Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Ina van der Beek

Boeken van Ina van der Beek

Ina van der Beek woont met haar man in Harmelen. Naast het schrijven van romans, kinderboeken, columns en boekrecensies, is ze actief voor haar kerk en past ze regelmatig op haar kleinkinderen.

Meer over Ina van der Beek

Genre: Streekroman

Geboren: 1953

Geboorteland: Nederland

Website: Ina van der Beek


Overzicht

 • Alles draait om Henk
 • Als de weg verborgen is
 • Als een droom uiteenspat
 • De broosheid van het leven
 • De kleur van de zon
 • De reis van je leven
 • Door het verleden ingehaald
 • Door het water
 • Dubbel geluk voor Zhong
 • Een verrassende erfenis
 • Enkele reis Harmelen
 • Familiegeheimen
 • Herfstparels
 • In de schaduw
 • In goede handen
 • Je hoort erbij
 • Mijn vader en ik
 • Niets is onmogelijk
 • Paarse wolken, zwarte zon
 • Samen alleen
 • Spoorloos
 • Sprookjes bestaan wel
 • Vergeten tijd
 • Voor altijd anders

Herinneringen

 1. Verdrongen herinnering
 2. Blijvende herinnering

Opnieuw Beginnen

 1. Opnieuw beginnen
 2. Ongrijpbare schaduw
 3. Over de grens
 4. Als je kunt vergeven

Tweeluik

 1. Verborgen verleden
 2. Zo klein als jij

Drieluik

 1. Alleen verder
 2. Het afscheid
 3. Naar huis

Non-Fictie

 • Adem om te leven
 • Als een bloem naar de zon
 • Glimlach van de tijd
 • Voor deze gelegenheid
 • Wijsheid

E-books

 • Verrassing
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles draait om Henk

Henk is een verstokte vrijgezel. Hij heeft een goede baan, maar woont nog steeds bij moeder Nella thuis. Moeder Nella is wars van veranderingen en elke dag, elke week verloopt op dezelfde manier. Henk legt zich daarbij neer, totdat hij op een dag post uit België krijgt...

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059775374
Uitgever: VCL
Als de weg verborgen is

Ze heeft het gevoel dat alleen hij haar begrijpt...

Hoeveel Tine ook houdt van haar man Bob en hun drie kinderen, het wordt haar even te veel. Ze gaat ertussenuit naar Noorwegen. Met een wandelroute die ze van een andere wandelaar krijgt gaat ze op pad in de bossen... totdat ze na een paar uur ontdekt dat ze verdwaald is. Uiteindelijk vindt ze een blokhut, waar ze naar binnen gaat. Ondanks het donker merkt ze direct dat ze hier niet alleen is.

Ook de Belgische pastoor Bram ligt in de hut. Hij is gewond en kan niet lopen. Het ziet ernaar uit dat ze voorlopig op elkaar zijn aangewezen. In de dagen en nachten die ze noodgedwongen samen doorbrengen, delen Bram en Tine hun levensvragen en krijgen ze een bijzondere band. Als Tine terug is in Nederland, kan ze Bram niet loslaten. Ze heeft het gevoel dat alleen hij haar begrijpt, dat ze bij hem thuis is.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401914857
Ebook: 9789401914864
Uitgever: Z&K
Als een droom uiteenspat

Loes weet al van jongs af aan wat ze wil worden: rijk! En dat lijkt haar nog te lukken ook als ze trouwt met Gijs-Jan. Ze is niet verliefd maar, zo maakt ze zichzelf wijs, wel gelukkig. Totdat op een dag de chauffeur van een gerenommeerde meubelzaak haar nieuwe kast komt bezorgen...

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401909402
Uitgever: Z&K
De broosheid van het leven

Wanneer weduwnaar Frank een nieuwe vrouw ontmoet, duurt het niet lang voor hij besluit met haar te trouwen. Franks dochter Sara is blij met haar 'nieuwe moeder' Lidy, maar zijn schoonmoeder Emma neemt het hem kwalijk dat haar overleden dochter voor haar gevoel wordt vervangen. Daardoor verandert ook de houding van Sara ten opzichte van Lidy.

Dan gebeurt er iets met Sara, waardoor alle verhoudingen nog eens extra op scherp worden gezet.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401909372
Uitgever: Z&K
De kleur van de zon

In de jaren vijftig groeit Elena op op het Griekse eiland Kreta. Kort na haar achttiende verjaardag doet ze een vreselijke ontdekking: Elena heeft lepra. Dat betekent dat ze verbannen wordt naar de leprakolonie op het eilandje Spinalonga, voor de kust van Kreta.

Op het eiland leert ze haar eigen weg te vinden, een weg van verdriet en bitterheid, van eenzaamheid en loslaten. Maar ook sluit ze er nieuwe vriendschappen met lotgenoten. In het huisje waar ze gaat wonen ontdekt ze een dagboek van de vorige bewoner. Dat oude schrift verandert haar leven. Niets blijkt te zijn zoals ze dacht!

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904681
Uitgever: Z&K


De reis van je leven

Bart en Paula van Waay hebben een droom: ze willen dolgraag eens een rondreis maken door Israël. Tegelijkertijd zien ze daar ontzettend tegen op. Ze zijn nooit verder weg geweest dan Zuid-Limburg, dus de vliegreis alleen is al spannend, en dan ook nog naar zo'n ver en vreemd land.

Gelukkig zijn hun dochters Mieke en Lidy bereid om mee te gaan en het gezin vertrekt op een groepsreis naar Israël. Binnen het gemêleerde reisgezelschap ontstaan vriendschappen, maar ook broeit er jaloezie en irritatie - onder meer rondom de knappe reisleider Frank.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401906715
Uitgever: Z&K
Door het verleden ingehaald

Gerben, Rita en hun dochter Monique vormen zo op het oog een normaal, gelukkig gezin. Maar de komst van een Surinaamse jongen confronteert Gerben met een geheim uit zijn verleden. Terwijl Gerben steeds depressiever en racistischer wordt, sluit zijn dochter vriendschap met een Surinaams meisje uit haar dorp.

Stukje bij beetje ontspint zich een bijzondere geschiedenis en dat heeft verstrekkende gevolgen; het hele gezin dreigt kapot te gaan aan een verzwegen geheim.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789059774582
Uitgever: VCL
Door het water

Tijdens een stormachtige nacht begin 1953 worden in het huis van de Zeeuwse Kees en Elsa twee jongetjes geboren: Pieter, zoon van Elsa, en Simon, zoon van een onbekende vrouw, die later in de nacht verdrinkt.

Pieter groeit op tot een leuke, actieve jongen. Eén ding zit hem dwars: hij kan en wil niet voldoen aan de dromen van zijn vader, die een goede studie en een kantoorbaan voor hem in gedachten heeft. Keer op keer botsen ze, tot Pieter uit huis gaat en zijn eigen leven begint.

Simon is anders dan zijn broers en zou graag verder studeren. Als hij erachter komt dat zijn echte moeder bij zijn geboorte is overleden, trekt hij zijn eigen plan. Hij gaat studeren, trouwt en wordt predikant. In zijn eerste gemeente komt hij in contact met Elsa. Als zij in het kerkblad leest dat Simon op 1 februari jarig is, breekt het klamme zweet haar uit.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789020534610
Uitgever: Z&K
Dubbel geluk voor Zhong

Jolyn heeft jarenlang de wereld rondgezworven, maar nu verlangt ze naar stabiliteit en een gezinnetje. Met haar 36 jaar beseft ze dat ze daar niet eindeloos meer de tijd voor heeft. Wanneer ze wordt aangenomen als secretaresse, slaat de vlam direct over tussen haar en haar nieuwe baas, de Chinese Paul Chow.

Ze krijgen een relatie en niets lijkt Jolyns geluk nog in de weg te staan. Ze heeft een goede baan, een leuke man en ziet al helemaal voor zich hoe er binnenkort kleine kinderen om hen heen rennen. Maar deze droom blijkt moeilijker te bereiken dan eerst gedacht.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020552072
Ebook: 9789020552089
Uitgever: Z&K
Een verrassende erfenis

Wat zou jij doen als je een enorm geldbedrag in je schoot geworpen krijgt en ook nog een huis in de Ardennen? Misschien een groot feest geven voor de hele familie of vriendengroep, meteen stoppen met werken, het huis laten verbouwen tot je eigen droompaleis...

