Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Celeste de Blasis

Boeken van Celeste de Blasis

Celeste de Blasis groeide op op de Kemper Campbell Ranch in Californië. Na haar studie in Massachusetts, Oregon en Californië, keerde ze terug naar de Kemper Campbell Ranch waar ze tot haar dood zou blijven wonen.

Meer over Celeste de Blasis

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1946 / Overleden: 2001

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • En haar stem verbrak de stilte - The night child
  • Vaya con Dios - The proud breed
  • Verborgen eiland van het geluk - The tiger's woman

De Wilde Zwaan Trilogie / Wild Swan Trilogy

  1. De roep van de wilde zwaan - Wild Swan
  2. De vlucht van de wilde zwaan - Swan's chance
  3. Het lied van de wilde zwaan - A season of swans

gedetailleerd overzicht

OverzichtEn haar stem verbrak de stilte
Het is 1869. Brenda Claybourne, een jonge, onstuimige lerares, dient woedend haar ontslag in bij de ouderwetse directeur van een strenge kostschool in Boston. Gelukkig vindt ze al snel een nieuwe baan, als gouvernante van het vijfjarige dochtertje van de arrogante Grey King.

Grey, heer en meester van een afgelegen landhuis in de ruige wildernis van het Amerikaanse noorden, is getekend door een tragisch verleden. Sinds de geheimzinnige dood van zijn beeldschone vrouw Jasmine is hij nooit meer de oude geworden. Sinds de nacht van de brand, waarbij Jasmine om het leven kwam, heeft Grey's dochtertje Melissa nooit meer gesproken en nooit meer gespeeld. Ze wiegt heen en weer en staart in de verte.

Het is Brenda's taak om het stilzwijgen van het angstige kleine meisje te doorbreken. Brenda vecht met inzet van al haar krachten om Melissa's vertrouwen te winnen en de waarheid over het duistere verleden van haar werkgever aan het licht te brengen. Dan vindt Brenda het geheime dagboek van Jasmine. Een vondst die haar eigen leven in gevaar brengt.
Schrijver: Celeste de Blasis
Oorspronkelijke titel: The night child
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789051125160
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Vaya con Dios
Vaya con Dios beschrijft het leven van Tess, een kindvrouwtje dat haar wellustige neef maar met moeite van het lijf kan houden en Gavin, een man die veel van het leven heeft gezien, maar nooit van de liefde. Ze worden samengebracht door de grootvader van Tess.

Hun leven en hun liefde wordt beschreven en getest tegen de kleurrijke achtergrond van California's vroege jaren, van de tijd van de Goudkoorts tot aan de Burgeroorlog en verder.

Het is een verhaal met een brede variëteit aan karakters: familie (directe en geadopteerd), vrienden, bekenden, schurken en historische figuren met in het centrum Tess en Gavin.
Schrijver: Celeste de Blasis
Oorspronkelijke titel: The proud breed
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789032500825
Uitgever: De Kern
Verborgen eiland van het geluk
Ze noemde zichzelf Mary Smith en verborg haar buitengewone schoonheid door zich te vermommen als een weduwe. Ze kwam naar San Francisco op de vlucht voor een geheim dat zo vernietigend was, voor een man die zo gevaarlijk was, dat geen vermomming haar lang kon beschermen.

Toen ontmoette ze Jason Drake - de man die De Tijger werd genoemd - minnaar, gokker, succesvol zakenman, de man wiens macht bescherming betekende. Gebonden door een kille overeenkomst, volgde ze hem naar de beschuttende isolatie van Drake's eiland. Daar kon ze, voorzichtig, leren om vrij te zijn en zich te bevrijden van de ketenen van haar verleden.

Een innige liefde kreeg de kans om te groeien totdat het verleden haar inhaalde en hun wereld op z'n kop zette en de kracht van hun liefde op de proef stelde.
Schrijver: Celeste de Blasis
Oorspronkelijke titel: The tiger's woman
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789032501389
Uitgever: De Kern

De Wilde Zwaan Trilogie / Wild Swan TrilogyDe roep van de wilde zwaan
De beeldschone Alexandria Thaine heeft een zeer ongelukkige jeugd, totdat ze door tussenkomst van haar grootmoeder wordt ondergebracht bij verre verwanten, de Falconers. In dit harmonieuze gezin leert Alex wat de woorden liefde en geborgenheid betekenen.

Tussen Rane, de jongste zoon van de Falconers, en Alex ontstaat een hechte vriendschap. De vele uren die ze samen doorbrengen zijn voor beiden onvergetelijk. Steeds meer beseft Rane dat zijn vriendschap met Alex een zeer diepe liefde voor het levenslustige meisje in hem heeft aangewakkerd.

Dan slaat het noodlot toe. De zuster van Alex sterft, haar man, St.John, keert zwaar gewond uit de oorlog terug en hun kinderen, een tweeling, zijn aan hun lot overgelaten. Uit plichtsbesef keert Alex terug naar haar geboortedorp om St.John te verplegen en de tweeling liefdevol te verzorgen. St.John geneest, maar moet zijn rechterarm missen. Als hij Alex ten huwelijk vraagt, stemt ze daarin toe, betoverd door zijn charme en uit liefde voor de tweeling.

Hun leven is redelijk gelukkig, maar steeds meer gaat Alex beseffen dat ze al lang geleden haar hart verloren heeft aan haar jeugdvriend Rane. Als hij dan plotseling voor haar staat, beleven ze samen enkele dagen vol hartstocht, maar uit plichtsbesef en trouw blijft Alex bij haar gezin. Rane's gezicht en lichaam, zijn liefde en passie zijn echter voor altijd in haar wezen gegrift. Maar zal ze hem ooit weerzien?

Het gezin emigreert naar Amerika; daar breken voorspoedige tijden aan, totdat het noodlot opnieuw toeslaat...
Schrijver: Celeste de Blasis
Oorspronkelijke titel: Wild Swan
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789067900812
Uitgever: Kadmos
De vlucht van de wilde zwaan
Voor de ontembare Alexandria Falconer speelt het leven zich af op het uitgestrekte Amerikaanse landgoed Wild Swan. Daar biedt zij haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen een warm thuis en daar fokt zij haar prachtige volbloedpaarden. In haar hart is Alex nog steeds de jonge bruid in wier armen Rane Falconer eens de liefde ontdekte in al zijn sensuele schoonheid. Deze vurige verbintenis schenkt het Engelse immigrantenechtpaar blijvende kracht en zal hen door de jaren van triomf en tragedie voeren.

De mensonterende slavernij en de verwoestende werking van de Amerikaanse Burgeroorlog bedreigen echter allen die Alex liefheeft en dwingen haar de strijd weer op te nemen. Wild Swan wordt een toevluchtsoord voor ontsnapte slaven. Onvermoeibaar zet Alex zich in om de wonden te helen van een strijdende natie.

Ondanks de geliefde familiebanden gaan de kinderen van Alex en Rane hun eigen weg. Morgan deelt de passie van zijn vader voor de zee en reist naar verre landen. Nigel gaat als arts onder de allerarmsten werken en Flora kiest voor de moeizame strijd van de opkomende vrouwenbeweging.

Maar het is Gincie, de temperamentvolle kleindochter van Alex, die bereid is zelfs haar leven op het spel te zetten voor haar idealen. Met haar ingeboren moed en dapperheid is zij de geestelijke erfgename van haar grootmoeder. Tenslotte vindt ook Gincie de liefde van haar leven, en wel in de persoon van haar aanvankelijke tegenstander, Travis Culhane.

De Falconers kunnen niet voorzien wat de toekomst hen zal brengen, maar één ding weten ze zeker: een deel van hun hart zal voor altijd verbonden blijven met de goede aarde van 'Wild Swan'.
Schrijver: Celeste de Blasis
Oorspronkelijke titel: Swan's chance
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789051122626
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Het lied van de wilde zwaan
De vurige Gincie Culhane vestigt zich met haar echtgenoot en kinderen op het uitgestrekte Amerikaanse landgoed Wild Swan. Daar, bij Gincie's grootouders Alex en Rane Falconer, vinden de Culhanes een warm thuis. Terwijl Gincie en haar man zich vol enthousiasme richten op het fokken van volbloeden, groeien hun kinderen op tot energieke, jonge mensen.

De tweeling Tay en Kace is onafscheidelijk en onvermoeibaar; Lexy, hun oudere zuster, wordt even mooi, dapper en intelligent als haar moeder. Terwijl om hen heen de grote familieclan van de Falconers een veelbewogen leven leidt, beleven de kinderen Culhane ieder hun eigen drama's en triomfen.

Tay en Kace ontdekken dat ze allebei hartstochtelijk veel houden van het mysterieuze meisje Georgie. Lexy begeeft zich in grote gevaren als een van de eerste vrouwelijke journalisten van Amerika. In haar onvermoeibare zoektocht naar de waarheid zal ze worden bijgestaan door Hawk Mackenna, een raadselachtige collega-journalist in wiens armen Lexy de sensuele liefde ontdekt.

Net als hun voorouders kunnen de Culhane-kinderen niet voorzien wat de toekomst hen zal brengen, maar één ding weten ze zeker: ook hun hart zal voor altijd verbonden blijven met de goede aarde van 'Wild Swan'.
Schrijver: Celeste de Blasis
Oorspronkelijke titel: A season of swans
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789067902779
Uitgever: Kadmos

Gerelateerde schrijvers