Boekenplank:
Kies

Boeken van Ingrid Black

Ingrid Black bestaat uit het Noord-Ierse echtpaar Eilis O'Hanlon en Ian McConnel.

Meer over Ingrid Black

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Saxon en Grace

  1. Gevallen meisjes - The dead
  2. Het duister - The dark eye
  3. Judashart - The Judas heart
  4. Nachtdienst - Circle of the dead

gedetailleerd overzicht

Saxon en GraceGevallen meisjes
Vijf jaren zijn verstreken sinds Ed Fagan verdween en sindsdien is er niets meer vernomen van de seriemoordenaar die bekendstaat als de Nachtjager. Tot nu...

Een krant in Dublin heeft een angstaanjagende brief ontvangen van iemand die beweert Fagan te zijn en waarin een nieuw schrikbewind wordt aangekondigd. Maar pas als het lichaam van prostituee Mary Lynch wordt gevonden, raakt de politie ervan overtuigd dat de Nachtjager terug is.

Saxon, een voormalig FBI-agente, was een boek over Fagan aan het schrijven toen hij verdween. Zij is er absoluut van overtuigd dat hij dit keer niet de verantwoordelijke kan zijn.

Dus terwijl hoofdinspecteur Grace Fitzgerald en haar team proberen het oude spoor weer op te pikken, moet Saxon hen ervan overtuigen dat de voor de hand liggende verklaring misschien niet de juiste is.

Maar in een stad vol schaduwen en geheimen is dat nooit makkelijk. Vooral als de waarheid zo onverwachts en schokkend is dat zelfs de meest sluwe rechercheur een moment van onoplettendheid heeft. En onoplettendheid in een moordzaak kan je het leven kosten.
Schrijver: Ingrid Black
Oorspronkelijke titel: The dead
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041408181
Uitgever: Ambo | Anthos
Het duister
De met de dood bedreigde fotograaf Felix Berg zoekt contact met voormalig FBI-agente Saxon. Hij wil een ontmoeting om middernacht bij de vuurtoren van Howth. Door ervaring voorzichtig geworden stemt Saxon met tegenzin toe. Zou het een valstrik zijn?

Dat is het niet en Saxon wordt halsoverkop betrokken bij een serie ogenschijnlijk motiefloze moorden die de stad in hun greep houden. Vier keer heeft de schutter - Marxman - toegeslagen en al die keren heeft de Dublin Metropolitan Police geen aanwijzingen kunnen vinden.
Schrijver: Ingrid Black
Oorspronkelijke titel: The dark eye
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041409126
Uitgever: Ambo | Anthos
Judashart
In Judashart krijgt het speurdersduo Saxon en Grace in eerste instantie te maken met de geheimzinnige dood van een jonge actrice.

Als Saxon in Dublin haar oud-collega Leon Kaminsky tegen het lijf loopt, neemt hij direct de benen. Verbaasd over dit voorval besluit ze uit te zoeken waar Leon mee bezig is. Ze ontdekt dat hij op zoek is naar de ware toedracht rond de dood van zijn vrouw, die tijdens een overval is vermoord. Het lijkt erop alsof die zaak en de moord op de actrice met elkaar te maken hebben.

Voor Saxon en Grace staat het vast dat er ergens iemand aan de touwtjes trekt. Wie is deze kwaadaardige regisseur? Kunnen ze hem stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen?
Schrijver: Ingrid Black
Oorspronkelijke titel: The Judas heart
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041410702
Uitgever: Ambo | Anthos
Nachtdienst
Dublin, de avond van Halloween. De recherche wordt naar het huis van Daniel Erskine geroepen. In de kelder vinden de politiemensen het ontzielde lichaam van de rijke zakenman. Hij is doodgemarteld. Een paar uur later wordt ook Oliver Niland, een vriend van Erskine, op gruwelijke wijze vermoord.

De Ierse politie roept opnieuw de hulp in van ex-FBI-agente Saxon. De lesbische en whiskydrinkende Saxon en commissaris Grace Fitzgerald gaan als duo aan de slag om de moordenaar te vinden, die dichterbij is dan ze denken. Samen proberen ze te ontdekken waarom Erskine en Niland moesten sterven.

Tijdens hun onderzoek lopen ze tegen de Tweede Cirkel aan, een geheimzinnig genootschap waarvan beide slachtoffers lid waren. Speurend naar aanwijzingen gaan Saxon en Fitzgerald op zoek naar de overige leden van het verbond. Maar kunnen ze hen vinden voordat de moordenaar hen heeft gevonden?
Schrijver: Ingrid Black
Oorspronkelijke titel: Circle of the dead
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041412881
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers