Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Kacy Barnett-Gramckow

Boeken van Kacy Barnett-Gramckow

Meer over Kacy Barnett-Gramckow

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kacy Barnett-Gramckow


De Eerste Wereld / The Genesis Trilogy

  1. Het hemelteken - The heavens before
  2. De hemeltergers - He who lift the skies
  3. De hemeltoorn - A crown in the stars
De Eerste Wereld / The Genesis Trilogy

gedetailleerd overzicht

De Eerste Wereld / The Genesis TrilogyHet hemelteken
Er zal chaos losbarsten als de bronnen van de aarde zullen openbreken. Slechts acht mensen zullen het overleven...

Sinds ze getuige was van de brute moord op haar vader, heeft Anna geen woord meer gezegd. Ze wil maar één ding: ontsnappen aan de moorddadige gemeenschap die haar beschouwt als een krankzinnige. Onverwacht ontmoet ze een jongeman die anders is dan de rest: Sem, de zoon van Noach.

Het hemelteken vertelt het aangrijpende verhaal van de zondvloed - gezien door de ogen van een dappere vrouw. Als ze geconfronteerd wordt met een oud kwaad, stelt Anna haar vertrouwen op de Allerhoogste, de God die voor de mensen van haar nederzetting niets meer is dan een dwaze legende. In een wereld van adembenemende schoonheid en ontstellend kwaad, een wereld die onwetend op een ramp afstevent, zal Anna's keuze onvoorziene gevolgen hebben.
Schrijver: Kacy Barnett-Gramckow
Oorspronkelijke titel: The heavens before
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789085200253
Uitgever: Barnabas
De hemeltergers
Na de zondvloed groeit er onder de nieuwe generaties verzet tegen de gehoorzaamheid aan de Allerhoogste. De opstandigen keren zich van God af en kiezen voor Nimrod, de charismatische maar heerszuchtige Grote Koning. Hij belooft hen verlossing van het oordeel van God, in ruil daarvoor eist Nimrod absolute onderwerping.

Keren heeft van haar voorouders geleerd te leven in gehoorzaamheid aan de Allerhoogste. Ze vreest de aantrekkingskracht en de invloed van de Grote Koning. Als Nimrod zijn oog op haar laat vallen, besluit Keren de tirannieke heerser te trotseren. Maar daarvoor betaalt ze een hoge prijs.
Schrijver: Kacy Barnett-Gramckow
Oorspronkelijke titel: He who lift the skies
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789085200260
Uitgever: Barnabas
De hemeltoorn
De kloof tussen dienaren van de Allerhoogste en de mensen die zich van Hem afgekeerd hebben, wordt in de eeuwen na de zondvloed steeds groter. Susanna, dochter en evenbeeld van Keren, loopt gevaar. Ze moet zorgen dat ze bij haar moeders vijanden uit de buurt blijft.

Wanneer ze door onvoorziene omstandigheden toch in de Grote Stad terechtkomt, wordt ze onmiddellijk herkend en gevangengenomen. Wanhopig vraagt Susanna zich af of ze haar familie en haar geliefde Kaleb ooit terug zal zien.

In de Grote Stad is Susanna er getuige van hoe de inwoners verder bouwen aan de kolossale toren van de inmiddels overleden koning Nimrod. Een toren ter ere van de zon - als regelrechte uitdaging aan de God van hemel en aarde. Maar de Allerhoogste laat niet met zich spotten. De rebellie van de inwoners van de Grote Stad leidt tot een reeks gebeurtenissen die voor grote opschudding zorgen en onomkeerbare gevolgen zullen hebben.
Schrijver: Kacy Barnett-Gramckow
Oorspronkelijke titel: A crown in the stars
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085200635
Uitgever: Barnabas

Gerelateerde schrijvers