Klinkt allemaal goed, maar voor Katja ligt het iets anders. Zij krijgt een enorme erfenis van haar oudtante in België. Die krijgt ze echter niet zomaar. Ze moet binnen drie jaar getrouwd zijn, anders wordt het huis alsnog verkocht. Voor Katja dus geen feesten en verbouwingen, maar een zoektocht naar de ware liefde. En dat blijkt behoorlijk lastig.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401906418
Uitgever: Z&K


Enkele reis Harmelen

Bij de treinramp bij Harmelen in 1962, raken drie jonge vrouwen ernstig gewond. Ze kennen elkaar niet, maar ontmoeten elkaar op de ziekenhuiszaal waar ze alle drie naartoe worden gebracht. Joke, een onderwijzeres die net twee ongelukkige liefdes achter de rug heeft, moet leren leven met haar beenamputatie. Elises gezicht is ernstig gehavend, reden voor haar verloofde om de relatie te verbreken. Marga's verwondingen vallen mee, maar geen van de drie is zo eenzaam als zij.

Wat ze op dat moment nog niet beseffen, is dat deze opeenvolgende omstandigheden verstrekkende gevolgen hebben op hun levens. De ramp zelf en de verwondingen, maar vooral de ontmoeting met elkaar. De drie wegen scheiden zich desondanks weer en ieder bouwt een eigen leven op, tot vijfenveertig jaar later. Dan ontmoeten ze elkaar weer en begrijpen ze pas echt hoezeer hun levens beïnvloed zijn door die ene gebeurtenis zoveel jaren geleden.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059775923
Uitgever: VCL
Familiegeheimen

Renske heeft een moeilijke jeugd achter de rug. Haar enige familie was haar aan alcohol verslaafde moeder. Als die overlijdt, kiest Renske een studiestad zo ver mogelijk van haar woonplaats Amsterdam. Ze wil nooit meer herinnerd worden aan haar verleden.

Dan ontmoet ze Jochem, een medestudent, en eindelijk lijkt het leven haar toe te lachen. Maar opnieuw krijgt Renske geheimen die ze met niemand kan en wil delen. Pas als Renskes dochter Noortje volwassen is, komen ook deze geheimen en de verstrekkende gevolgen aan het licht. Is er dan nog wel een nieuw begin mogelijk?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789059777309
Uitgever: Z&K
Herfstparels

Voor Jenneke, een jonge vrouw uit Drenthe, is het leven niet altijd makkelijk. Haar man Peter heeft een nieuwe baan waardoor hij veel van huis is en Jenneke staat alleen in de zorg voor drie kleine kinderen. Maar dat is niet het enige. Jenneke heeft ook grote twijfels bij Paul, de baas van Peter. Is hij wel te vertrouwen?

Ook de tweeëntwintigjarige Limburgse Nicky heeft het moeilijk. Haar moeder is plotseling overleden en haar vader heeft besloten om naar Zwitserland te verhuizen. In haar ontreddering komt een lichtpuntje door haar ontmoeting met marinier Rick, die haar grote liefde blijkt.

Ogenschijnlijk leiden Jenneke en Nicky totaal verschillende levens, maar ze hebben meer gemeen dan ze kunnen vermoeden.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059776326
Uitgever: VCL
In de schaduw

Fleur groeit op in de schaduw van haar overleden zusje Roos...

Als Roos overlijdt door een val van de schommel, is moeder Irma net in verwachting van Fleur. Irma kan niet blij zijn met de nieuwe zwangerschap. Bij het opgroeien krijgt Fleur steeds meer het gevoel dat ze het nooit goed doet in de ogen van haar moeder. Als Fleur in de puberteit komt, zoekt ze een manier om gezien te worden. Ze merkt dat klasgenoten het stoer vinden als ze durft te stelen in een winkel. Langzaam worden het grotere dingen die ze steelt: dure cadeaus geven maakt je ook populair.

Zelfs op volwassen leeftijd gaat ze hier nog mee door. Hoe kan ze dit patroon doorbreken?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020537017
Ebook: 9789020537024
Uitgever: Z&K
In goede handen

De vrijwel identieke tweelingzusjes Christa en Caroline verliezen op jonge leeftijd hun moeder. Wanneer er na enkele jaren een nieuwe vrouw in het leven van hun vader komt, lijken ze ook hem kwijt te raken.

Ze zijn nog maar net achttien als ze naar Amsterdam verhuizen. Caroline gaat studeren, maar Christa komt al snel in aanraking met verkeerd gezelschap. De zussen komen steeds verder van elkaar af te staan en verliezen elkaar uiteindelijk uit het oog.

