Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Gary Berntsen & Ralph Pezzullo

Boeken van Gary Berntsen & Ralph Pezzullo

Meer over Gary Berntsen & Ralph Pezzullo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Gary Berntsen & Ralph Pezzullo


Overzicht

  • Hoog spel - The walk-in

Non-Fictie

  • Jawbreaker - Jawbreaker
Overzicht
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtHoog spel
Een hooggeplaatst lid van de Iraanse veiligheidsdienst loopt op 4 september de Amerikaanse ambassade in Boekarest binnen. Hij beweert dat hij weet welke Amerikaanse steden op 18 september met raketten door Iran zullen worden aangevallen.

De prijs voor deze informatie: het Amerikaanse staatsburgerschap en 5 miljoen dollar. Aan Matt Freed van de National Counter Terrorism Service de taak uit te zoeken of de man de waarheid spreekt, maar ondertussen tikt de klok verder...
Schrijver: Gary Berntsen & Ralph Pezzullo
Oorspronkelijke titel: The walk-in
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024532186
Ebook: 9789024532193
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieJawbreaker
Jawbreaker mag u niet lezen van de CIA, die alles uit de kast heeft gehaald om deze geheimen te bewaren: censuur, misinformatie, radiostilte, intimidatie en een juridisch conflict.

Gary Berntsen, de meest onderscheiden CIA-bevelhebber, vertelt over zijn jacht op Osama bin Laden en al-Qaida. Zijn verhaal strookt niet altijd met de officiële lezing.

Als CIA-bevelhebber coördineerde Gary Berntsen de gevechten tegen de Taliban rond Kabul en de opmars naar Tora Bora. Hij beschrijft zijn vluchten in fragiele helikopters over het uitgestrekte berglandschap van Afghanistan, zijn verhitte onderhandelingen met de generaals van de Noordelijke Alliantie en het omkopen van Afghaanse krijgsheren met miljoenen dollars.

Tot slot staat Berntsen uitgebreid stil bij het klemzetten van Bin Laden in Tora Bora - en de reactie op zijn smeekbede aan Washington om de laatste vluchtroute van de al-Qaida-leider te versperren.
Schrijver: Gary Berntsen & Ralph Pezzullo
Oorspronkelijke titel: Jawbreaker
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024555772
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers