Boekenplank:
Kies

Boeken van Adam Ballinger

Meer over Adam Ballinger

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Oorlog

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Special Air Service
Adam Ballinger had een goede opleiding, een boeiende baan en een vriendin waarmee hij wilde trouwen, toen hij op zesentwintigjarige leeftijd besloot zich aan te melden bij een eliteonderdeel van het Britse leger: de Special Air Service (SAS). Hij wist dat van elke honderd mannen die bij de SAS wilden, er uiteindelijk minder dan tien werden toegelaten.

Een maandenlange, loodzware training eiste zijn tol en liet steeds meer mannen afvallen. De druk op de overblijvers werd langzaam opgevoerd. Urenlange marsen met volle bepakking, oefeningen met gevaarlijke gassen, vijandige ondervragingen; zonder klagen moesten de rekruten alles doorstaan.

Vastbesloten de opleiding te voltooien, sloeg Adam Ballinger zich door alle beproevingen heen, hoewel hij zich vaak afvroeg waarom. Maar toen hij na het laatste weekend vol ontberingen en pijn zijn insigne en baret kreeg uitgereikt, waren alle twijfels verdwenen: trots voegde Adam zich, met negen kameraden, definitief bij de Special Air Service.

Special Air Service is een gedetailleerd verslag van de harde opleiding tot SAS-soldaat. Meeslepend en niet zonder humor beschrijft Adam Ballinger de ontberingen en de pijn, maar ook de kameraadschap tussen de mannen, die alles de moeite waard maakt.
Schrijver: Adam Ballinger
Oorspronkelijke titel: The quiet soldier
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789051125238
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Gerelateerde schrijvers