Dan, jaren later, staat Christa onverwacht bij haar zus op de stoep. Ze is ernstig ziek en heeft een baby. Christa doet haar zus een bijzonder voorstel, maar Caroline twijfelt: kunnen en mogen ze dit doen?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789059772083
Uitgever: VCL


Je hoort erbij

Steeds opnieuw komen dezelfde vragen boven, maar antwoorden blijven uit...

De negentienjarige Lia staat op het punt van trouwen met haar jeugdliefde en buurjongen Maarten. Ze is dolgelukkig en het leven lijkt prachtig. Maar dan komt Bart, een nieuwe collega van Lia, in beeld. Hij heeft veel kritiek op haar relatie met Maarten, waardoor Lia steeds meer begint te twijfelen aan alles wat tot dan toe zeker leek.

Jaren later staat Maaike, de dochter van Lia, voor grote raadsels. Ze heeft een moeilijke relatie met haar ouders en voelt al sinds haar jeugd dat er iets niet klopt. Is ze geadopteerd? Was ze ongewenst? Als Maaike eindelijk antwoord op die vragen krijgt, gooit dat haar hele leven overhoop.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401914796
Ebook: 9789401914802
Uitgever: Z&K
Mijn vader en ik

Sjon heeft altijd te horen gekregen dat zijn biologische vader een ruige zeebonk was. Veel meer wist hij niet over hem. Dan overlijdt zijn moeder en bij het opruimen van het huis ontdekt hij geheimen uit haar verleden, die ook met hem te maken hebben. Zeeman Willem, de al jaren geleden overleden man van zijn moeder, blijkt niet Sjons biologische vader te zijn.

De gevolgen van deze ontdekking gooien Sjons hele leven overhoop. Steeds als hij denkt de waarheid te kennen, gebeurt er weer iets onverwachts. Toch brengt dit alles brengt hem ook tot nieuwe inzichten en een ander soort geluk.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401900935
Uitgever: VCL
Niets is onmogelijk

Lara moet haar hoofd financieel boven water houden en tegelijk voor haar drie kinderen zorgen, terwijl ze zelf bijna verdrinkt in rouw en verdriet. Langzaam vindt ze een nieuwe weg, maar het leven blijft ingewikkeld. Zeker als haar puberende dochter Eva in de problemen raakt op school.

Gelukkig biedt Rick van Santen, Eva's wiskundeleraar, aan te helpen met haar schoolwerk. Ook Lara voelt zich gehoord en al snel wordt ze verliefd op de jonge docent, maar dit gevoel stopt ze diep weg: haar focus moet liggen op haar kinderen en haar eigen belangen doen er nu niet toe. Ze komt voor een moeilijke keuze te staan: haar gezin of de liefde?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789020555363
Ebook: 9789020555370
Uitgever: Z&K
Paarse wolken, zwarte zon

Marthe heeft een verstandelijke beperking en werkt op een sociale werkplaats. Daar ontmoet ze Erik en al snel bloeit er iets moois op tussen de twee. Marthes moeder ziet de relatie van haar dochter niet zitten, maar dan raakt Marthe onverwacht zwanger.

Het jonge stel is dolgelukkig en besluit te trouwen, maar als de baby eenmaal geboren is, gaat het mis. Erik kan weinig prikkels verdragen en het nieuwe vaderschap valt hem zwaar, terwijl Marthe zich ontpopt toch een moederkloek. Van wie kan Marthe hulp verwachten?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020545180
Ebook: 9789020545197
Uitgever: Z&K
Samen alleen

Het is 1947. Tijdens haar werk in het ziekenhuis van Gouda ontmoet Trude de Bruin de jonge boer Maarten van Zon. Tegen de zin van haar vader, een trotse boer, trouwt Trude met hem. De twee trekken in bij Hugo, Maartens broer, en diens vrouw Clara.

Wanneer Maarten en Trude kinderen krijgen, maar het andere stel kinderloos blijft, lopen de spanningen tussen de twee schoonzussen op. Zal het hen lukken om hun verschillen naast zich neer te leggen en hun relatie te herstellen?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020540734
Ebook: 9789020540741
Uitgever: Z&K


Spoorloos

Haar zoektocht naar die éne zomer...

Een aantal weken in Frankrijk doorbrengen met je vakantieliefde klinkt geweldig, maar voor David blijkt dit naderhand toch niet zo onschuldig. Josefien ontdekt dat ze zwanger is. Voordat ze de kans heeft om met David te overleggen hoe het nu verder moet, neemt David de benen zonder iets van zich te laten horen.

