Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Theodor Kallifatides

Boeken van Theodor Kallifatides


Overzicht

  • Boeren en meesters - Bönder och herrar
  • Een simpele misdaad - Ett enkelt brott
  • De zesde passagier - Den sjätte passageraren

gedetailleerd overzicht

OverzichtBoeren en meesters
In Boeren en meesters lezen we niet alleen het verhaal van hoe de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog een Grieks dorpje bezetten en hoe de bevolking daarop reageerde, we krijgen ook in een reeks van prachtige, met veel humor geschilderde portretten en aan de hand van tal van tragikomische gebeurtenissen een welhaast perfecte inleiding in een ons kennelijk volstrekt onbekende leefwereld: die van het Griekse platteland, met zijn haast absurde hierarchische structuren en het wonderlijk gecompliceerde Griekse mannelijkheidsideaal, dat veel sterker de handelingen der mensen bepaalt dan de Duitse bezetting.
Schrijver: Theodor Kallifatides
Oorspronkelijke titel: Bönder och herrar
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-290-0740-0
Uitgever: Meulenhoff
Een simpele misdaad
Uit het water van de Vorbyfjärden komt een zware plastic zak te voorschijn met daarin het lijk van een jonge vrouw die op brute wijze vermoord blijkt te zijn. Vermoedelijk heeft de zak de hele winter onder het ijs gelegen. Inspecteur Kristina Vendel, belast met het onderzoek, komt daarbij in aanraking met vele kanten van de Zweedse samenleving: immigranten, Russische maffia, prostitutie, pornografie. Uiteindelijk krijgt ze te maken met twee vermeende daders, die ieder voor zich de moord opeisen.
Schrijver: Theodor Kallifatides
Oorspronkelijke titel: Ett enkelt brott
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-445-0267-0
Uitgever: De Geus
De zesde passagier
Aan boord van een verongelukt privé-vliegtuigje bevinden zich vijf rijke Europeanen met paspoort en een onbekend Aziatisch jongetje wiens lichaam is bedekt met ontstoken littekens van recente operaties. Het lichaam van de jongen wordt gecremeerd en verdwijnt zo voorgoed van de aardbodem. Politie-inspecteur Kristina Vendel wordt belast met het onderzoek naar het ongeluk. Ze vraagt zich natuurlijk af wat het jongetje in het vliegtuig deed. Wanneer er kort daarna twee verminkte lichamen van donkere jongetjes worden gevonden, breidt haar onderzoek zich snel uit.
Schrijver: Theodor Kallifatides
Oorspronkelijke titel: Den sjätte passageraren
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-445-0268-9
Uitgever: De Geus