt zich af aan het hof van India, waar de brahmaan Bidpa prachtige verhalen aan de sjah vertelt. Eik verhaal leidt onmiddellijk tot een nieuw verhaal, en de personages maken zelf ook gebruik van verhalen, over vriendschap, vijandschap, verraad en liefde. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De koe.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-351-2366-2
Uitgever: Bakker
Papegaai vloog over de IJssel
De recente komst in Europa van honderdduizenden vreemdelingen heeft het Nederlandse debat over identiteit en migratie heviger dan ooit aangewakkerd. Kader Abdolah, die ooit zelf als vreemdeling naar Nederland kwam, houdt zich al een kwart eeuw bezig met de veranderingen in ons land. Papegaai vloog over de IJssel is een meerstemmige roman over de komst van vreemdelingen in een paar oer-Hollandse dorpen langs de rivier de IJssel, in een landschap dat al honderden jaren niet is veranderd. Het duurt niet lang totdat de rivier, de IJsselbrug en de pont deel uitmaken van hun identiteit. Tegelijkertijd beseffen de nieuwkomers dat ze hun reis moeten voortzetten, langs het water, naar de stad, voor een nieuw bestaan. Zullen ze daar een thuis vinden?
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044629675
Uitgever: De Geus
Portretten en een oude droom
Als Dawoed, een Perzische journalist die al langer dan een decennium in Amsterdam woont, door Zuid-Afrika reist, wordt hij getroffen door de schoonheid van dat land. Hij ontmoet veel mensen. Maar Dawoed vindt dat hij deze reis niet verdient. Waar hij ook naar toe gaat, telkens moet hij denken aan vijf vrienden van vroeger van wie er inmiddels drie geëxecuteerd zijn en twee na lange gevangenisstraf zijn vrijgelaten. Hij voelt hun aanwezigheid overal. Net als vroeger, vertelt Dawoed hen elke nacht een deel van zijn belevenissen om de vrienden de gelegenheid te geven de reis mee te maken. Attar is één van de vijf vrienden. Na afloop van de reis, probeert hij de belevenissen op een eigen wijze aan het papier toe te vertrouwen. Hij verweeft oude Perzische reisverhalen met portretten van mensen en gebeurtenissen in Zuid-Afrika en maakt zo een oude droom waar. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De droom van Dawoed.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-445-0238-7
Uitgever: De Geus
Salam Europa!
Sjeed Djamal, docent oriëntalistiek aan de Universiteit van Amsterdam, woont al lange tijd in Nederland. Op een dag krijgt hij een reisboek in handen van een Perzische sjah, die in de negentiende eeuw door Europa reisde. Sjeed Djamal vindt het fascinerend. Nieuwsgierig besluit hij om deze reis zelf te maken, met een afstand van anderhalve eeuw. Samen met zijn student Iris wijdt hij zich aan de geschriften van de sjah en zijn medereizigers. Hij ziet hoe de sjah dwars door Europa reist, en zelfs door België en Nederland. Op die manier volgt hij de reusachtige karavaan van de sjah die steeds dieper het continent in trekt. Gaandeweg dringt de geschiedenis, maar ook het heden van Europa, steeds dieper tot Sjeed en zijn assistente door.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044629064
Uitgever: De Geus
Spijkerschrift
Aga Akbar, de doofstomme vader van Ismaiel, heeft in de loop van zijn leven een boek geschreven. In een eigen ontworpen spijkerschrift. Na zijn dood in de Perzische bergen wordt het boek bij zijn naar Nederland gevluchte zoon bezorgd. Ismaiel probeert het leesbaar te maken, net zoals hij zijn vader vroeger verstaanbaar moest maken. Zo tovert Kader Abdolah het leven van Aga Akbar en zijn zoon Ismaiel tevoorschijn. Spijkerschrift is een roman over liefde, verraad, dood en religie in een even sprookjesachtig als woelig Perzië.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5226-779-0
Uitgever: De Geus
Ver weg van daar
Ver weg van daar bevat drie verhalen. Twee verhalen spelen in Nederland, het derde in Iran. In het eerste verhaal 'De witte schepen' vertelt de ik-persoon over het bezoek van zijn vader en het heimwee dat dat teweeg brengt. In het verhaal 'De brieven' vertelt de ik-persoon over de brieven die hij van zijn moeder krijgt. Dan krijgt hij een brief waarin ze schrijft dat zijn vader gevallen is en dood gaat. Wat moet een zoon die zijn vader niet zelf kan begraven? Het laatste verhaal 'Fagrimoloek' speelt in Iran. Fagrimoloek, een oude vrouw, is op bezoek geweest bij haar dochter in Nederland. Aan haar vriendin vertelt ze over dit bezoek en hoe anders alles was dan ze verwachtte. * De verhalen in dit boek zijn eerder verschenen in De adelaars en De meisjes en de partizanen.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-71740-73-0
Uitgever: De Stiep Educatief
Voetstappen
In Voetstappen staan drie verhalen over liefde, bewerkingen van verhalen die reeds eerder zijn verschenen in De adelaars en De meisjes en de partizanen. In het verhaal 'Een nacht' treurt een man om de vrouw die hij moest achterlaten in zijn geboorteland. In het verhaal 'Voetstappen' denkt iemand aan zijn zus die ineens verdween. In het verhaal 'Strijder' in de schaduw wordt een jonge vrouw verliefd op een onbekende man. * Voetstappen is een deel uit de serie 'Leeslicht', verhalen van bekende auteurs in gewone taal en eenvoudige bewoordingen voor volwassenen die moeite hebben met lezen.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-8696-022-4
Uitgever: Eenvoudig Communiceren

Mirza

Mirza
Mirza bevat een selectie uit de columns die Kader Abdolah onder de naam Mirza schreef voor de Volkskrant in de periode 1996-1997. De onderwerpen van de columns zijn zaken uit het dagelijkse leven van de auteur in de Nederlandse samenleving: taalles, gewoontes, immigranten, voetballen, het weer, sport, incest, varkenspest, de Elfstedentocht, verkiezingen in Iran, enz. Thema's die de Nederlandse pers en samenleving op dat moment bezig houden en die door de auteur vanuit een Nederlands-Perzische invalshoek belicht worden. De onderwerpen roepen herinneringen bij hem op uit zijn (vluchteling)verleden. In zijn columns weet hij zijn ervaringen en herinneringen in Nederland en Perzië te verweven tot een nieuw geheel, waardoor de columns een combinatie van fantasie en werkelijkheid worden.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5226-971-8
Uitgever: De Geus
Een tuin in de zee
Een tuin in de zee bevat een selectie uit de columns die Kader Abdolah onder de naam Mirza schreef voor de Volkskrant in de periode 1998-2000. De onderwerpen zijn zaken die spelen in het dagelijkse leven van de auteur en de actualiteit van de Nederlandse samenleving. De thema's varieren van Lady Diana, Clinton, Saddam Hussein, Bram Peper en Maxima tot eenzaamheid, vervolging en marteling van schrijvers en intellectuelen in Iran, zinloos geweld, pedofilie, het multiculturele drama en de ophef rond het boekenweekgeschenk. Thema's die de Nederlandse samenleving en media op dat moment bezighielden en die door de auteur vanuit een Nederlands-Perzische invalshoek belicht worden. Sommige onderwerpen roepen bij hem herinneringen op aan zijn (vluchteling)verleden. Een aantal columns bevat citaten van Nederlandse of Perzische dichters.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0009-0
Uitgever: De Geus
Karavaan
Karavaan bevat een selectie uit de columns die Kader Abdolah onder de naam Mirza schreef voor de Volkskrant in de periode 2000-2003. In zijn columns kijkt de auteur met een milde, wijze, verwonderde en soms melancholische blik naar Nederland vanuit zijn Perzische culturele achtergrond. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, waarbij hij vaak aanhaakt bij de actualiteit. Zo schrijft hij net zo makkelijk over de brand in café het Hemeltje, doven, Iran, moslims, het homohuwelijk, Maxima en Saddam Hoessein als over de rapper Eminem.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-445-0097-X
Uitgever: De Geus
Dit mooie land
Dit mooie land bevat een selectie uit de columns die Kader Abdolah onder de naam Mirza schreef voor de Volkskrant in de periode 2003-2008. De columns gaan over zaken die spelen in het dagelijkse leven van de auteur en de actualiteit in en buiten Nederland. Onderwerpen zijn onder meer asielzoekers, Nobelprijswinnares Shirin Ebadi (een Iraanse advocate die opkomt voor de mensenrechten in haar land), de bouw van een moskee in Rotterdam, de dood van Andre Hazes, godslastering, Geert Wilders, Paul de Leeuw, gemeenteraadsverkiezingen, de Perzische literatuur, Hirsi Ali, analfabetisme, het misdaadprogramma van Peter R. de Vries, België, en de film Zwartboek.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-445-1434-6
Uitgever: De Geus

Non-Fictie

De adelaars
Wat betekent het om politiek vluchteling te zijn in een wereld met een andere cultuur? Toen Kader Abdolah zijn land moest ontvluchten, kwam hij naar Nederland. De verhalen in deze bundel schreef hij rechtstreeks in het Nederlands. Abdolah vertelt over het menselijke leed in Nederlandse grenshospitia en opvangcentra, maar ook over de terreur van het regime in Iran. Zijn verhalen brengen de weemoedige poëzie van de grote Perzische dichters in herinnering. De adelaars bevat de volgende verhalen: Een onbekende trekvogel Het Amerikaanse bedrijf Een nacht Nachtmerrie Zij moest haar verhaal nog vertellen
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-5226-863-0
Uitgever: De Geus
De koffer
De koffer bestaat uit drie onderdelen. Het verhaal 'De koffer' is van Kader Abdolah zelf. Zoals in meer van zijn verhalen staat de herinnering aan geliefden uit zijn jeugd centraal. Het is enerzijds een contact met de dood en anderzijds een basis voor een nieuwe toekomst. In een droom laten de grootouders en vader een koffer vol oude geschriften achter langs een dijk bij Wilsum. In een daarop volgend essay van Janet Luis wordt ingegaan op de autobiografische aspecten in het werk van Abdollah. Reinjan Mulder geeft ten slotte een levensbeschrijving van deze interessante auteur. Vooral de aansprekende foto's van de schrijver als jonge activist illustreren zijn roerige jeugd.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0080-5
Uitgever: De Geus
De Koran
De laatste jaren is er in Nederland geen ander boek verschenen dat zo veel teweeg heeft gebracht als de vertaling die Kader Abdolah maakte van de Koran. In alle geledingen van de samenleving, van politici tot politie, van gelovigen tot ongelovigen, van literaire fijnproevers tot niet-lezers: de eigenzinnige vertaling maakte vele stemmen los. Voor het eerst konden alle Nederlanders kennismaken met een leesbare Koran. De 114 soera's werden op een nieuwe, chronologische manier gerangschikt en van een inleiding voorzien.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-445-1642-5
Uitgever: De Geus
Het Gordijn
Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen.

De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren. In Nederland begon hij met een nieuw leven en schiep hij zijn literaire oeuvre. Zijn boeken werden vertaald en hij reisde de wereld over, naar lezers in alle landen. Maar naar één land kon hij nooit meer terug: zijn vaderland. En dat terwijl zijn moeder intussen in de winter van haar leven belandde.

Recentelijk reisde Kader Abdolah naar Dubai, het land van zand en olie, om daar zijn moeder en zus te ontmoeten, wat voor haar gemakkelijker was en voor hem veiliger. Hij wilde zijn moeder zien, misschien wel voor het laatst, en vooral omdat ze geleidelijk in de wereld van de dementie aan het verdwijnen was. Maar eenmaal in Dubai aangekomen werd hij geconfronteerd met een geheimzinnige wereld van de ouderdom waarin zijn moeder hem steeds dieper meenam.

Het Gordijn is het hoogstpersoonlijke, soms hilarische en soms ronduit pijnlijke verslag van Kaders ontmoeting met zijn moeder. Met Het Gordijn neemt de schrijver ons mee op een ongewone reis. Het Gordijn is een compact boek. Maar het is een boek van een grote intensiteit en bevlogenheid, geschreven door een van de fijnzinnigste schrijvers van onze letteren.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044634747
Uitgever: Prometheus
Zeesla en de lepels van Alice
Kader Abdolah maakte een reis langs markante wetenschappers, uitvinders, kunstenaars en ondernemers met verrassende ideeën en boeiende visies op de toekomst. Hij toont zich een nieuwsgierige onderzoeker. In de gesprekken met de mensen die hij ontmoet weet hij door te dringen tot hun persoonlijke drijfveren en hun diepste dromen. Of ze nu grote akkers op zee aanleggen, bestek voor dementerenden ontwerpen of robots willen ontwikkelen die poëzie kunnen begrijpen.
Schrijver: Kader Abdolah
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044520309
Uitgever: De Geus

Dubbel uitgegeven titels

De koe
Zie voor de beschrijving van dit boek: Kélilé en Demné.
Schrijver: Kader Abdolah
Oorspronkelijke titel: zie Kélilé en Demné
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044510621
Uitgever: De Geus
De droom van Dawoed
Zie voor de beschrijving van dit boek: Portretten en een oude droom.
Schrijver: Kader Abdolah
Oorspronkelijke titel: zie Portretten en een oude droom
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044509151
Uitgever: De Geus
Gerelateerde schrijvers