In de jaren die volgen leeft David gewoon zijn leven alsof er niets is gebeurd, maar zijn laffe daad blijft altijd aan hem knagen. Dan ziet Davids vrouw Carolie op tv plots een jonge vrouw die haar biologische vader wil vinden en verdacht veel lijkt op haar jongere dochters. Carolie kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020546873
Ebook: 9789020546880
Uitgever: Z&K
Sprookjes bestaan wel

Op het eerste gezicht heeft Tim Borgez het allemaal: hij is een bekende zanger, heeft financieel niks te klagen en zijn looks mogen er zijn. Er ontbreekt één ding: een vrouw. Dat moet niet zo moeilijk zijn, lijkt het: fans genoeg! Maar dat is nu juist net wat Tim niet wil. Hij wil dat een vrouw op hem valt om wie hij is, niet om zijn carrière.

Hij besluit om een anonieme oproep te plaatsen in een aantal weekbladen. De vier jonge vrouwen die reageren, hebben daarvoor allemaal zo hun eigen redenen - en die komen niet allemaal overeen met die van Tim.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401902373
Uitgever: Z&K
Vergeten tijd

Amy en Rob hebben het fijn samen met hun drie kinderen. Ook Robs eigen bedrijf, een adviesbureau, komt goed van de grond. Maar dan begint hij ineens te veranderen. Rob is voortdurend moe, het werk wil niet meer en hij gedraagt zich vreemd.

De huisarts denkt aan een burn-out en schrijft rust voor, maar dat helpt niet. Via een psychiater komt Rob ten slotte bij een neuroloog terecht die helaas geen goed nieuws heeft.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789059779150
Uitgever: VCL
Voor altijd anders

Joost en Lucie vormen met hun twee dochters, Marlies en Maartje, een gelukkig gezin. Maar als Joost een hersenbloeding krijgt, verandert er veel in zijn gedrag en daar kan met name Maartje niet goed mee omgaan. Ze was altijd meer op haar vader gericht en mist zijn aandacht in alles.

Lucie probeert dat op te vangen, maar heeft haar handen vol aan de veranderende omstandigheden. De twee puberdochters gaan hun eigen weg, die niet altijd de juiste is.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059772700
Uitgever: VCL

HerinneringenVerdrongen herinnering

Jo en Kees willen niet langer wachten met trouwen. Het is oorlog en dan moet je leven bij de dag, vinden ze. Ze stappen vol overtuiging in het huwelijksbootje. Maar al kort daarna moeten ze afscheid van elkaar nemen.

Kees, die in het verzet zit, weet in Engeland te komen en Jo blijft achter in het schoolhuis bij de opa van Kees. De Duitse inkwartiering brengt veel spanning met zich mee en Jo moet steeds opnieuw lastige keuzes maken. Keuzes die grote gevolgen hebben. Wie is te vertrouwen en wie niet? En kan ze haar eigen hart wel vertrouwen?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401911603
Uitgever: Z&K
Blijvende herinnering

Jo probeert door te gaan met het leven na de oorlog, maar dat lukt niet als de oorlog nog overal om haar heen is. Haar man Kees is zelfs gelegerd in Indië.

Gek genoeg is het moment waarop hij terugkeert juist het moment waarop het pas echt lastig wordt om de herinnering te verdringen - en waarop het dagelijks leven simpelweg voortzetten onmogelijk wordt.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401911559
Uitgever: Z&K

Opnieuw BeginnenOpnieuw beginnen

Opnieuw beginnen bevat de boeken:

 1. Ongrijpbare schaduw
 2. Over de grens
 3. Als je kunt vergeven

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789020530889
Ebook: 9789020530896
Uitgever: VCL/West-Friesland
Ongrijpbare schaduw

Mieke en Ed zijn een paar jaar getrouwd en verwachten hun eerste kindje. Mieke vindt dat Ed begint te veranderen en vraagt zich af of dat inbeelding van haar kant is, of dat er echt iets speelt. Maar wat zou er kunnen zijn? Ed wil er niet over praten en vlucht steeds vaker in zijn eigen wereld, terwijl Mieke zich eenzaam voelt.

Alles grijpt ze aan om haar huwelijk te repareren: ze gaat met haar probleem naar de huisarts, boekt een zonvakantie, praat erover met familie. Niks lijkt te helpen. De enige die de impasse kan doorbreken, is Ed zelf.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789059771581
Uitgever: Z&K
Over de grens

Annemarie en Erik zijn met hun dochtertje Nina pas in Delft komen wonen. Annemarie krijgt door haar parttime-baan bij Emma en Jan nieuwe vrienden en deelt haar belevenissen en zorgen meer met hen dan thuis. Erik merkt het nauwelijks. Hij wordt opgeslokt door zijn werk en zijn nevenfuncties, waardoor er weinig tijd en aandacht overblijft voor zijn gezin.

Bij Jan vindt Annemarie die aandacht wel en hij wordt haar praatpaal. Maar waar ligt de grens van vriendschap? Annemarie weet dat ze over die grens gaat en het brengt haar in conflict met haar geweten. Is er nog een weg terug?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059772465
Uitgever: Z&K
Als je kunt vergeven

Nina, de dochter van Annemarie en Erik, is na haar middelbare school gaan studeren in Utrecht en ontmoet daar haar jeugdvriendje Max. Het is een leuk weerzien en natuurlijk is er veel in te halen. Ook komen er veel vragen boven over vroeger en over wat er zich vijftien jaar geleden tussen de twee families afspeelde. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Is er tussen Nina en Max meer dan vriendschap? En hoe zit het dan met Ruben, die hun relatie vanwege zijn buitenlandse stage op een laat pitje heeft gezet?

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059773417
Uitgever: VCL

Tweeluik

Verborgen verleden

Vanwege het werk van hun vader, die huisarts is, verhuizen de tweelingzusjes Herma en Karin naar het Drentse platteland. Waren ze voorheen onafscheidelijk, nu slaan ze verschillende wegen in, waardoor het onbegrip tussen hen groeit.

Herma trouwt jong en leeft voor haar gezin, wat de avontuurlijke Karin maar moeilijk kan begrijpen. Een ernstig ongeluk waarbij Herma in coma raakt, zet alles op de kop...

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789059773790
Uitgever: VCL
Zo klein als jij

Herma, moeder van twee opgroeiende kinderen, heeft nog steeds last van de gevolgen van een auto-ongeluk van vijf jaar geleden. Met de komst van een nieuwe wereldburger, wordt haar leven er niet gemakkelijker op.

Na de geboorte van haar zusje, vindt Karen dat ze als oudste dochter niet of nauwelijks meer aandacht krijgt van haar ouders. Als de dertienjarige puber haar verhalen en strubbelingen niet kwijt kan, neemt ze een drastisch besluit. Haar ouders zien de veranderingen wel, maar wijten het aan de pubertijd. Het pakt echter heel anders uit en alleen haar opa heeft in de gaten wat er écht speelt. Dan moeten Karen en haar familie heftige maatregelen nemen!

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059774841
Uitgever: VCL

Drieluik

Alleen verder

Wanneer de Joodse onderduikers Sam en Hannah Cohen verraden worden, heeft dat grote gevolgen voor Hans en Clasien de Groot, bij wie ze in huis waren. Gelukkig worden Clasien en de kinderen opgevangen door de oude huisarts en zijn vrouw.

Als ook zij er niet meer zijn, bouwt Clasien een heel nieuw bestaan op om in haar levensonderhoud te voorzien: ze begint een pension. Hoewel ze zich voorneemt geen jonge mannen in huis te nemen, gebeurt dat door omstandigheden toch. Maar misschien had ze beter vast kunnen houden aan haar oorspronkelijke voornemen...

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401901260
Uitgever: Z&K
Het afscheid

Er lijken gelukkige tijden aan te breken voor Sinie als ze samen met haar kinderen intrekt bij haar nieuwe liefde Ad, met wie ze net getrouwd is. Maar dan verschijnt er een geheimzinnige man, die zomaar haar kinderen aanspreekt. En hij blijft opduiken.

Is het een familielid van pleegdochter Bea? Of iemand anders uit het verleden? Zijn aanwezigheid maakt het lastig voor Sinie om zich op de toekomst te richten.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401903691
Uitgever: Z&K
Naar huis

Bea voelt zich niet meer thuis in het pleeggezin waarin ze is opgegroeid. Als kind wilde ze niets liever dan erbij horen en sloot ze zich af voor haar Joodse afkomst, maar dat is veranderd. Ze besluit haar vroegere naam Rebecca weer aan te nemen, gaat studeren in Amsterdam en hoopt daar ook familie van haar in de oorlog omgekomen ouders te vinden.

Niet alleen de fysieke afstand tussen Amsterdam en Assen zorgt voor een verwijdering tussen Rebecca en haar pleegouders, ook haar twijfels over wie ze nu werkelijk wil zijn, maken het contact moeizaam. Hoe langer ze wegblijft, hoe sterker ze het gevoel krijgt dat het nooit meer hetzelfde zal worden.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904353
Uitgever: Z&K

Non-Fictie

Adem om te leven

Soms kan het leven je zo in beslag nemen, dat je geestelijk vast komt te zitten. Je hebt ruimte nodig om vrij te kunnen ademen, maar je verlangt ook naar geborgenheid.

In deze bundel verwoordt dichteres Ina van der Beek een aantal diep ingrijpende gebeurtenissen. Ervaringen die voor velen misschien herkenbaar zijn. Maar uiteindelijk is er steeds de nabijheid van God de Vader, die ons levensadem heeft gegeven. Een prachtig vormgegeven bundel vol nieuwe gedichten, om bemoediging en troost uit te putten.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789033813818
Uitgever: Ark Media
Als een bloem naar de zon

Vanuit het alledaagse bestaan kijkt Ina van der Beek om naar datgene wat ooit was. Haar gedichten geven uiting aan gevoelens van heimwee, afscheid en gemis.

Gelukkig blijft de dichteres niet steken in zelfbeklag of hopeloosheid - steeds wijst zij een weg die hoger leidt. Natuurlijk mag een mens omzien naar vroeger en leren van het verleden. Maar voor wie leeft uit vertrouwen, is er een heden om van te genieten en een toekomst om je vol verlangen naar uit te strekken.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789033814181
Uitgever: Ark Media
Glimlach van de tijd

Sommige ervaringen blijven een leven lang pijn doen. Ina van der Beek kan daar over meepraten. In deze bundel brengt zij in 25 persoonlijke gedichten onder woorden hoe een mens geplaagd kan worden door vragen, zorg en verdriet.

Uit de woorden van Ina van der Beek spreekt levenswijsheid en oprecht vertrouwen op God. Bovendien is de milde glimlach van de tijd over haar donkerste levensfasen en pijnlijkste ervaringen heengegaan. Velen zullen door de gedichten in deze bundel getroost en bemoedigd worden.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789033813078
Uitgever: Ark Media
Voor deze gelegenheid

Een naslagwerk met gedichten voor elke gelegenheid, dat is het idee achter de bundel Voor deze gelegenheid, 80 gedichten bij ruim 35 momenten. Een aansprekende bundel die bij diverse momenten heel goed gebruikt kan worden.

De thema's zijn: huwelijk, belijdenis, geboortekaartjes, kinderdoop, opdragen, volwassendoop, avondmaal, rouw, troost, bemoediging, advent, kerst, oud & nieuw, Pasen, tussen Pasen en Pinksteren, Hemelvaart, Pinksteren, laatste zondag kerkelijk jaar, Vaderdag, Moederdag, broer/zus, miskraam, overleden kind, kinderloosheid, kind loslaten, kleinkind, openen vergadering, afsluiten vergadering, openen nieuw seizoen, huwelijksjubileum, zegenbedes.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789033816420
Uitgever: Ark Media
Wijsheid

Dit bijbels dagboek is vooral aantrekkelijk voor dertigers en veertigers. Je staat voor veel belangrijke keuzes in je leven. Je bent je leven aan het opbouwen. De wijze woorden uit de Bijbel kunnen als houvast dienen voor de antwoorden op levensvragen die je zoekt.

Ontdek hoe die 'oude' Bijbel ons nog altijd zoveel te zeggen heeft! Juist als je druk bent met carrière, relaties, eventueel kinderen. Een dagboek met korte overdenkingen per dag die ook fijn zijn om samen met je partner te lezen.

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789033802478
Uitgever: Ark Media

E-books

Verrassing

Als Mark en Lisa samen een reischeque winnen, komen ze er niet uit waar ze naartoe zullen gaan. Lisa wil op een stedentrip, Mark wil vissen in de rustige natuur van Frankrijk. Omdat ze het niet eens kunnen worden, besluiten ze beiden hun eigen reis te gaan maken. Maar in de aanloop naar de week weg, begint er toch iets te wringen...

Schrijver: Ina van der Beek
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789020540048
Uitgever: Z&K