Boekenplank:
Kies

Boeken van Willem Asman

Meer over Willem Asman

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1959

Nederland

Website: http://www.willemasman.nl

Overzicht
  • Britannica
  • De Cassandra paradox
  • Koninginnedag
  • Wondermans eindspel
Rebound
  1. Enter
  2. Error
  3. Exit

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Britannica
Stephen Stills heerst in zijn rechtszaal over goed en kwaad en strijdt onvermoeibaar tegen het 'zero tolerance' beleid in New York. Na het overlijden van zijn grote liefde vindt hij tussen haar spullen het sleuteltje van de bagagekluis die zijn vader ooit huurde. Het leidt hem naar vier dagboeken, geschreven door spionnen en soldaten op verzoek van de laatste Duitse Kaiser, Wilhelm II.

De dagboeken zetten Stills op het spoor van het onderzoek naar de moord op Frans Ferdinand in 1914. Langzaamaan wordt duidelijk in wat voor historische intrige hij verstrikt is geraakt en tot welke krankzinnige beslissingen hij wordt gedwongen. Het is begin september 2001. De tijd dringt.

Britannica is een adembenemende ontdekkingsreis waarin Willem Asman een verband legt tussen de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog en de moderne tijd. Een caleidoscopische thriller over oorzaak en gevolg tegen de achtergrond van de internationale machtspolitiek.
Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 9789023423812
Ebook: 9789493041080
Uitgever: Cargo
De Cassandra paradox
Een keurige man met Arabisch uiterlijk geeft zich aan op een politiebureau in Miami. Hij bekent dat hij een terroristische aanslag wil plegen. Hij moest zich hier melden, zegt hij, al weet hij niet van wie. Een woordvoerder van het Witte Huis verklaart dat in korte tijd zestien zware criminelen en terroristen zich vrijwillig hebben aangegeven.

Vanaf dat moment ontvouwt zich een zinderend verhaal over de wereld van de internationale machtspolitiek na nine-eleven. Een geheim CIA-onderzoek onder de naam Cassandra, een raadselachtige tempelruïne aan de voet van de Andes, eeuwenoude profetieën en geloofwaardige personages worden verweven tot een ingenieuze en groots opgezette thriller.
Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789023418405
Ebook: 9789023443506
Uitgever: Cargo
Koninginnedag
Koninginnedag 2009, tien voor twaalf...

De dag die een feestdag had moeten zijn, eindigt in een nationale tragedie wanneer een zwarte Suzuki Swift zich in Apeldoorn door de menigte boort. Minister-president Jan Peter Balkenende is op dat moment in Warschau. Halsoverkop vliegt hij met het regeringsvliegtuig terug naar Nederland.

In zijn gevolg bevindt zich een jonge vrouw, een communicatieadviseur, ingehuurd om het imago van Balkenende te verbeteren. Niemand aan boord weet wat haar relatie is met de bestuurder van de Suzuki Swift. Wat is de werkelijke reden van haar aanwezigheid in het vliegtuig? Nog 146 minuten tot de landing. De tijd dringt.
Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 9789023459002
Ebook: 9789493041066
Uitgever: Cargo
Wondermans eindspel
Oud-minister Jaap Vos keert terug naar Afrika als Speciaal Afgezant van de Verenigde Naties. Terug naar het land dat hij vijftien jaar geleden van de ondergang dacht te hebben gered. Nog één keer in de schijnwerpers, om zijn reputatie van Wonderman te redden. Want ondanks de belofte dat het 'nooit weer' zou gebeuren, zijn opnieuw miljoenen mensen op de vlucht, honderdduizenden vermoord, en haalt de internationale gemeenschap wederom de schouders op.

In een ultieme poging regering en rebellen, daders en slachtoffers bij elkaar te brengen, raakt Jaap de regie over het machtsspel volledig kwijt. Hij speelt zijn laatste troef uit, een wanhoopsdaad die leidt tot een onverwacht weerzien met een bondgenote van vijftien jaar daarvoor. Is zij opnieuw Jaaps redding? Of is ze de voorbode van zijn ondergang?
Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789023433965
Ebook: 9789493041097
Uitgever: Cargo

Rebound

Enter
Een vrouw op de vlucht voor haar verleden. Haar dochters grootste wens is háár grootste nachtmerrie...

Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met haar dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand van haar vorige leven, zelfs haar dochter niet. Als Charlie inbreekt in haar moeders kluis, ontdekt ze dat haar vader nog leeft. Vlak voor haar afspraak met iemand die meer informatie over hem heeft, wordt ze in een busje getrokken.

Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering belt ze het noodnummer van het getuigenbeschermingsprogramma, maar haar zaak is er niet bekend. Moet ze betwijfelen of ze ooit in het programma zat? En wie heeft haar dochter?

Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789026338519
Ebook: 9789026338526
Uitgever: Ambo | Anthos
Error
Eerder was lafheid zijn redding. Nu is een heldendaad zijn ondergang...

Voormalig maffiamoordenaar Alain Toussaint houdt zich aan de regels. Dankzij de nieuwe identiteit die Rebound hem gaf, leeft hij een onopvallend bestaan in een klein bergdorp bij de Canadese grens. Tot een groep padvinders verdwaalt in een nabijgelegen oude kopermijn. Alain aarzelt niet en redt de kinderen. Zijn foto belandt op de voorpagina van de krant. Wordt zijn heldendaad hem fataal?

Daags voor de bijeenkomst die de toekomst van Rebound zal bepalen, leert Tyler over de duistere geschiedenis van de organisatie. Ondertussen onderneemt Oz een alles-of-nietspoging om zijn spoorloos verdwenen gezin te redden. Wie heeft zijn vrouw en kinderen in zijn macht? Wie is nog te vertrouwen?

Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789026338533
Ebook: 9789026338540
Uitgever: Ambo | Anthos
Exit
In Exit komen alle lijntjes van de serie bij elkaar met de hoofdpersonen Tyler en Oz.
Schrijver: Willem Asman
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789026338557
Ebook: 9789026338564
Uitgever: Ambo | Anthos
Gerelateerde schrijvers