Boekenplank:
Kies

Boeken van Keith Baker

Meer over Keith Baker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De erfenis - Inheritance
  • De afrekening - Reckoning
  • Engram - Engram
  • Lunenburg - Lunenburg

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe erfenis
Als de gepensioneerde politieofficier Bob McCallan omkomt bij een gasexplosie in zijn caravan in Donegal erft zijn zoon Jack een onverwacht groot fortuin. Wat hij ook erft is een sleutel tot een bizar verleden.

Alhoewel de problemen al twintig jaar voorbij zijn, zijn er geheimen die, als ze onthuld worden, de vrede in Noord-Ierland weer in gevaar brengen. Leden van MI5, hoge politieofficieren en vooraanstaande politieke figuren zijn tot alles bereid om te voorkomen dat die geheimen daadwerkelijk aan het licht komen.

Als Jack beetje bij beetje de waarheid achter de dood van zijn vader begint te ontraadselen stuit hij op een weerzinwekkend complot en is ook hij zijn leven niet meer zeker.
Schrijver: Keith Baker
Oorspronkelijke titel: Inheritance
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789056950484
Uitgever: Van Buuren
De afrekening
Voormalig FBI-agent Tom Gallagher keert terug naar zijn geboorteland Ierland, waar zijn dochter Emma een ambitieuze politica is, om een nieuwe start te maken.

Wanneer een journalist, die op het punt staat de drugsbaron Sean Donovan te ontmaskeren, op brute wijze wordt afgeslacht, wordt Emma onder druk van de publieke opinie gedwongen de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Dan neemt Donovan vanuit de gevangenis contact op met Tom, en beweert het slachtoffer te zijn van een samenzwering.

Langzaam maar zeker begint Tom de contouren te herkennen van de duistere krachten achter de schermen. Krachten die hem en zijn dochter dreigen te vernietigen in een meedogenloze strijd om de macht.
Schrijver: Keith Baker
Oorspronkelijke titel: Reckoning
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789058311528
Uitgever: Sirene
Engram
Meg Winters heeft vier jaar in coma gelegen als gevolg van een auto-ongeluk als ze tegen alle verwachtingen in weer bijkomt. Dan volgt een lange, moeizame periode waarin ze weer moet leren lopen en praten.

Wanneer ze langzamerhand haar leven weer op de rails probeert te krijgen, begint ze zich steeds meer dingen te herinneren en vormt ze zich een beeld van de persoon die zij was: een jonge, ambitieuze dokter in een groot ziekenhuis. Een gedeelte van haar verleden blijft echter mysterieus en onbekend.

Meg weet niets meer van het ongeluk dat haar bijna fataal werd. Ze weet niet hoe ze op die regenachtige nacht met een man in een auto terecht was gekomen en ze heeft geen idee waarom hij op zo'n gruwelijke wijze vermoord werd en zij voor dood achter werd gelaten.

Het lijkt erop dat iemand heel erg bang is dat Meg haar geheugen weer terugkrijgt en bereid is er alles aan te doen dat het niet gebeurt. Als ze niet probeert om het mysterie van het ongeluk op te lossen en de waarheid naar boven te halen die ergens in haar geheugen begraven ligt, zal iemand ervoor zorgen dat ze voor eeuwig inslaapt...
Schrijver: Keith Baker
Oorspronkelijke titel: Engram
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789056950835
Uitgever: Van Buuren
Lunenburg
Tijdens een broeierige nacht in Lunenburg, Nova Scotia, is een jongen getuige van een brute moord. Dertig jaar later kunnen nog maar weinig mensen zich deze gebeurtenis herinneren. Maar het lijkt erop dat het ook nu weer voorpaginanieuws gaat worden.

Annie Welles is rechercheur bij de regionale politie van Halifax. Haar carrière lijkt op een dood spoor te zitten. Dan krijgt ze binnen achtenveertig uur te maken met twee moorden die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.

Ook de Schotse journalist John Taggart bevindt zich op een cruciaal punt in zijn leven. Hij is naar Lunenburg gestuurd om een belangwekkende diplomatieke gebeurtenis te verslaan. Als hij Annie Welles ontmoet, raakt hij geobsedeerd door de tweevoudige moordzaak en de duistere geschiedenis van Lunenburg.
Schrijver: Keith Baker
Oorspronkelijke titel: Lunenburg
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056951221
Uitgever: Van Buuren

Gerelateerde schrijvers