Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Rabih Alameddine

Boeken van Rabih Alameddine

Meer over Rabih Alameddine

Genre: Roman

Website: Rabih Alameddine


Overzicht

  • De vertellers - The hakawati
  • Een overbodige vrouw - An unnecessary woman
  • Mijn eeuwige begin - I, the divine

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vertellers
Een jonge, getalenteerde muzikant ontvlucht de burgeroorlog in zijn thuisland Libanon en verhuist naar New York. Wanneer hij jaren later terugkeert, ligt zijn vader in het ziekenhuis.
Terwijl familie, vrienden en zelfs vijanden de wacht houden aan het ziekbed, brengen ze de tijd door met herinneringen ophalen, ruzie maken en vrede sluiten, maar vooral met verhalen vertellen.
De vertellers is een caleidoscopische roman die alle verhalen en legenden uit het Midden-Oosten samenbrengt. Alameddine is een rasverteller die de lezer vanaf de eerste zin weet te betoveren.
Schrijver: Rabih Alameddine
Oorspronkelijke titel: The hakawati
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6974-891-7
Uitgever: Arena
Een overbodige vrouw
Aalia verliest als kind haar vader, groeit op bij een stiefvader, een niet al te communicatieve moeder en een drietal lastige halfbroers. Op jonge leeftijd wordt ze uitgehuwelijkt aan haar man, 'de lusteloze muskiet met onmachtige slurf', die al spoedig weer van haar scheidt. Ze hertrouwt nooit weer, en blijft kinderloos. Haar meer dan levensgrote liefde voor de literatuur bepaalt haar leven en vult haar dagen. Ze vertaalt één meesterwerk per jaar. Niemand krijgt die vertaling ooit onder ogen.

De roman bestrijkt één dag - Aalia is dan 72 -, een dag die haar leven op zijn grondvesten doet schudden. Tegelijkertijd is de roman een gecomprimeerde geschiedenis van meer dan een halve eeuw Beiroet, én meer dan een halve eeuw wereldliteratuur.
Schrijver: Rabih Alameddine
Oorspronkelijke titel: An unnecessary woman
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048826766
Uitgever: Meridiaan
Mijn eeuwige begin
De roodharige Sarah Nour El-Din, door haar grootvader vernoemd naar de legendarische Sarah Bernhardt, is een kunstenares van Libanees-Amerikaanse afkomst die opgroeide in het verscheurde Beiroet. Zij probeert haar levensverhaal op te schrijven, maar iedere poging blijft steken bij hoofdstuk één.
In deze 'roman in eerste hoofdstukken' gaat Sarah vanuit verschillende perspectieven, associaties en herinneringen op zoek naar haar eigen identiteit. Daarbij ontsluiert zij een aantal zorgvuldig toegedekte familiegeheimen.
Schrijver: Rabih Alameddine
Oorspronkelijke titel: I, the divine
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6974-433-3
Uitgever: Arena

Gerelateerde schrijvers