Boekenplank:
Kies

Boeken van Margaret Weis

Margaret Weis studeerde Creatief schrijven en literatuur aan de University of Missouri. Ze schreef zelfstandig meerdere succesvolle boeken, maar vergaarde de meeste bekendheid door haar samenwerking met Tracy Hickman, waarmee ze het schrijversduo Weis & Hickman vormde.

Meer over Margaret Weis

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Margaret Weis


Dragonvald

  1. Drakenvrouwe - Mistress of dragons
  2. Drakenzoon - The dragon's son
  3. Drakenmeester - Master of dragons

gedetailleerd overzicht

DragonvaldDrakenvrouwe
Drakenvald is de eerste eigen fantasy-serie van de co-auteur van de bestsellerseries Dragonlance, Het Doodszwaard en De Poort des Doods. Margaret Weis schiep een geheel nieuwe intrigerende wereld: een domein waar mensen en draken samenwonen in een gewapende vrede.

Al eeuwen houden de draken zich afzijdig van de mensen, afgeschrikt door een orde van priesteressen die hun woeste magie kan bedwingen. Deze priesteressen worden geleid door een mysterieuze Drakenvrouwe.

Maar als de orde uiteen wordt geslagen na een ongehoorde daad van geweld, begint een gevaarlijke strijd vol intriges, magie en opvolgingstwisten.
Schrijver: Margaret Weis
Oorspronkelijke titel: Mistress of dragons
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024546374
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drakenzoon
Wen - kort voor 'Wraak' - wordt in afzondering grootgebracht onder de zorgzame en vooral waakzame blik van de geliefde van zijn overleden moeder. Wen is een kind uit twee werelden, half mens - half draak.

Marcus is de broer die Wen nooit heeft gekend - hij groeit op aan het hof en geniet daar alle voorrechten die zijn positie met zich meebrengt. Zo op het oog is hij menselijk, maar zijn psychisch contact met Wen verraadt de drakenmagie die ook in hem sluimert.

Het is aan Draconas, de afgezant die zich voordoet als mens, beiden, zowel Wen als Marcus, te beschermen tegen de duistere intriges die ook het Drakenparlement bedreigen.
Schrijver: Margaret Weis
Oorspronkelijke titel: The dragon's son
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024546473
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drakenmeester
Vanuit een geheime vesting zet een macht van halfmenselijke draken, aangevoerd door twee verbannen draken, in op een poging de wereldorde omver te werpen.

Redding is alleen te verwachten van de eeuwenoude stad Seth en haar orde van krijger-priesteressen, die als enigen weten hoe zij de aanvallen van de draken kunnen afslaan.

De tweeling Wen en Marcus doen gaandeweg hun uiterste best om de oude geheimen te ontsluieren die mogelijk het ultieme redmiddel zijn om de vrede te herstellen. Maar voor het zover is, zal de tweeling eerst een oplossing moeten vinden voor hun persoonlijke rivaliteit...
Schrijver: Margaret Weis
Oorspronkelijke titel: Master of dragons
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024546572
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers