Boekenplank:
Kies

Boeken van Anselm Audley


De Aquasilva trilogie

  1. Ketterij - Heresy
  2. Inquisitie - Inquisition
  3. Kruistocht - Crusade

gedetailleerd overzicht

De Aquasilva trilogieKetterij
In de eilandenwereld Aquasilva, geteisterd door rampzalige stormen, heeft het Domein de hoogste religieuze macht in handen. Zolang het duurt...
De jonge Cathan reist naar zijn vader, de Graaf van Lepidor, die bij de raadsvergadering in de centrale stad Selera Astre verblijft. Hij brengt goed nieuws: op Lepidor is ijzer gevonden. Van een arm dorp kan het nu uitgroeien tot een welvarende stadstaat.
Onderweg raakt Cathan verstrikt in een ondergrondse beweging die het almachtige Domein omver wil halen en een eind wil maken aan het tijdperk van fundamentalisme.
Maar elke verandering wordt te vuur en te zwaard bestreden door de Sacri, de heilige krijgers van het Domein. Welk wapen kan het tegen hen opnemen?
Schrijver: Anselm Audley
Oorspronkelijke titel: Heresy
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-3804-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Inquisitie
De oprukkende duisternis kan met vuurmagie worden tegengehouden, maar vuurmagie is een macht die alleen de fanatieke priesters van het Domein beheersen. Zal de eilandenwereld Aquasilva in de ijzeren klauwen van het Domein vallen?
Na de strijd die de stadstaat Lepidor de vrijheid bracht, moet de jonge Cathan weer afscheid nemen van zijn vader, de Graaf van Lepidor. Hij gaat op reis om een antwoord te vinden op de stormmagie die hij met zoveel succes heeft opgeroepen voor de redding van zijn stadsgenoten.
Maar al gauw stuit hij op een nieuw geheim, wat zijn leven voorgoed verandert. Tegen zijn wil koerst Cathan af op het leiderschap van de opstandige legers...
Schrijver: Anselm Audley
Oorspronkelijke titel: Inquisition
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-3814-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kruistocht
Met Aetius VI als keizer heeft het Domein eindelijk de gewenste controle over Aquasilva. De keizerlijke marine schikt zich willig en de priesters beheersen de menigten. Wie zij als vijanden zien worden penitenten - rechteloze slaven van het Domein.
Maar de reilgieuze fanatici blijven op zoek naar ketters - en vooral naar Cathan. Hij weigert aanspraak te maken op de keizerlijke troon, en bestudeert in plaats daarvan de stormgeschiedenis en de verschrikkelijke gevolgen van eerdere pogingen om Aquasilva's weersysteem te beïnvloeden.
Maar hoe kan hij uit handen van het Domein blijven? En wat als de ontdekking van zijn ware identiteit hem fataal wordt?
Schrijver: Anselm Audley
Oorspronkelijke titel: Crusade
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-3824-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers