Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Louise Boije af Gennas

Boeken van Louise Boije af Gennas

Louise Boije af Gennäs is schrijfster en mede-bedenker van Rederiet, de langstlopende soap op de Zweedse televisie.

Meer over Louise Boije af Gennas

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Zweden

Website: Louise Boije af Gennas


De Resistance Trilogie / Motståndstrilogin

  1. Bloedspoor - Blodlokan
  2. Schijndood - Skendöda
  3. Doelgericht - Verkanseld
De Resistance Trilogie / Motståndstrilogin

gedetailleerd overzicht

De Resistance Trilogie / MotståndstriloginBloedspoor

In De Resistance Trilogie beschrijft Louise Boije af Gennäs het gevecht van een individu tegen de autoriteiten. Het is een huiveringwekkend spel, een manipulatie van realiteit versus fantasie waarin niets is wat het lijkt en de werkelijkheid alles kan veranderen.

Nadat Sara’s vader is overleden door een mysterieuze brand verhuist ze naar Stockholm. In het begin verloopt haar leven bijna te soepel. Sara heeft een aantal traumatische gebeurtenissen meegemaakt en is dolgelukkig omdat ze eindelijk het leven leidt dat ze wil, ook al vinden haar moeder en zus haar geluk nogal merkwaardig.

Sara beseft al snel dat de dingen anders zijn dan ze lijken. Er gebeuren vreemde dingen met haar die steeds angstaanjagender worden en volkomen onverklaarbaar zijn. Ze begint aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen en bekijkt iedereen om haar heen met groeiende argwaan. Is er nog iemand die ze kan vertrouwen, of verbeeldt ze zich alle vreemde dingen die met haar gebeuren?

De dreiging tegen Sara en haar familie wordt duidelijker als steeds meer blijkt dat er iemand is die koste wat kost iets van haar wil. Maar wat wil diegene? En waarom? Daar moet Sara achter zien te komen, en die antwoorden zijn te vinden in het verband tussen de mysterieuze dood van haar vader en de documenten die ze in zijn kantoor heeft gevonden.

Schrijver: Louise Boije af Gennas
Oorspronkelijke titel: Blodlokan
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045214290
Uitgever: Karakter
Schijndood

Wat ben je bereid te betalen voor de zeggenschap over je eigen leven?

Sara heeft een traumatische tijd achter de rug. De mysterieuze dood van haar vader, vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen en haar eigen twijfel aan haar geestelijke gezondheid. Ondanks alles heeft ze besloten om in Stockholm te blijven.

Ze is meer op haar hoede dan ooit en besluit van baan te veranderen. Ook verhuist ze naar een nieuwe wijk en hoopt ze dat haar onbekende stalkers haar voortaan met rust zullen laten.

Maar de nachtmerrie gaat al snel verder. Getergd door het machtsspel en de corruptie van de gevestigde orde zoekt Sara iemand die ze nog wel kan vertrouwen.

Schrijver: Louise Boije af Gennas
Oorspronkelijke titel: Skendöda
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045212807
Ebook: 9789045213002
Uitgever: Karakter
Doelgericht

Sara’s leven is in één jaar compleet veranderd. Veel mensen uit haar naaste omgeving zijn onder vreemde omstandigheden om het leven gekomen. Tegelijkertijd proberen de politie en het ziekenhuis uit alle macht Sara te overtuigen dat alles te wijten is aan ongelukkige toevalligheden. Sara legt zich hier niet bij neer en komt in opstand, ondanks het naderende gevaar voor haar eigen leven.

In het laatste deel van de Resistance-trilogie levert Louise Boije af Gennäs een overtuigende thriller af die zowel ijzingwekkend is als ongemakkelijk. De grootste samenzwering van de eeuw staat op het punt te worden ontrafeld.

Schrijver: Louise Boije af Gennas
Oorspronkelijke titel: Verkanseld
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045212906
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers