Boekenplank:
Kies

Boeken van Hiro Arikawa

Hiro Arikawa is een bestsellerschrijver uit Tokio, bekend van de reeks Library Wars. Reisverslag van een kat betekende haar internationale doorbraak.

Meer over Hiro Arikawa

Genre: Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Japan


Overzicht

  • De kat die bleef - Mitori Neko
  • Reisverslag van een kat - Nana Du Ký

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kat die bleef

In de ontroerende bundel De kat die bleef van Hiro Arikawa met zeven verhalen staat de kat centraal. Een kat is geluk op pootjes...

In het titelverhaal hoort lapjeskat Kota over een legende: katten die meer dan twintig jaar bij hun baasje blijven, worden onsterfelijke nekomata. Kota wil graag bij Hiromi blijven en hem volwassen zien worden. Hij zet alles op alles om een nekomata te worden. In een ander verhaal zorgt kitten Spin ervoor dat zijn baasje een goede vader wordt.

De kat die bleef gaat over vriendschap en liefde, over de wonderbaarlijke relatie tussen mens en kat en de troost en warmte die beiden uit die relatie putten.

Schrijver: Hiro Arikawa
Oorspronkelijke titel: Mitori Neko
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026358821
Ebook: 9789026358838
Uitgever: Ambo | Anthos
Reisverslag van een kat
Nana de kat is op een roadtrip. Hij weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voor in een zilverkleurig busje mag zitten naast zijn baasje Satoru. Samen doorkruisen ze Japan en logeren bij oude vrienden.

Ze komen bij een norse boer die in katten niets meer dan rattenvangers ziet; bij een hartelijk echtpaar met een bed and breakfast waar huisdieren welkom zijn; bij een treurige man die net verlaten is door zijn vrouw.

Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Reisverslag van een kat is een ode aan het leven en vriendschap en aan de kleine dingen die soms de grootste vreugde geven.
Schrijver: Hiro Arikawa
Oorspronkelijke titel: Nana Du Ký
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026341281
Ebook: 9789026341298
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers