Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Raffaella Barker

Boeken van Raffaella Barker

Meer over Raffaella Barker

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Raffaella Barker


Overzicht

  • Groen gras - Green grass

Venetia Summers

  1. Schone bladzijde - Hens dancing
  2. Zomertijd - Summertime
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtGroen gras
Toen Laura Sale als tiener het huwelijksaanzoek van Guy Mildmay afwees, kon ze niet vermoeden dat hun wegen elkaar nog eens zouden kruisen. Zij wilde meer van de wereld zien terwijl Guy in Norfolk wilde blijven boeren.

Maar als ze elkaar jaren later in een trendy restaurant in Londen tegen het lijf lopen, staat Laura op een keerpunt in haar leven. Ze is teleurgesteld in haar bestaan met beeldend kunstenaar Inigo en voelt zich aangetrokken tot het platteland van haar jeugd. De ontmoeting met Guy maakt heftige herinneringen los en Laura betwijfelt of het ooit weer goed zal komen tussen haar en grotestadsman Inigo.
Schrijver: Raffaella Barker
Oorspronkelijke titel: Green grass
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789038803241
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

Venetia SummersSchone bladzijde
Venetia Summers lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: heerlijk huisje buiten, twee zoontjes en een verse baby. Alleen pech dat de man ontbreekt. Die is ervandoor met zijn masseuse Helena.

Maar Venetia laat zich niet kisten. Ze bestiert het huishouden, begint aan freelance opdrachten, en verdraagt de hond van haar moeder omdat een oma goed van pas komt als je drie kinderen hebt. Ze laat haar badkamer gratis verbouwen maar moet hem dan wel als decor laten gebruiken voor bizarre fotosessies. En ze ontdekt weer hoe het allemaal moet met afspraakjes, nieuwe liefde en nieuwe beloften.

In prachtig scherpe dagboekfragmenten vol zelfironie vertelt de energieke, nuchtere Venetia Summers over haar chaotische leven. Wrange woordgrappen en snerende opmerkingen staan pal naast bewonderende en vertederende gevoelens jegens haar kinderen. Dit is een modern sprookje op zijn kop: een geestige geschiedenis over wat er gebeurt als een idylle wreed wordt verstoord.
Schrijver: Raffaella Barker
Oorspronkelijke titel: Hens dancing
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789038803074
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Zomertijd
Liefde op afstand, chaos verzekerd. Venetia Summers is een jaar lang verlost van het alleenstaande-moederschap door haar vriend David. Totdat hij voor zijn werk naar het Braziliaanse regenwoud vertrekt. Een lange-afstandsliefde blijkt een vervreemdende en ergerlijke aangelegenheid: telefoonverbindingen zijn slecht en e-mails blijven onbeantwoord.

Intussen zijn haar zoons Felix en Charles en haar dochtertje de Beauty brutaler dan ooit. Tot overmaat van ramp wil Venetia's broer Desmond zijn bruiloft in haar tuin houden, waardoor de meest vreemde figuren de deur bij haar plat lopen.

Wanneer David ook nog eens een vuilbekkende papagaai uit het Amazonewoud opstuurt en Venetia in haar eentje een vakantie moet zien te overleven, lijkt het einde zoek. En als een wandeling in het maanlicht met haar excentrieke buurman een onverwachte draai neemt, zit ze met een groot dilemma.
Schrijver: Raffaella Barker
Oorspronkelijke titel: Summertime
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789038803197
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

Gerelateerde schrijvers